Halaman

Khamis, 10 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Kek Popular Chef Obie - Kek Ricotta Jagung Layer Ala Sicilia


Ricotta Jagung Layer Ala Sicilia

Bahan Krim:

200 gm Keju Ricotta
100 gm Mentega / Marjerin
100 gm Jagung Kernel dikisar separuh
60gm Gula perang
1 sdt Esen Jagung
Pewarna Kuning

Bahan Sponge kek :

Peralatan :

Tray 10 x 10  inci  atau  11 x 8 inci
Mixer @ Hand Mixer , Spatula , Parcthment Paper , Piping bag

3 biji telur gred A atau B
2 oz/ 60 gm/ 4 Tbsp gula kaster
1/2 tsp serbuk penaik
1/2 tsp asen vanilla
1/2 Tbsp ovallate
4 Tbsp tepung gandum
2 Tbsp susu tepung

2 oz/ 60 gm mentega / minyak (dicairkan )


Cara Membuat :

1-Pukul semua bahan sponge kek kecuali minyak/mentega cair dengan kelajuan maksimum hingga kembang dan berkrim (lebih kurang 7-9 minit).

2-Masukkan mentega cair ke dalam adunan dan kaup balikkan dengan spatula hingga sebati dan rata.

3-Tuang adunan ke dalam loyang 11" X 8" yang telah dilapikkan dengan kertas kalis minyak dan ratakan permukaannya.

4-Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170 C selama 20 minit menggunakan api atas dan bawah.

5.Pukul keju bersama gula perang hingga lembut, masukkan mentega pukul sehingga kembang, masukkan jagung , esen dan sedikit pewarna, pukul sebentar.

6.Sapukan krim yang telah siap lapis demi lapis dengan sponge kek,sejukkan. 

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719







Tiada ulasan:

Catat Ulasan