Halaman

Selasa, 8 Mac 2016

Menu 1 Western Selera Sky Chef Katering Popular RM30 per pax


MENU WESTERN SELERA SKY CHEF KATERING

MENU 1

Soup -
SPICY CHICKEN MACARONI SOUP

Bread Basket -
FRENCH BAGUETTE , WHOLEMEAL BAGUETTE , SOFT ROLL & ETC

Salad with Dressing-
MIXED GARDEN SALAD WITH 1000 ISLAND DRESSING

Pastas-
FETUCHINE & SPAGHETTI
BOLOGNESE & AGLIO ALIO

Main Course-
BUTTER RICE
BREADED CHICKEN CHOP
BLACK PEPPER SAUCE
COLESLAW

Dessert
COCONUT PUDDING JELLY

Bavarages
FRUIT PUNCH CORDIAL
SKY JUICE WITH LIME AROMA


* Tempahan Katering untuk menu ini ,melebihi 1000 pax akan diberi potongan diskaun Istimewa
*Tempahan Menu katering menu ini juga diberi harga Istimewa untuk pemegang kad pelajar
Kolej / Universiti dan sebagainya.


Selera Sky Chef Katering

Call / Whatsapp 0172260719

email : gunawan.jamil@gmail.com



Katering Menu Vegetarian Selera Sky Chef Katering RM60 per pax



MENU VEGETARIAN SELERA SKY CHEF KATERING 

THALI SET:

Dall fry or dall makkini
Allo gobi or paneer butter masala
Baingan Masala or Bindi Masala
Vegetarian thali
Rice
Pappadam
Pickles
Raita
Desert of the day or fruits



* Tempahan Katering untuk menu ini ,melebihi 1000 pax akan diberi potongan diskaun Istimewa
*Tempahan Menu katering menu ini juga diberi harga Istimewa untuk pemegang kad pelajar
Kolej / Universiti dan sebagainya.



Selera Sky Chef Katering

Call / Whatsapp 0172260719

email : gunawan.jamil@gmail.com




Resepi Roti Burger Dan Soft Roll





Kepada peminat atau pembuat roti diMalaysia,
sila ambil perhatian, heee Chef Obie berkongsi resepi
kepada anda semua...
Bila kite minat dengan sesuatu...
contoh la..minat sangat nak buat roti..
pasti anda akan dapat membuat roti ini
dengan baik dan chantek! InsyaAllah...

Lebih 10 tahun chef obie menggunakan resepi ni...
untuk hidangan kat hotel, restauran mahupun untuk
bakery shop!Hari ini dengan suka cita
dikongsikan kepada anda...
semoga kite sama-sama mendapat
kebaikan daripada
perkongsian kecil resepi ni..

Selamat mencuba

Resepi Roti Burger Dan Soft Roll



TEPUNG GANDUM 800 GM / GULA 40 GM / GARAM 10 GM / YEAST 18GM / SUSU TEPUNG 50GM / FORMAT / Bread Improver 10GM / BUTTER/MENTEGA 100GM / H20/AIR         450ML

Cara Penyediaan :-

Adun Tepung, garam,gula , yeast, susu tepung dan format , masukkan air uli sehingga menjadi doh. Tambah Butter / mentega –uli doh sehingga lembut . Biar ia naik selama 45 minit @ berganda saiznya. Bahagikan doh menjadi 80gm untuk Roti Burger, manakala untuk soft roll 40gm. Bentukkan bebola dan griskan dulang pembakar. Biar ia naik selama 15 minit.Kemudian ratakan sedikit biarkan ia menaik .Sapukan dengan air/susu dan taburkan sedikit bijan/sesame ke permukaan.

Bakar pada suhu 190’ c selama 12-15 minit