Halaman

Ahad, 8 Januari 2017

Preparation For Chef Obie Food Photoshoot


Hari ini chef obie prepare 
untuk program esok !

Photoshoot - chef obie bersama dengan salah satu 
Majalah Masakan terkemuka di Malaysia.

Mood happy.. photoshoot untuk awal tahun baru ini 2017..
yang paling best..
tarikh tersebut adalah..jatuh pada hari lahir chef obie..

9 Januari...





Kedai Makan Pilihan : Nasi lemak Saleha Kg Pandan Kuala Lumpur


Sunday...

Just review..

Malaysia normal breakfast @ 
Nasi Lemak Saleha Kg Pandan


Memang Q panjang ,lagi pula hujung minggu- Menu asas sarapan pagi yg disediakan di NLSKP ini.

Nasi lemak berlauk ( optional )
Roti canai
Lontong
Bee Hoon / Mee Goreng
Kuih muih...
Disebelah petang akan ada goreng pisang, cucur dan lain lagi

Menu simple asas shj utk breakfast, sama seperti kebanyakan gerai @ kedai makan di Malaysia ini. Hampir semua menu dlm NLSKP ini chef obie & kaki makan yg lain dah try.

Mostly,peniaga di kg pandan ini menjual menu yg hampir sama, masing-masing dgn kelebihan rasa masakannya yg tersendiri.

Boleh lah chef katakan citarasa pelanggan NLSKP ade baik punyew sbb itu NLSKP menjadi pilihan .

Pujian- Sambal tumis nasi lemak & kuah gulai roti canainya yg boleh layan ulang-ulang itu petanda trademark NLSKP.

Chef tidak akan review berapa rates star kedai ni..tapi chef boleh recommed kpd anda yg kalau dtg ke KL atau yg belum lagi menikmati hidangan simple NLSKP sila la cuba.

NLSKP ada gst tapi price still ok dgn invironment sekarang ni.

Tetibe.. terkenang masakan bonda yg tiada tandingan itew... i love u mak 😍

#makan #review #kgpandan #chefobie