Halaman

Selasa, 27 November 2018

Demo Masakan Perniagaan Chef Obie myGAP #MAHA2018

"DEMO MASAKAN PERNIAGAAN CHEF OBIE myGAP"




👩‍🍳 Chef Obie turut dibantu professional chef hamzah , assist Faris ,Athif & PA Nesa
Jangan ketinggalan bermesra dgn #chefobie selain dapatkan RESEPI PES BERIYANI UDANG , PES PAIS IKAN , PES AIR LONGAN SEAWEED secara FREE Selain Ada hadiah-hadiah menarik dari penaja
Pada 27 November , Hari Selasa ini di #MAHA2018 , Lokasi di Laman Perikanan,Pentas Utama myDOF pukul 2 petang

Sebarang pertanyaan utk ke lokasi & Program Demo Masakan Chef Obie myGAP

WhatsApp




Resepi Kuih Tradisional : Kuih Dangai atau Kelapa Bakar ( Kuih Legend )

Jom Follow FB : chefobie untold

Salam Rabu 

Semoga perancangan anda dihujung tahun dan cuti sekolah ini lancar bersama family.
Apa kata planning hari ini cuba selitkan ..agenda untuk ke MAHA 2018 , di MAEPS Serdang UPM.
Terus menuju ke Laman Perikanan , Jika dalam peta MAHA 2018 ia adalah NO.7.Sebab apa..ada chef obie..nak berkongsi resepi pes perniagaan.,..

okaylah chef obie kongsikan satu resepi mudah dan sempoi..orang kata menu yg chef obie kongsikan ini..adalah menu legend..orang lama punya minat...sesuai untuk menu minum petang !

RESEPI untuk Hakak2 & Abam2 dari Chef Obie


KUIH BAKAR KELAPA @ DANGAI 🌴🌴 

Bahan Utama


1 @ 2 biji Kelapa Parut
1 paket Santan Emma
1 cawan Tepung pulut
1 cawan gula pasir
1 sdt Garam

1 rim / loyang pembakar 7 inchi
2 sdb Minyak Kelapa

Cara Penyediaan

1.Satukan ke semua bahan Utama,Gaul mesra sehingga bhn sebati.

2.Sapukan Minyak kelapa🌴 #medetop pada permukaan loyang pbakar.Panaskan oven terlebih dahulu 180' ,


3.Adunan kuih yg telah digaul mesra tadi dituangkan ke dlm loyang,Dan padatkan.


4.Bakar selamat 30 mnt pd suhu 180'




Sedap Dan enak dinikmati..hujung2 Minggu... petang2 layan pulak dgn Kopi panas....mmmmm wallaaaa... 

Jangan lupa temujanji kite...jumpa di #MAHA2018 ,di laman Perikanan,dlm Peta no 7.
Pada 27.11.2018 Selasa,Pukul 2 petang hingga 4 petang.

Chef nak beri produk..berkualiti seperti Santan Emma Dan Minyak Masak Kelapa Medetop secara FREE & juga pada harga Istimewa... 

WhatsApp 0172260719 

Jom ke MAHA 2018 hari ini 27 November 2018 : Laman Perikanan , Pentas Utama myDOF Demo Masakan Chef Obie





Salam

Ingin Tahu Cara Membuat
"PES BERIYANI UDANG" ?🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐

Jom Ke #MAHA2018 HARI INI  !
" DEMO MASAKAN PERNIAGAAN CHEF OBIE myGAP "


👩‍🍳 Chef Obie turut dibantu professional chef hamzah , assist Faris ,Athif & PA Nesa





Jangan ketinggalan bermesra dgn #chefobie selain dapatkan RESEPI PES BERIYANI UDANG , PES PAIS IKAN , PES AIR LONGAN SEAWEED secara FREE Selain Ada hadiah-hadiah menarik dari penaja

Pada 27 November , Hari Selasa di #MAHA2018 , Lokasi di Laman Perikanan,Pentas Utama myDOF pukul 2 petang

Sebarang pertanyaan utk ke lokasi & Program Demo Masakan Chef Obie myGAP

WhatsApp

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie

http://www.wasap.my/60169166010
P.A Nesa

http://www.wasap.my/60137326939 Asisst Faris



Jom Follow FB : chefobie untold


#MAHA2018
#resepiberiyani #resepiberiani #rempahrempah#santankelapa #santanemma #medetopmalaysia#resepirempahberiani #beriyanipaste #beriani#beriyani #paisikan #pais #longan #airlongan#pesair #prawns #udang #patin #seaweed #chefobie#kelasmasakanperniagaan#kelasmasakanpopularchefobie