Halaman

Selasa, 23 Julai 2019

Ingin Menambah Baik Menu dan Masakan Premis Anda ? Kami Adalah Pilihan Yang Tepat Untuk Anda Lebih Bersinar - MGJ CONSULTANCY - Chef Obie

Ingin menambah Baik Menu Dan Masakan Premis Anda ?
Kami Adalah Pilihan Yang Tepat Untuk Anda Lebih Bersinar !

Permintaan Terhadap Tenaga Pengajar Dan Perunding Profesional Masakan : Antara Pihak-pihak Akademik , Kementerian Dan Korporat Yang Telah Bekerjasama Dengan MGJ CONSULTANCY & Chef Obie

1.Universiti Tun Hussein Onn ( UTHM ) Batu Pahat , Johor
2.MSU Universiti , Shah Alam , Selangor
3.UiTM Shah Alam, Selangor
4.Hotel Citrus Kuala Lumpur
5.EraPoly Global Sdn Bhd
6.Kementerian Asas Tani , Jabatan Perikanan Malaysia, Wilayah Putrajaya
7.Kementerian Pembangunan Wanita Wilayah Kuala Lumpur Dan Putrajaya 
8.CIMB AVIVA , Jalan Tuanku Abdur Rahman Kuala Lumpur
9.Utusan Karya, Majalah SAJI
10.Suri MEDIA , Majalah AROMA
11.Karangkraf , Majalah RASA , Mingguan Wanita & Majalah NONA
12.MEDIA PRIMA , Harian Metro
13.NSTP , The Malay Mail 
14.The Sun
15.Trans Standard International 
16.Media Prima - TV3 Wanita Hari Ini 
17.TV2 - Hero Dapur 
18.

UTHM : FOOD AS MEDICINE
CHEF OBIE JURI PERTANDINGAN MASAKAN SIHAT UNTUK PELAJAR SEKOLAH MENENGAH DAN UNIVERSITI

Salam Netizen , Sambungan daripada program chef obie pada pagi 16 Disember 2017. chef obie kongsikan moments chef obie dan crew di Food As Medicine bersama pelajar UTHM & pelajar sekolah menengah dan pelajar-pelajar universiti pada hari yang sama , Sabtu pukul 2 petang di Dataran terbuka DTMI UTHM .




Chef Obie sebagai Juri Pertandingan Masakan Sihat "FOOD AS MEDICINE"  bersama Fakulti Head Catering UTHM Chef Hairuddin dan Pakar Pemakanan Jabatan Kesihatan Dr Hafizan. 

Pertandingan ini disertai oleh 60 pelajar sekolah menegah dan pelajar universiti , keistimewaan pertandingan masakan sihat ini ialah pelajar WAJIB membuat menu sihat on the spot berdasarkan apa yang disediakan pihak penganjur , antara penaja pertandingan ini aialah Minyak Kelapa MEDETOP yang turut menaja program masakan chef obie.

Bahkan setiap kumpulan terdiri daripada 5 pelajar yang berbeza sekolah dan bersama pelajar universiti , Alhamdulillah pelajar-pelajar ini berjaya menunjukkan kerjasama yang bagus sepanjang pertandingan diadakan.

Jom layan kandid kamera daripada crew dan pelajar











CITRUS HOTEL KUALA LUMPUR
BUFFET RAMADHAN Consultant MGJ CONSULTANCY - Chef Obie 
Telah dipertanggungjawab menguruskan keseluruhan menu , masakan , kitchen staff termasuk sous chef sedia ada untuk kelancaran sepanjang " Buffet Ramadhan ". Sambutan yang luar biasa untuk pertama kali ia diadakan di Hotel ini.








































Dengan Mewujudkan MGJ CONSULTANCY Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi ,Syria, Jepun , Brunei Darus Salam , Hong Kong , Pakistan , Indonesia Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .






 Hubungi MGJ CONSULTANCY


+0172260719 Chef Obie
+0169166010 PA Nesa
+0137326939 Encik Farish


" WAKE UP SMILE ,
AND TELL YOURSELF
TODAY IS MY DAY !

AND TRAIN YOUR MIND 
TO SEE THE POSITIVE
IN EVERY SITUATION "



Even when bad things happen you have to try to use those bad things in a positive manner and really just take the positive out of it.-

- chef obie 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan