Halaman

Khamis, 10 Disember 2020

Chef Obie & MGJ CONSULTANCY Guidance Anda Buka Kedai Bahan Bakeri Dengan Mudah Dan Berjaya Dalam Waktu Pendemik Ini

CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY GUIDANCE ANDA BUKA KEDAI BAHAN BAKERI DENGAN MUDAH DAN BERJAYA DALAM WAKTU PENDEMIK INI

Atas tiket dan isu ini , Chef Obie sebagai pengasas FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI yang aktif membantu dan berkongsi ilmu berkaitan kepada anda diluar sana semenjak 2013/2014 hingga ke hari ini supaya anda "Dapatkan" FILE KIT DAN PENDRIVE ini sebagai masterpiece anda dalam memajukan diri dan memiliki kedai bahan bakeri sendiri yang berdaya maju.


FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI

Mendapat perhatian dan permintaan yang baik selain Kejayaan pemilik -pemilik file kit ini sebagai TESTIMONI BERJAYA membuka kedai bekal bahan bakeri milik masing-masing dalam tahun yang mencabar dunia dengan kehadiran pendemik COVID 19 

 

Assalammualaikum wbt , 


Saya Chef Obie a.k.a Muhamad Gunawan Hj Jamil selaku pengasas FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI semenjak tahun 2013/2014 sehingga kini.Sukacita memaklumkan bahawa "Produk Eksklusif" keluaran MGJ CONSULTANCY ini amat memenuhi keperluan bakal-bakal peniaga dan usahawan kedai bahan bakeri di Malaysia. Terutama untuk mereka yang baru ingin berjinak dalam industri pembekal.

Contoh terkini 

Pemilik File Kite Dan Pendrive yang berjaya membuka kedai bahan bakeri mereka sendiri di kala pendemik COVID 19 .


1.WAKE & BAKE BAKERY STORE ( Buka ketika pertama kali lockdown MCO )

PT 20455, Tingkat Bawah ,Kg Tebing Tembah ,Paka Terengganu.

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 5 petang , Hari Jumaat 9 pagi hingga 1230 tengah hari

Tel: 0139803286



2.VANILLA LAVENDER ( Buka Selepas Lockdown MCO )

11, JALAN Masjid SULTAN 40/KS13, Persiaran Masjid Sultan,

Kampung Perigi Nenas, 42920 Port Klang, Selangor.

Waktu Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 10 pagi hingga 7 malam ( ada hari tertentu yg akan tutup hingga 12 tengah malam )

Tel : 0192212099



3.MAWAR BAKING MART ( Buka Selepas Lockdown MCO )

No 5 Taman Irama 71600,

Kuala Klawang, Negeri Sembilan.

Waktu Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 6 petang , KECUALI Hari Ahad Tutup.

Tel : 066134427



4. BUTTER VANILLA ( Buka Selepas Lockdown MCO )

NO 4, Jalan Diplomatik 3/1, Presint 15, 

62050 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Waktu Perniagaan :

Isnin hingga Khamis dibuka 9 pagi hingga 7 malam , Sabtu Dan Ahad dibuka 9 pagi hingga 9 malam , Jumaat tutup.

Tel : 0193096306




5.BUY AND BAKE INGREDIENTS STORE ( Buka Ketika PKPB )

UUC

Universiti Utama Condominium
Telipok , Kota Kinabalu , Sabah

Sebarang pertanyaan
Berkaitan pembelian bahan bakeri
( semasa PKPB )

Tel : 0179133606
      0168810808


6.KOKO MANIS TRADING ( Buka pada 4 tahun yang lepas )

PT 5052, Kompleks Perniagaan Saidina Ali, Kok Lanas, 16450 Ketereh, Kelantan

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 10 pagi hingga 6 petang KECUALI hari Jumaat Tutup.

Tel : 0129694076


Pemilik File Kite Dan Pendrive ini Amat Membanggakan pihak Chef Obie dan MGJ CONSULTANCY . Bersemangat menjalankan perniagaan secara bersungguh dan memastikan jualan bertambah baik hari ke hari .

Sejak mula ia diperkenalkan dalam pasaran , permintaan dan pertanyaan semakin bertambah baik . Pemilik juga datangnya dari merata Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak . Disini pihak Chef Obie hanya kongsikan beberapa pemilik sahaja sebagai TESTIMONI  BAGI MENGHORMATI PENIDIRIAN PEMILIK.Syabas dan Tahniah kepada anda semua dan Tabik Hormat kepada yang sudi menjadi TESTIMONI. Semoga rezeki anda semakin makmur dan perniagaan semakin maju.


Intipati juga SENTIASA DIUPDATED DAN DIUPGRADE tahun demi tahun bagi meamstikan relevannya FILE KIT DAN PENDRIVE ini. ( Asal produk dikenali dengan FILE KIT DAN CD ROM )

INFO PRODUCT DAN CARA PEMBELIAN :
FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI 

Fees RM5800 seunit

Intipati 

1.Permintaan Pengguna
2.Cabaran & Halangan
3.Ilmu Pengusaha
4.Kepelbagaian & Susun Atur
5.Kos
6.Pemasaran
7.Kejuruteraan List Bahan Bakeri
8.Contoh Premis
9.Pembekal Utama
10.Testimoni
11.Tips PENTING
12.Senarai Pembekal
13.Pembekal Rak
14.PERCUMA 20 Standard Resepi Pelbagai Jenis Tepung 

Sila Buat PEMBAYARAN PENUH ke Salah Satu Akaun Pilihan :

1.BANK ISLAM 
12122010028739
Atas Nama Syarikat MGJ CONSULTANCY 

atau

BANK MAYBANK 
151409098193

BANK CIMB 
7619121286

BANK BSN
14005-41-00008021-7

Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL

Setelah MEMBUAT PEMBAYARAN PENUH KE SALAH SATU AKAUN PILIHAN DI ATAS , SILA FORWARDKAN BUKTI PEMBAYARAN DAN RESIT Ke

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie ( Pengasas )

    

Kejayaan FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI Membantu Usahawan Bahan Bakeri Membuka Perniagaan Sendiri bukan sesuatu yang baru , Pihak Chef Obie dan MGJ CONSULTANCY sentiasa mengupgradekan intipati file bersesuaian dengan perkembangan industri bahan bakeri terkini .

Anda yang berimpian dan berminat dengan perniagaan jenis pembekal bahan bakeri , tapi tidak tahu caranya , tidak tahu kos , tidak tahu bagaimana untuk mendapatkan bekalan produk bahan-bahan bakeri , jangan segan hubungi kami segera di talian Hot dibawah.

Tindakan pantas anda menjadikan impian anda satu kenyataan.


http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/p/blog-page_17.html…
FILE KIT ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI



1. Anda boleh memiliki FILE KIT DAN PENDRIVE dengan cara penyerahan By Hand , Dan berjumpa dengan pihak kami setelah membeli @ membuat pembayaran.


2.Atau Anda boleh memiliki FILE KIT DAN PENDRIVE dengan cara postage / delivery sekiranya anda jauh daripada lokasi kami.


PERHATIAN KEPADA ANDA BAKAL PEMILIK FILE KIT DAN PENDRIVE !

HANYA 3 Individu ini SAHAJA yang LAYAK DAN BOLEH ANDA BERURUSAN DALAM URUSAN JUAL BELI FILE KIT DAN PENDRIVE . 

1.Chef Obie ( Pengasas )


2.Nesa PA Chef Obie


3.Abang Fad Assistant Chef Obie


Selain daripada 3 Orang diatas , Pihak Chef Obie & MGJ CONSULTANCY TIADA MEMBUAT SEBARANG USAHASAMA MAHUPUN WAKIL JUALAN.



Anda boleh hubungi nombor Hotline dibawah ini untuk pertanyaan berkaitan FILE KIT & PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie ( Pengasas )
http://www.wasap.my/60169166010  Nesa PA Chef Obie
http://www.wasap.my/60137326939 Abang Fad Assistant Chef Obie


p/s Fees file kit dan pendrive eksklusif sementara ini ia masih dalam ehsan Pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY untuk mengekalkan nilainya untuk tahun 2020 sahaja. 


Chef Obie kongsikan maksud PKPB , PKPD DAN PKPDB,

PKPB ( CMCO ) : Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat
Fokus kepada kawalan pergerakan berkaitan majlis sosial .
Sektor ekonomi dibenarkan beroperasi mengikut keperluan.

PKPD ( EMCO ) : Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan
" Total Lockdown" Tiada pergerakan dibenarkan sama sekali. Dilaksanakan
secara menyeluruh sekiranya penularan kes berselerak.

PKPDB ( TEMCO ) : Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan Bersasar
"Total Lockdown " di lokaliti terpilih disebabkan penularan kes yang bertumpu
seperti di kawasan kampung , asrama dan sebagainya.

Kredit : Buletin Utama TV3

Menerusi sidang media pada 10 oktober 2020
Oleh Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob
Menteri Kana Pertahanan




Lama juga chef tidak berkongsi aktiviti harian dalam blog , mostlynya dalam blog lebih kepada info yang serious dan agak heavy. Rutin Chef Obie biasanya dikongsi dalam instagram dan facebook .

fb chefobie untold



fb page Bazaar Chef Obie


Instagram : chef_obie_official

So korang boleh follow Chef Obie di fb dan ig sekiranya inginkan info harian dan aktiviti chef dan team MGJ CONSULTANCY. 

Untuk pengetahuan korang juga , Chef Obie mula aktifkan kembali Channel You Tube yang dikenali dengan OBtv. Korang boleh subscribe channel tersebut.

Channel You Tube : OBtv



Khidmat pesanan ini dibawa oleh Chef Obie & Team MGJ CONSULTANCY

SYARIKAT MGJ CONSULTANCY: 


KEPAKARAN KAMI :

1. KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / JURUCAKAP PRODUK MASAKAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL 

2. PERUNDING ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI 

3. PERUNDING RESTORANS PRE PEMBUKAAN , UPGRADE DAN PENGURUSAN RESTORAN. 

4. PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT

5. PERUNDING INSURAN PERNIAGAAN DAN BERKAITAN


Dengan Mewujudkan MGJ CONSULTANCY Kuala Lumpur 7 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie sebagai Peneraju @ Founder telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.

Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Amerika Syarikat ( USA ) , Arab Saudi ,Syria, Jepun , Brunei Darus Salam , Hong Kong , Pakistan , Indonesia Dan juga Maldive.

Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .

Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan. 

Pihak Chef Obie & MGJ CONSULTANCY juga aktif melahirkan usahawan Pembekal Bahan Bakeri Semenjak 2013/2014 hingga kini. Kejayaan FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PEMBEKAL BAHAN BAKERI membantu ramai pengusaha kedai bahan bakeri seluruh Malaysia , Termasuk Di sabah dan Sarawak .

Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




 Hubungi MGJ CONSULTANCY


+0172260719 Chef Obie
+0169166010 Nesa PA Chef Obie
+0137326939 Abang Fad Assistant Chef Obie


" WAKE UP SMILE ,
AND TELL YOURSELF
TODAY IS MY DAY !

AND TRAIN YOUR MIND 
TO SEE THE POSITIVE
IN EVERY SITUATION "



Even when bad things happen you have to try to use those bad things in a positive manner and really just take the positive out of it.-


chef obie 

Profesional Chef , Food Consultant , Hotel & Resorts Consultant