Buku Cupcake 3D Pertama Di Malaysia
kini Di Upgrade kepada Buku Eletronik
Salam 1Malaysia chef obie ucapkan kepada semua masyarakat Malaysia.
Alhamdulillah dengan terbitnya buku edisi khas Cupcake 3D diharap dapat membantu surirumah,usahawan-usahawan serta pelajar pelajar mahupun sesiapa sahaja yang berminat menambah ilmu seni cupcake,mempelajari dan memahami pembuatan cupcake 3D yang boleh dikatakan masih baru bertapak diMalaysia.
Kini telah dupgrade kepada buku eletronik atau lebih dikenali ebook!
ebook Cupcake 3D chef obie
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.
Saya chef Obie dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.
Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.
Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.
Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.
Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.
Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste.
Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.
PELAJARI TEKNIK ASAS MEMBUAT CUPCAKE 3D CHEF GUNAWAN
LANGKAH DEMI LANGKAH MEMBUAT CUPCAKE 3D
Modelling tool asas membuat pokok,tumbuh-tumbuhan, membuat lekukan halus, lekukan dalam dan kasar.
Modelling tool asas untuk membuat marking,membuat marking lebih dalam.
Modelling tool asas membentuk pelbagai figura.
TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE
1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film.
2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara.
3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant.
4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan.
***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D"
Antara Glosari ebook cupcake 3D chef obie
Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.
Tylose Powder- tylose powder atau CMC adalah sejenis bahan kimia yang bukan toksik, digunakan untuk mengeraskan campuran fondant dan juga boleh dicampur dengan air untuk membuat edible glue.
Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie .
Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.
version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake kepada 30 resepi cupcake yang popular.
Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan.
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
"Usaha tanpa jemu pasti mendatangkan hasil yang baik ".
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
Cara Pembelian :
Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:
Nama ebook - cupcake 3D , RM40 , masa , tarikh dan
email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
*****************
p/s Kepada anda yang sukar untuk mendapatkan semua produk keluaran AMWAY boleh terus hubungi pihak kami dengan menggunakan whatsapp atau SMS ke 0172260719
Pihak kami membekalkan dan membuat penghantaran pelbagai produk AMWAY ke seluruh Malaysia- seperti ke Kedah , Perlis , Terengganu , Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur , Putrajaya , Labuan , Pahang , Sarawak ,Selangor , Melaka , Negeri Sembilan , Johor dan juga Kelantan.
Jangan Malu untuk hubungi pihak kami!
Terima Kasih
Body Series Amway
Produk kecantikan
Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm
Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm
Madu bukan sahaja makanan yang berkhasiat, ia juga menyuburkan kulit kerana ciri semula jadinya
yang antioksidan dapat meremajakan kulit.
Itulah sebabnya madu telah sekian lama menjadi
salah satu bahan penting dalam banyak produk penjagaan badan AMWAY.
Sabun kecantikan pembersihan 2 dalam 1 ini digunakan sebagai sabun mandi dan cukup lembut
untuk membersih muka sesuai untuk perempuan mahupun lelaki.
Diperkaya dengan gliserin dan diadun dengan madu menjadikan kulit lebih berseri dan lembut.
Mengekalkan kelembapan, membersih dan merapi kulit.
Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.
Mengandungi antioksidan dan asid amino.
Meremajakan dan melindungi kulit daripada serangan persekitaran.
Menyerap kotoran dari liang-liang roma untuk membersih kulit.
Mengurangkan masalah kulit jerawat, berminyak dan 'sun burn'.
Tidak mengandungi bahan pengawet dan diuji secara dermatologi.
Sesuai untuk kulit remaja dan kulit sensitif dan semua jenis kulit.
Rumusan ini mengandungi bahan-bahan yang diperolehi daripada lembu yang selamat diguna. Bahan-bahan ini menjadikan buih sabun berkrim.
Bukti Pembelian Dan Penghantaran
Terima Kasih kepada anda yang pertama kali telah membeli melalui obie & team
untuk mendapatkan produk Sabun Madu Amway.
Bukti pembelian Dan penghantaran
Kepada anda yang ingin mendapatkan Sabun Madu Amway / G & H Complexion Bar ini
boleh direct order dengan membuat pembayaran ke akaun Mbb dan sms atau whatsapp info pembelian anda ke 017 2260719.
Stok Sabun Madu / G & H Complexion Bar sentiasa ada- obie & team.
Dapatkan bekalan sabun madu anda sekarang!
Harga : RM 35.00 sahaja
Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran
1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaunMBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran
2.Sila SMS @ whatsapp - Produk- sabun madu / kuatiti -( 1 ) / Jumlah RM42.00 / hantar ke-alamat rumah @ pejabat ke
017 2260719
3.Hari ini bayar , Hari ini Hantar
4.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00
5.Jika termasuk kos Postage : Harga Sabun RM35.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM42.00
DEODORANT AMWAY 24 HOURS
Merupakan produk popular dalam Body Series selepas Sabun Madu G & H.
Deodorant Amway menjadi pilihan ramai dan kini
menjadi pilihan pembeli produk personal care melalui online!
#amwayOnline
Stok Deodorant Amway 48hours sentiasa ada!
Beli hari ini, hantar hari ini!
No. track penghantaran melalui PosLaju
akan diber kepada pembeli sebaik sahaja
penghantaran dilakukan.
PERSONAL CARE AMWAY #amwayOnline
DEODORANT AMWAY 48HOURSDEODORANT AMWAY 48HOURSDEODORANT AMWAY 48HOURS
STOK SENTIASA ADA 🎀📦📦📦Paid today Delivery today 🚚#amwayOnline
WHATSAPP 0172260719WHATSAPP 0172260719WHATSAPP 0172260719
Ubat Ketiak @ Deodorant Paling Hot DiOnline
Ketiak anda masham?kurang selesa apabila gether gether dengan click?Apalagi bile jumpe boss mahupun berjumpe client...lg pulak yg nak dating dgn awek mahupun bf heee...
Senang aje atasi problem bau badan yg kurang enak tu..
Dapatkan Cepat "DEODORANT AMWAY 48HOURS"
today paid today delivery
Whatsapp 0172260719
Delivery terus ke alamat office , rumah mahupun tempat kerja anda!
Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran
1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaun
pembayaran ke whatsapp / SMS ke0172260719
2.Bayar hari ini , hantar hari ini / paid today delivery today - terma poslaju
3.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00
4.Jika termasuk kos Postage : Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM36.00 ( semenanjung )
Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM10.00
Jumlah RM39.00 ( Sabah & Sarawak )
**********
Kepada Anda yang Ingin mengikuti kelas masakan obie untuk bulan Januari 2013,Boleh booking tempat sekarang. Terima Kasih
Salam sejahtera kepada anda yang berminat mengikuti kelas chef obie wan.Jadual kelas untuk Januari 2013 telah siap kepada yang berminat boleh membuat tempahan tempat
untuk menghadiri kelas, Pada Januari 2013 Obie akan mengadakan kelas Asas Baking ( Baking for beginners ), Kelas Asas Membuat Roti ( Basic Bread Making ), Kelas membuat Rainbow kek dan Red Velvet dan kelas Manisan ( Dessert ).
Jumlah Pelajar : Maksimum 10 orang pelajar sahaja ( hands on class), Manakala 15 orang untuk kelas Demo.//
Hubungi : Yasmin Sanusi minbakingproject@gmail.com. SMS : 019-3805344
atau Hotline 0127144840 obie wan//
Deposit : Setiap tempahan kelas akan dikenakan deposit sebanyak RM50 sahaja.
Pembatalan tempahan kelas : Notis 7 hari sebelum kelas bermula.//
Lokasi : Taman Cheras Indah , Kuala Lumpur- Alamat NO. 1 JALAN INDAH 1, TAMAN CHERAS INDAH, 56100 KL.//
KELAS ASAS BAKING / BAKING FOR BEGINNERS 12 / 01 / 2012 SATURDAY
12 / 01 / 2013 SATURDAY
Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil a.k.a obie Date : please refer to schedule on right side bar
Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm
Fee : RM300.00 per person
Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on)
Topic :
•Preparing ingredients, cake mixing, lining cake tin, baking technique and oven use.
•Baking 5 varieties of classic cakes – Sponge cake, butter cake, chocolate cake, fruit cake and lemon cheesecake.
•Free recipes - will update soon.
Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers)
KELAS ASAS MEMBUAT ROTI / BASIC BREAD MAKING 13 / 01 / 2013 SUNDAY
13 / 01 / 2013 SUNDAY
Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil
Date : please refer to schedule on right side bar
Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm
Fee : RM280.00 per person
Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on)
Topic :
•Mixing the dough, kneading, rising, dividing and shaping the dough, glazing and baking.
•Students will learn how to bake : Burger bun, soft roll, hotdog bun, baguette (for garlic bread), mexican bun (roti boy) and pizza.
•Free recipes - Nut bread, chicken floss bread, coconut bread and raisin bread.
Students will be able to taste and take home bread samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers).
KELAS RAINBOW KEK DAN RED VELVET KEK 20 / 01 / 2013 SUNDAY
Topic :
•Students will learn how to make the Red Velvet cake and the Cream cheese frosting from scratch.
•Students will learn how to make the Rainbow cake and Italian meringue butter cream from scratch.
•Free recipe : New York Cheesecake & Opera cake
Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers.
KELAS MANISAN / DESSERT CLASS 26 / 01 / 2013 SATURDAY
Topic :
•Student will learn how to make 5 types of dessert – Vanilla ice-cream, German Chocolate ice-cream, panna cotta with mint & berry sauce, Mango mousse and tiramisu.
•Free recipes : Almond brittle and Mascarpone cake.
Students will be able to taste and take home food samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers.
Hotline : 0127144840