Halaman
▼
Isnin, 21 Oktober 2013
Class Baking For Beginners - Upgrade Kelas Asas membuat Kek
Geram tengok kek yang best best , tapi selalu kek anda tidak menjadi? Tiada pengetahuan asas dalam baking??
Kelas yang menjadi idaman ramai..Pelajari teknik asas dalam penyediaan kek tetapi diolah dengan menu terkini; Menyediakan bahan-bahan membuat kek, “cake mixing”, teknik mengalas loyang membakar kek, teknik membakar dan tips menggunakan oven. Sangat bermanfaat untuk anda yang tiada asas dan berminat belajar dengan yang PAKAR..
<i>SEMI HANDS ON – BAKING FOR BEGINNERS
Tarikh : 26 Oktober 2013 (sabtu)
Time : 10.30 am - 3.30 pm
Lokasi : MySugarClass
7-1, Jalan Bidara 10, Saujana Utama,
47000 Sungai Buloh, Selangor
Yuran : RM230.00 SAHAJA (YURAN PROMOSI)
Modul :
1. Menyediakan bahan-bahan membuat kek, “cake mixing”, teknik mengalas loyang membakar kek, teknik membakar dan tips menggunakan oven.
2. Membakar 5 jenis kek asas upgraded version:
i- Kek Butter Citrus Carrot Cake (Kek Butter)
ii-- Double Chocolate Viennes Cake (Chocolate Cake)
iii- New York Oreo & Berries Cheese Cake ( Cheese Cake)
iv- Tutti Fruity Cake (Fruit Cake)
v- Tiger Strawberry Swiss Roll (Swiss Roll)
Perlu bawa: Apron, kitchen towel, cake box/ containers (2 or 3 containers)
Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil a.k.a chef obie
Untuk pengesahan tempat & bayaran hubungi Admin 013-2465100
Email: sugarclass1@gmail.com
MySugarClass
7-1, Jalan Bidara 10, Saujana Utama,
47000 Sungai Buloh, Selangor
..................................................................
Class Baking For Beginners
Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil @ chef Obie
Tarikh : 27 Oktober 2013 ( Ahad )
Lokasi : Jalan Indah 1, Taman Cheras Indah, Kuala Lumpur
Masa : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm
Yuran : RM300.00
Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on)
Modul:
Topic :
Preparing ingredients, cake mixing, lining cake tin, baking technique and oven use.
Baking 5 varieties of classic cakes –
i-Sponge cake,
ii-butter cake,
iii-chocolate cake,
iv-fruit cake ,
v-lemon cheesecake.
Free recipes - 3 new recepi.
Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan