3 biji merah telur
2 biji putih telur
2 sudu besar susu pekat manis
1 tin tepung jagung brand Brown &polson
2 cawan tepung gandum
1 sydy besar Tepung Susu
2 cawan mentega
2 ½ cawan gula halus
½ sudu kecil serbuk penaik
Cara Penyediaan
Pukul telur bersama gula halus sampai naik. Tepung jagung dan tepung gandum
digaul, masukkan mentega, serbuk penaik, telur, susu dan vanila. Uli kesemuanya
sampai lembut kemudian terap. Bakar
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang !Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Maybank2u.com atau Bank In RM10.00 ke Akaun MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193 Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719 Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
AGEN EBOOK CHEF @ AEC
Jom Buat Duit Raya Bersama Kami
Dengan Pendapatan Bermula dari RM40- RM400 sehingga RM4000 sehari
Pihak Admin telah memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan atau ingin buat duit raya dengan mendaftar menjadi " Agen Ebook Chef @ AEC " segera! Sesiapa yang lebih awal menjadi agen lebih besar peluang meraih pendapatan lumayan.
Sila daftar sekarang :
Hanya RM30.00 sahaja sebagai Agen Ebook Chef @ AEC
Setelah anda mendaftar menjadi "Agen Ebook Chef " Dalam Masa 48 jam anda akan menerima penerangan & 3 iklan dalam format jpeg & anda terus boleh aktif sebagai agen ebook chef dengan memasarkan ebook anda di media sosial seperti FACEBOOK, INSTAGRAM & sebagainya.
Sambutan dan permintaan amat menggalakkan semenjak ebook chef mula dikeluarkan.Permintaan daripada mereka yang berminat ingin bersama-sama menambah pendapat bersama telah mendorong chef & admin memasarkan ebook ini dengan mewujudkan "Agen",
dimana agen-agen ebook chef ini akan memasarkan dengan mengiklankan 'iklan yang diberi admin kepada anda' ke laman sosial.
Setiap Jualan ebook yang berjaya dijual komisyen 40% akan diupdated ke akaun agen.Ianya begitu mudah & terima kasih kepada anda yang bersama-sama menjayakan program " Agen Ebook Chef " ini.
Semoga sedikit perkongsian pendapatan melalui penjualan ebook ini, diberkati dan kita bersama-sama merasai pendapatan harian yang agak selesa.
Anda jangan tunggu lagi, jom daftar sebagai "Agen Ebook Chef @ AEC " sekarang!
"MASA ITU EMAS & SENTIASA MENCEMBURUI KITE..REBUT PELUANG YANG ADA SEKARANG !"
Admin & Chef Obie 2014
Terima kasih kepada Suri Media dan Majalah Aroma-
editor & photograper...
Kerana menjemput obie untuk berkongsi resepi biskut raya untuk edisi "Hari Raya Aidilfitri"
Kepada anda sila dapatkan majalah Aroma HAri Raya Aidilfitri di pasaran sekarang.
Ada pelbagai menu dan resepi biskut raya, masakan Hari raya dan pelbagai resepi minuman segar..
dikongsi untuk anda.
Kepada anda yang tercari resepi ayam goreng yang rangup dan sedap... macam ayam goreng kentaki tu... kfc la... walau ini bukan original resepi die orang..tetapi chef obie telah pun mengguna pakai resepi ini sudah merata tempat.. kat rumah.. kat hotel kat restauren kat kapal r..apa2 aje la...apa pun cakap banyak tak guna jugak kalau anda tidak mencuba resepi ini...
Kalau anda suka pergi ke pasar malam mesti biasa nampak peniaga ayam gorengkan?r...untuk berniaga juga sesuai gunakan resepi Bie ini...,Ala kat kedai tinggal beli aje tepung segera ayam kentaki ni..mmmm perlu dingat tidak sama dengan yang dibuat sendiri...,
haaaa.... gambar ayam kentaki yang mendatangkan selera nak makan...heeee, ok la Bie direct aje dengan Resepi Ayam Goreng ( kfc ala chef obie...cube baru tau r..)
Bahan-bahannya:
4 Sudu Besar Nestum//
2 Sudu Besar Oat//
200 gm Tepung High Protein//
1 Sudu kecil Lada Hitam ( blender halus )//
1/2 Sudu kecil Lada Sulah ( blender halus )//
1/2 Sudu Jintan Manis ( blender halus )//
1/2 sudu kecil Ketumbar ( blender Halus )//
1 sudu besar Tepung Jagung//
1 Sudu besar Stok Ayam//
Garam Vakum secukup rasa//
2 biji Telur//
Ais Batu//
Sos Tiram//
1/2 Ekor Ayam Daging
// Minyak Masak//
Shortening//
Cara-caranya
1. Bersihkan ayam terlebih dahulu mandikan ia...heee maksud Bie bersihkan ayam tu betul-betul, kemudian..marinate ayam dengan sos tiram, pastikan jangan terlalu banyak digunakan, 2 sudu besar sahaja cukup dan satu sudu kecil rata garam vakum, gaul hingga sebati.kemudian biarkan seketika ( 5 minit aje cukup ).
2.Sediakan untuk bahan kering- satukan ke semua bahan kering seperti tepung high protein, tepung jagung, lada hitam,lada sulah,jintan manis, ketumbar, stok ayam ,garam secukup rasa,nestum dan oat, gaulkan mesra ok... senang aje.. kalau anda suka masin lebih sikit, bolehlah ditambah garam vakumnya mengikut citarasa anda... ( ketepikan bahan-bahan ini apabila telah siap mesra )
3. Sediakan pula bahan untuk merendam ayam sampai lemas heeeee.... tak r... sediakan bahan yang penting sekali..ok la ini rahsia yang dah tidak rahsia lagi bila Bie dah berkongsi dengan anda..., telur dipecahkan dan di campur pula dengan ais sejuk atau air batu,pastikan telur benar-benar sejuk.. ( tujuannya ialah untuk ,memastikan kerapuhan kerangupan ayam goreng kita ini boleh bertahan selama 30 minit selepas digoreng... walau ayam goreng tu kita letak atas meja makan aje...dengan keadaan terdedah gitu...Choi.. jangan la terdedah..gunakan tudung saji ok tutup makanan kita supaya tidak dihinggapi makhluk yang tidak diingini iaitu lalat soprano! )
4.Masa yang ditunggu-tunggu.. iaitu panaskan minyak terlebih dahulu di atas kuali...
5.Setelah bahan-bahan diatas telah disediakan ,anda perlu pastikan ayam marinate dihadapan anda, disebelahnya pula telur dan air batu, sebelahya lagi adalah bahan kering . Ini adalah untuk memudahkan anda untuk menggoreng ayam kentaki ini dengan betul dan bersistem.
6.Ambil ayam seketul dahulu yang telah di marinate, dengan menggunakan kedua belah tangan anda macam angkat kain jemuran heee...ayam direndam sekali sahaja ke dalam telur berais, kemudian angkat toskan..., kemudian bawa ayam ke dalam bahan kering anda terbalik balikkan ayam itu dalam bahan kering kemudian angkat dan toskan lagi, kemudian gaulkan lagi dengan bahan kering dan toskan ia lagi..penat? tak mungkin penat tangan anda itu... ok sekarang masukkan ayam yang telah disalut itu kedalam minyak yang tersedia untuk digoreng...
7.haaa.... anda jangan lupa masukkan 4 sudu besar shortening ke dalam miyak masak yang sedang panas ..., proses ini membantu merangupkan juga ayam yang akan kita goreng itu. Ok senangkan..anda lakukan lah sehingga selesai ayam-ayam itu digoreng.Selamat menjamu ayam goreng kentaki kfc ala chef obie cuba baru tau..r...
Salam Bie suka la sangat berkongsi sedikit ilmu yang ada ini untuk memudahkan anda yang tercari cari resepi royal icing yang cantik...Bie boleh recomment salah satu resepi yang telah lama Bie gunakan.Kini dengan secara eksklusif anda juga boleh buat seperti royal icing Bie...
Apa yang anda perlukan ialah:
1 CAWAN GULA ICING YANG TELAH DITAPIS
1 BIJI TELUR PUTIH
1/2 BIJI JUS LEMON atau 1 sudu kecil Cream Of Tartar
2 TITIS GLYCERYN( tiada pun tidak mengapa )
Cara Membuat :
1.Pukul kesemua bahan dalam satu bowl.pukul sehingga kembang dan berwarna putih...jika agak cair boleh ditambah sedikit gula icing, apabila siap boleh terus digunakan atau boleh disimpan dalam peti ais, tetapi perlu disimpan dalam bekas kedap udar..supaya boleh tahan 3 hari.Royal icing kegunaannya adalah untuk mendekorasi dan menghias ke atas kek, cookies dan
sebagainya.contohnya seperti gambar dibawah...
royal icing digunakan pada kek 3D Bie ini pada bahagian gigi air yang berkocak... itu adalah royal icing...,
senangkan nak buat royal icing...okaylah chef obie sharing video music dari Sam Smith - I'm Not The Only One...
eBOOK Masakan & Baking Popular 2017
Terima Kasih kepada warga Malaysia setelah lebih 5 tahun menyokong ebook atau ebuku Masakan dan Baking keluaran chef obie.
Kini Peminat Dunia Masakan Luar dari malaysia mampu memiliki ebook atau ebuku
daripada chef obie , selama ini chef obie juga diberi perhatian daripada peminat daripada Negara jiran seperti Singapura , Negara Brunei darussalam dan juga Indonesia.
ebook atau ebuku chef obie ditulis dalam Bahasa Melayu.Juga mudah difahami oleh Anda - warga
* Malaysia
*Singapura
*Negara Brunei Darussalam
*Indonesia
24 PILIHAN EBOOK 1. MELODI BISKUT RAYA
Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.
Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "
2. 2017 SAJIAN RESTAURAN ALA THAI DAN MASAKAN KAMPUNG
Resepi- Resepi MENARIK dan Popular di malaysia
Merupakan menu-menu popular di Restauran Ala Thai dan Restauran Masakan Kampung,
Cara memasak yang autenthik dan enak menjadi pilihan pengusaha restauran , kedai makan dan blogger-blogger masakan .ebook ini telah menjadi pilihan terkini peminat dunia masakan .Wajib Anda miliki
3. 2017 SAJIAN FOODTRUCK chef obie
Ciptaan Resepi- Resepi MENARIK dan telah menjadi Fenomena
dalam industri makanan di malaysia iaitu FOODTRUCK.
Menjadi pilihan kaki makan dan pengusaha makanan
Gaya Perniagaan Makanan Paling Hot
Ketika Ini ! 😍👉FOODTRUCK 🚙🚚 Dengan Menu-menu Kreatif seperti : 👌Fusion Western Food👌Snacks👌Fusion Burgers 👌Fusion Bavarages 👌Italian Styles👌Mexican Styles👌Local Styles 👌Hipster Styles
4. 101 RESEPI ROTI chef obie
Berkongsi Resepi Mengikut Kategori Roti Dunia
📍Roti Jenis Oriental
📍Roti Jenis Kontinental Klasik
📍Roti Jenis Broadway
📍Roti Jenis Mediteranian
📍Roti Jenis Kepelbagaian....
Sebanyak
🎯
101 Resepi roti yg menarik dan mudah untuk anda ikuti. ebook PALING LARIS Semenjak 2013 sehingga Kini ! WAJIB Anda miliki
5. ANEKA MASAKAN MEE
Pelbagai resepi-resepi berasaskan mee dikongsikan dalam
ebook popular ini seperti-
Mee Kari Ipoh
Mee Kari Ayam
Mee Rebus Johor
Mee Udang
Mee Hailam
Mee Goreng Mamak Dan banyak lagi
yang pasti ianya wajib anda miliki sebagai rujukan dapur anda!
6. ANEKA ROJAK
ebook yang ditunggu-tunggu olkeh netizen
iaitu-
Aneka Rojak..
pelbagai resepi rojak beserta kuah rojak dan kacang dikongsikan ,
Rojak Mamak
Rojak Mee
Rojak Petis Buah-buahan
Rojak Pasembur
Rojak Singapore...
Wajib anda miliki sebgai rujukan dan koleksi anda!
7. NASI LEMAK KUKUS
ebook Nasi Lemak Kukus(hottest!)
Ibu Sambal Tumis, Sambal Tumis Ikan Bilis , Sambal Paru &
etc
-Rahsia mengukus nasi lemak yang sempurna
-Asas membuat ibu sambal tumis
-Asas membuat sambal tumis ikan bilis
-Asas membuat lauk pauk nasi lemak kukus , seperti sambal kerang , sambal paru ,rendang hati ayam dan ayam.
8. NASI DAGANG TERENGGANU
ebook Nasi Dagang Terengganu (hottest!)
Resepi asli cara menanak nasi dagang Terengganu dengan betul ,
Resepi Gulai Ikan tongkol,Aya Hitam dan Aya kurik
serta Acar jelataah mentah yang enak!
Dapatkan Resepi-resepi menarik Nasi Lemak Kukus Dan Nasi Dagang Terengganu
telah menjadi pilihan netizen sebagai
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !
9. ANEKA RESEPI NASI
ebook Aneka Resepi Nasi yang ditunggu-tunggu netizen juga telah berada dipasaran.Pelbagai resepi-resepi menarik berasaskan nasi seperti- Nasi Kabuli , Nasi Mandy Yaman , Nasi Arab Bukhari , Nasi tomato , Nasi Minyak Dan Banyak lagi !
10. CHICKEN CHOP
ebook Chicken Chop (hottest!)
Grill & Crispy , Blackpepper Sauce
-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan
11. HAINAN CHICKEN CHOP
ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)
Crispy , Hainan Sauce
-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini
12. NASI AYAM HAINAN
ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)
Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.
-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah
-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan
13. ANEKA MASAKAN DAGING ATAU SAPI
ebook Aneka Masakan Daging(hottest!) diberi secara PERCUMA
Pelbagai resepi daging popular yang dipraktikkan di hotel-hotel, restauran dan katering tempatan seperti :
1.Daging Goreng Utara2.Daging Salai Masak Lemak3.Burger Daging Bakar
4.Beefsteak 5.Beef Thai Salad 6.Rendang Tok ( Perak )
7.Rendang Minang ( Negeri Sembilan ) 8.Daging Masak Halia 9.Daging Masak Hitam Manis
Sotong Masak Kicap berempah Sotong Masak Papprik .Sotong Bakar Datuk Keramat Sotong Bakar Percik . Ketupat Sotong Terengganu..pasti yang sedap dan popular! 17. ANEKA MASAKAN IKAN
ebook Aneka Masakan Ikan (hottest!)
Resepi-resepi menarik masakan berasaskan ikan dikongsikan dalam ebook Aneka Masakan Ikan ini seperti Ikan Bumbu Bali , Ikan masak Ampap ( Brunei ) , Ikan Bakar Sulawesi , Ikan Kerapu Goreng Masak Sos 3 rasa Dan banyak lagi yang perlu anda miliki....
18. ANEKA MASAKAN AYAM
ebook Aneka Masakan Ayam (hottest!)
perlu anda miliki.. pelbagai resepi masakan berasakan ayam popular
chef obie kongsikan didalam ebook
Aneka Masakan Ayam
Resepi - resepi masakan ayam yang popular seperti :
-Ayam Masak Merah Nasi Buryani & Nasi Minyak
-Ayam Masak Buryani
-Ayam Golek & Percik
-Rendang Ayam kampung
-Ayam Masak Kalio
-Ayam masak Hijau
-Ayam Masak Lemak Cili Api
-Ayam Masak Halia
-Ayam Masak Bumbu Bali
-Ayam Masak Kurma Berkentang
-Sup Ayam Madura
-Sup Ayam Mamak
-Gulai Ayam Kawah
19. KEK COKLAT ANTARABANGSA
KEK COKLAT YANG MENARIK DAN MENJADI PILIHAN NETIZEN !
20. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA
KEK AIS KRIM YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN !
21. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA
KEK KEJU ATAU CHEESECAKE PILIHAN NETIZEN !
22. ANEKA MUFFIN ANTARABANGSA
ANEKA MUFFIN PILIHAN NETIZEN !
23. CUPCAKES ANTARABANGSA
CUPCAKES PILIHAN NETIZEN !
24. CUPCAKE 3D CHEF OBIE
CUPCAKE 3D CHEF OBIE ( BERGAMBAR )
Menjelaskan apa itu CUPCAKE 3D , Tunjuk ajar from sctratch, bergambar rajah & tips-tips penjagaan Fondant juga gumpaste.
chef obie -
"Berpengalaman menyediakan kek-kek istimewa untuk VVIP seperti
Raja Fadh Bin Abdul Aziz yang merupakan Raja Arab Saudi & Perdana Menteri Arab Saudi ketika itu , Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Brunei Darul Salam dan banyak lagi..."
Kreativiti dan kemahiran dalam seni pembuatan kek chef obie telah dikongsikan dalam siri bengkel dan kelas-kelas baking mahupun kelas persendiriannya sejak 2011 sehingga kini.
Anda jangan lepaskan peluang untuk memiliki ebook terbaru ini !
Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.
Saya chef Obie dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.
Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.
Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.
Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.
kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!
Hanya RM40
3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.
Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.
Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste.
Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.
PELAJARI TEKNIK ASAS MEMBUAT CUPCAKE 3D CHEF OBIE LANGKAH DEMI LANGKAH
Modelling tool asas membuat pokok,tumbuh-tumbuhan, membuat lekukan halus, lekukan dalam dan kasar.
Modelling tool asas untuk membuat marking,membuat marking lebih dalam.
Modelling tool asas membentuk pelbagai figura. TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE 1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film. 2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara. 3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant. 4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan. ***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D CHEF OBIE"
Antara Glosari ebook cupcake 3D chef obie Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.
Tylose Powder- tylose powder atau CMC adalah sejenis bahan kimia yang bukan toksik, digunakan untuk mengeraskan campuran fondant dan juga boleh dicampur dengan air untuk membuat edible glue. Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie .
Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.
version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake kepada 30 resepi cupcake yang popular.
Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan.
NOTA PENTING :
Setiap ebook atau ebuku keluaran chef obie
Untuk warga Malaysia adalahRM40.00
Singapuraadalah SD20.00
Negara Brunei Darussalamadalah BND20.00
Indonesia adalah IDR 125.000
Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Brunei / Singapura & Indonesia :
1.Masukkan Jumlah harga ebook
yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank
pilihan melalui mana-mana pilihan bank di negara anda
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Sila pastikan anda menggunakan SWIFT CODE yang diberi ke salah satu Pilihan bank yang diberi
i- CIMB bank - swift code CIBBMYKL
No akaun bank ialah 7619121286
ii- MAYBANK - swift code MBBEMYKL
No Akaun bank ialah 151409098193
iii- BSN Bank Simpanan Nasional
- swft code PHBMMYKL
No akaun bank ialah 14005-41-00008021-7
2. Segala Info Bukti Pembelian / Pembayaran
( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )
Whatsapp@sms HANTAR ke
60172260719 (Singapura / Brunei / Indonesia)
Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Malaysia :
Sila Buat Pembayaran ke akaun pilihan anda
1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian
ke
0172260719 ( Malaysia )
Perhatian Pembeli : FREE @ PERCUMA
"Sebagai menghargai Anda sebagai Pembeli ", Penulis 24 Resepi ebook Popular Internet
" CHEF OBIE "
Profesional chef /Malaysia Celebrity Chef
Akan Memberi 3 ebook
Secara PERCUMA @ FREE
1- ebook RESEPI PASTA chef obie
2- ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
3- ebook RESEPI ASAS BUAT KEK ( intipati kelas asas buat kek )
Pasti Gerek !
FREE ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
FREE ebook RESEPI PASTA chef obie
FREE ebook RESEPI ASAS BUAT KEK & TIPS chef obie
#################################
57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017
Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran diluar kebiasaan .
Fenomena itu dipanggil 'BAZAAR RAMADHAN'.
Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..
Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.
Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ?
Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?
Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...
*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian
Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !
Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni ,
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?
Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.
Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'
menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !
Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.
Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen.
Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '
Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017
'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'
57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !
EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA RM299.00 sahaja !
p/s Walaubagaimanapun , Pihak sweetMEDIA & chef obie
telah membuat kata sepakat untuk TIDAK akan menjual pada harga ASAL iaitu RM299.00 seunit
YA ! BUKAN pada harga RM299.00 seunit
TETAPI PADA HARGA BARU RM90 sahaja untuk seunit
YA ! RM90.00 Sahaja
HARGA BERBALOI BALOI
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !
Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal
sebagai TANDA TERIMA KASIH
DAPATKAN SEGERA !
CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017
Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda
1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7
Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL
whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian SEBAGAI BUKTI
ke
0172260719
( chef obie & sweetMEDIA )
PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia
TERIMA KASIH
XXXXXXXXXX
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook Popular chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
7.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )
Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang !Hanya RM40.00 sahaja seunit
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RMxxx,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan".Dapatkan sekarang hanya RM40.00
Hot!
Perkongsian resepi kuih tat popular, pelbagai jenis tat nanas boleh anda pelajari , cara memasak dengan betul untuk membuat jem nanas, pasti anda puas hati dengan hasil tat yang bakal anda buat nanti, Resepi tat ini boleh dikomersialkan ataupun untuk kegunaan sendiri. Pasti sambutan lebaran kali ini amat bermakna kerana anda menyediakan juadah kuih raya sendiri.Dapatkan sekarang hanya RM40.00
hot!
Kepada peminat biskut berasaskan kacang , kini perkongsian resepi biskut mazola terbaik dan biasa digunakan untuk industri perhotelan, perniagaan kuih raya dan untuk hidangan eksklusif seperti untuk VIP, VVIP mahupun untuk perniagaan Hamper .Resepi Asli dan penggunaan bahan yang berkualiti dan mudah untuk dibuat.ebook ini perlu anda miliki!Hanya RM30.00
hot!
Pelbagai menu hidangan bazaar ramadhan dikongsikan dalam ebook ini, pasti anda tak menyesal kalau milikinya, dari hidangan minuman seperti Air Katira, Air Soya, kuih muih , masakan ayam dari yang percik hingga digolek, daging, ikan dan macam-macam lagi.Dapatkan sekarang hanya RM40.00
hot!
Alhamdulillah dapat juga chef kongsikan kepada anda yang gemar memasak sendiri untuk keluarga atau teman-teman, pelbagai resepi mudah dan sedap dikongsikan dalam ebook berbuka dan bersahur.Beli dulu baru anda tahu intipatinya!Dapatkan sekarang hanya RM30.00
hot!
Peminat ayam golek jangan lepaskan peluang memiliki ebook ini.
Apa yang anda cari ada didalam.Dapatkan sekarang hanya RM40.00
Info ebook PERCUMA :
keistimewaan ebook percuma daripada chef obie:
ebook Menu Open House - menghidangkan pelbagai menu menarik ,mudah dan sedap untuk anda hidangkan kepada tetamu seperti Laksa Penang , Laksa Johor ,Satay , Kuah Kacang ,Ayam Masak Merah , Masak Lodeh ,Rendang Tok , Soto , Bakso , Nasi Tomato , Nasi Minyak ,Puding Jagung Dan banyak lagi resepi dengan tips sukatan memasak untuk tetamu 50 pax- 1000 pax perlu anda miliki dengan PERCUMA!
ebook Cara Buat Ketupat - mempersembahkan kepada anda cara menyukat beras @ pulut dalam ketupat dan cara-cara menganyam ketupat langkah demi langkah , ketupat Satay dan ketupat palas ( Bergambar ) perlu anda miliki denganPERCUMA !
ebook Variasi Tat Nanas - perkongsian resepi yang sedap dan mudah, penyediaan tat nanas tradisional yang telah difusionkan .Teknik memasak jem nanas dan penyediaan doh tat klasik menjadi intipati variasi tat nanas ini dan ianya berada dalam kelas tersendiri.Mereka yang profesional juga menggunakan menu ini dalam memvariasikan kuih tat yang sedia ada.Perlu anda miliki dengan PERCUMA!
ebook Membuat Kek Dan Tips - Perkongsian Resepi Kek Asas Buttercake , Coklat kek , Cheesecake , Fruit Kek Dan Kek Sponge , penerangan cara penyedian , penggunaan sukatan metriks dengan betul , penjagaan kek , tips baking dan banyak lagi, pasti setiap dari anda ingin tahu asas membuat kek ini. perlu anda miliki sekarang secara PERCUMA! Ia semuanya percuma , chef obie beri jaminan!Anda hanya perlu membeli satu daripada ebook terlaris chef obie dibawah pada harga mampu milik.
ebook Tips Roti Chef obie yang begitu eksklusif-
info step by step pembuatan roti bergambar serta tips
penting kepada mereka yang amateur dalam pembuatan roti
juga sesuia kepada mereka yang profesional sebagai rujukan.
Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM40.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.