Halaman

Khamis, 16 Januari 2014

DIY : Resepi Chutney Kelapa


ini pula bie sharingkan resepi chutney kelapa yang sedap dimakan bersama tosai dan seadik beradik dengannye..
marbeles!

Resepi Chutney Kelapa

Bahan 1

250gm kelapa parut
2 sudu besar Chana Dhal
½ genggam Daun Ketumbar
Air secukupnya
Garam secukupnya

Bahan 2

2 biji Shallot / bawang kecil
2 tangkai Cilii kering
1 tangkai Daun kari
¼ sudu Minyak masak
1 sudu kecil biji sawi


Cara membuat

1.Satukan bahan 1 didalam mesin pengisar dan blend sehingga halus.

2.Kemudian panaskan miyak dan tumis bahan 2 sehingga naik bau.

3.Akhir sekali masukkan bahan 1 dan kacau ratta.Sedia untuk dihidang.

senang aje..selamat mencuba


Tiada ulasan:

Catat Ulasan