Halaman

Selasa, 4 Mac 2014

DIY : Resepi Mint Sauce Popular Untuk Kambing Panggang

Hari ni area ampang..agak berjerebu,
pastikan kepada yang nak keluar rumah tu...
digalak pakai r mask...
kalau x ade mask guna handkerchief pun blea...mmmmm
jage kesihatan dan keselamatan diri okay...

Bie sharing resepi mint sauce,
sila take noted..

Bahan

Segenggam / Seikat Daun Pudina Segar ( di cincang halus )

1 cawan Extra Virgin Olive Oil

1 sudu besar Gula

1/2 biji perahan Lemon

2 sudu besar cuka epal

1 sudu kecil garam

Cara-cara

1. Cincang daun pudina, letakkan ke dalam mangkuk .
2. Tuangkan extra virgin olive oil ke dalam mangkuk yang berisi daun pudina yang telah dicincang.
3. Masukkan cuka epal , gula dan garam kacau sebentar.
4. Simpan didalam bekas berpenutup. Simpan didalam peti ais sekurangnya 2 jam.sebelum digunakan.
5. Mint Sauce ini boleh tahan sehingga sebulan.

Selamat mencuba.. kepada bro yang inginkan resepi mint sauce daripada obie kelmarin..sila take note..
boleh try dengan kambing golek istimewa bro tu.., juga kepada anda mint sauce ni juge sesuai untuk lamb chop selain lamb grill dan roast lamb..

peace

Tiada ulasan:

Catat Ulasan