Halaman

Khamis, 5 Jun 2014

Resepi biskut coklat raspberi hairan



Resepi Biskut Coklat Mocca Raspberi Hairan


Bahan :
130 gm Tepung Hairan
20 gn Tepung Jagung
30 gm Tepung Kastard
20 gm Tepung Susu
50 gm Gula Aising
1 sudu kecil serbuk Nescafe
½ sudu kecil Garam
120 gm Minyak Masak @ Jagung
 Jam Raspberi ( brand HERO )
Cara Membuat :

1.Campurkan ke semua bahan kering, Kacau @ putar kering selama 1 minit.Boleh gunakan spatula @ senduk kayu sahaja.
2.Masukkan minyak masak @ jagung , uli sehingga menjadi doh yang lembut.Boleh masukkan doh ke dalam plastic piping dengan menggunakan nozel pilihan anda,paipkan menjadi biskut datas Loyang pembakar yang telah diglis / kertas parchment.Paipkan sedikit jam raspberi diatas doh biskut.

3.Bakar pada suhu 150-160’c selama 20-25 minit.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan