Resepi Cupcake Coklat Tepung Hairan
( 20 biji Cupcake )
Bahan
1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air
1/2 cawan Minyak Masak
Cara Membuat
1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang @ paipkan ke dalam Kertas Cawan Cupcake.20 biji cupcake boleh dihasilkan .
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus
sehingga 50 minit atau1 jam .
Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;
Resepi Ganache @ topping
Bahan
1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air
100 gm Mentega @ Marjerin
40 gm Gula Kastor
Cara membuat
1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sejukkan sebentar dalam peti sejuk 5 minit.Pukul Mentega dengan gula Kastor sehingga kembang.Ambil topping yang telah disejukkan dalam peti ais masukkan ke dalam mentega dan pukul sebentar hingga sebati. Siap untuk dipaipkan atas cupcake. memang menyelerakan.
Penyediaan kek coklat moist paling mudah!
eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!
TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp
Tiada ulasan:
Catat Ulasan