Halaman

Rabu, 16 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Gulungan Caesar Salad Bersama Japanese Sesame Dressing Dan Caesar Dressing Popular Chef Obie


Resepi Wrapping Caesar Salad Dengan Caesar Dressing Dan Japanese Sesame Dressing

Bahan Caesar dressing

7 ulas                             Bawang Putih ( dicincang )
1 sudu besar                  Djon Mustard
2 sudu besar                  Mayonis
½ cawan              Minyak Zaitun Extra Virgin
2 sudu besar                  Perahan Lemon ( boleh ganti dengan cuka tetapi 1@ ½ sudu besar sahaja )
1 sudu besar                  Anchovies Fillet ( dicincang )
1 sudu kecil          Serbuk Lada Sulah
1 sudu besar                  Parutan Keju Parmesan

Cara membuat

1.Satukan semua bahan diatas dalam mangkuk, kacau sehingga sebati.Siap untuk digunakan sebagai Caesar dressing.

Bahan Japanese Sesame Dressing

6 sudu besar                  Bijan ( dipanggang dahulu atau disangai )
4-5 sudu besar                Mayonis Jepun
3- 4 sudu besar               Cuka Beras
2 sudu besar                  Gula
3 sudu besar                  Kicap ( masin )
3 sudu besar                  Minyak Bijan

Cara membuat

1.Bijan yang telah disangai, ditumbuk atau dikisar, kemudian satukan ke semua bahan diatas,menggunakan spatula atau whisk sehingga sebati      . siap untuk digunakan

Tips chef : untuk resepi sesame dressing asli akan menggunakan sedikit mirin ( chef tidak menggunakan mirin kerana ianya daripada rice wine , untuk mendapatkan cuka beras boleh beli dipasaraya , antara jenama ialah  mitsukan        )


Bahan Wrapping Caesar Salad

2 keping                         Roti Pita Nipis
4 sudu besar                            Mayonis
100gm                                     Hirisan Daging Ayam Panggang
4 sudu besar                            Parutan Keju Parmesan
4 keping                         Lettuce
4 keping                         Lettuce Crispy / Rocket
4 keping                         Lettuce Baby Romaine
4 biji                              Baby Tomato
1 biji                                        Telur rebus ( dihiris halus )

Cara Membuat

1.Sapu mayonis atas permukaan roti pita, susun semua kenis lettuce dibahagian hujung, kemudian susun hirisan ayam, buah tomato, telur dan taburkan keju parmesan.

2.Buat gulungan, siap untuk dihidang bersama Caesar dressing dan Japanese sesame dressing.

Tips chef : warapping Caesar salad boleh disimpan dalam peti sejuk 2 hari.

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 


    


Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja



Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS: nama  ebook  ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .



P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih





Tiada ulasan:

Catat Ulasan