Halaman

Rabu, 9 Julai 2014

Majalah RASA : Resepi Biskut Raya Baru Berjam Chef Obie - Mangga Dan Strawberi


Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan / Syawal 

Biskut Sandwich  Magga @ Mangga Roda Ronda

Bahan

200 gm      Tepung Gandum
80 gm        Biskut Marie( dikisar )
50 gm        Tepung Jagung
160 gm      Mentega / Marjerin
80 gm        Gula Kastor
50 gm        Gula Aising
1 biji        Telur
1 sudu Besar     Essen Mangga
1 sudu kecil      Pewarna Kuning Telur

Inti-

100 gm Jam Mangga
100 gm Jam Nanas ( Tat )

Cara Membuat

1.Pukul Gula kastor , gula aising , essen mangga ,mentega  sehingga sebati, masukkan telur pukul sebentar,
2.Menggunakan spatula-Masukkan  Bahan kering- tepung gandum ,dan tepung jagung uli sehingga menjadi doh, dan sedikit pewarna kuning telur.
3.Inti – satukan jam mangga dan nanas bentukkan bebola kecil.
4.Terap doh dengan menggunakan cutter biskutt.Susun pada Loyang pembakar yang telah digris bersama kertas minyak atau parchment paper.
5.Bakar pada suhu 150’c sehingga 18 minit.
6.Apabila telah sejuk biskutnya, sapukan jam mangga dan bentyk sandwich.


Biskut Naepolitan @ Segi Tiga Lebaran

Bahan

120 gm      Tepung Gandum
1 sudu besar     Tepung Beras
1 sudu besar     Tepung Jagung
50 gm        Serbuk Badam
125 gm      Mentega / Marjerin
80 gm        Gula Aising
1 biji        Telur
1 sudu kecil      Esen Vanilla
1 sudu kecil      Essen Strawberi
1 sudu kecil      Essen Coklat
Pewarna- merah dan coklat

Inti

200 gm      Jam Strawberi

Cara Membuat

1.Pukul  mentega , gula dan telur sehingga sebati( tidak perlu GEBU ) kemudian masukkan ke semua bahan kering dan uli sehingga menjadi doh, kecuali pewarna tidak dimasukkan.
2.Doh dibahagikan kepada 3 bahagian untuk di perisankan dengan essen dan dipewarnakan.Terap doh dengan cutter biskut bentuk 3 segi, susun diatas Loyang pembakar yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 160’c sehingga 18 minit.
4.Apabila biskut telah sejuk, sapukan jam strawberi pada setiap bahagian kecuali bahagian atas iaitu biskut strawberi.Bahagian bawah sekali perlu biskut coklat yang disapu jam strawberi, kemudian palin vanilaa juga disapu jam strawberi.

Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
  
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719





Tiada ulasan:

Catat Ulasan