Terima Kasih kepada anda semua sokongan yang tak berbelah bagi telah memberi kekuatan pada chef obie untuk menghasilkan lagi ebook berkaitan 3D ini, ebook terbaru selain ebook Hiasan Kek 3D ialah ebook Hiasan Cupcake 3D yang telah di upgrade pengisiannya.
Pelbagai bentuk figurine - flora , fauna , kartun dan pelbagai dikongsikan dengan langkah demi langkah dan bergambar !
Ia amat sesuai ebook " HIASAN CUPCAKE 3D " ini amat sesuai dan praktikal digunakan sebagai rujukan kepada anda kek dekorator , pembuat kek fondant , tenaga pengajar,pelajar ,chef , surirumah , dan sesiapa sahaja yang berminat dengan seni hiasan kek ia bukan sahaja boleh menambahkan lagi kreativiti anda dalam membentuk hiasan kek 3D tetapi ia juga mampu menajamkan lagi skill anda yang telah sedia ada itu.
Jika di Amerika Syarikat , britain dan negara eropah telah lama mereka mempraktikkan dan menggunakan hiasan 3D ke atas kek dan cupcake mereka, kita jangan ketinggalan malah kita sendiri lebih kreatif dan lebih imaginasi dalam mereka cipta hiasan 3D ini.Malaysia Boleh!
Dapatkan sekarang !
keluaran eksklusif pada harga pengenalan hanya RM70 sahaja!
ebook istimewa ini dijual pada harga RM70 dan ia amat berbaloi untuk anda
miliki!
Dapatkan sekarang !
Cara Pembelian :
Maybank2u @ Bank In RM70 ke MBB
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil
Sila SMS : Nama ebook , RM70 ,masa , tarikh
dan email anda
kemudian hantar ke 017 2260719
Penghantaran 48 jam selepas bukti pembayaran diterima.
Terima Kasih
Resepi Cupcake Popular
1.Vanilla
Ice Baby
2.Malaya
Petit
3.Berrylicious
4.Green
Hornet
5.Violet
Montana
Bahan-bahannya :
430gm Mentega
/ Marjerin
400gm Gula
Castor
10
biji Telur ( A @ B )
2
sudu besar Tepung Susu
440gm Tepung
Gandum
½
sudu besar Baking Powder
Essen
Vanilla , coklat emulco , strawberry emulco , coconut emulco , Pes
Keladi @ Yam
2
sudu besar Palm sugar syrup ( green hornet )
Secubit Garam
Pewarna-
Hijau , Merah , Violet
Cara
Membuat
1.Pukul
mentega bersama gula castor sehingga ringan.
2.Masukkan
telur satu persatu, teruskan memukul sehingga sebati dan kembang,
kemudian masukkan bahan kering yang telah ditapis iaitu tepung gandum
, tepung susu dan serbuk penaik, pukul perlahan sehiongga mesra ke
semua bahan.
3.Bahagikan
adunan kepada 5 bahagian,bahagian pertama – Malaya petit anda
hanya perlu masukkan essen vanilla, bahagian ke 2- vanilla ice baby
anda perlu masukkan essen vanilla dan coklat emulco 1 sdb, bahagian
ke-3 Berrylicious anda perlu masukkan strawberry emulco 1 sdb dan
pewarna merah, bahagian ke-4 Greeen Hornet anda perlu masukkan
coconut emulco dan 1 sdb palm sugar syrup juga pewarna hijau
,Manakala bahagian 5 – Violet Montana- masukkan pes keladi dan
pewarna violet.
4.Paipkan
adunan yang telah dirasakan dan diwarnakan ke dalam kertas cawan.
5.Bakar
pada suhu 180’c 25-30 minit.
Resepi
Buttercream Xtravaganza Chef Obie
440gm Mentega
/ Marjerin
100gm Cream
Cheese
80gm Gula
Aising
1
sudu besar Tepung Susu
Essen
Vanilla
Pewarna
Cara
Membuat
1.Pukul
sekali mentega / marjerin , cream cheese , gula aising , tepung susu
dan essen vanilla sehingga kembang dan lembut.Kemudian bahagikan
kepada 5 bahagian dan warnakan mengikut kesesuaian tema extravaganza.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan