Halaman

Isnin, 8 September 2014

Kelas Deko Menghias Kek Percuma Bersama Chef Obie


Alhamdulillah terima kasih kepada anda yang hadir ke kelas deko- menghias kek secara percuma kelmarin..sporting kak long-kak long dari Sime Darby jln raja laut.kl ni..., actually sudah 6 kali kelas ini diadakan secara percuma dan tanpa publisiti heee..atau information dalam blog chef mahupun website rasmi tepung hairan- maklumlah kelas deko percuma asalnya hanya diadakan  untuk agen-agen tepung hairan sahaja, tetapi atas permintaan dari anda di fb- pihak kami setuju untuk membuka peluang orang ramai & sesiapa sahaja yang turut berminat untuk join kelas ni...

sebulan hanya akan diadakan 2x ,
kalau 3 x tu kira extra untuk anda la..





















Pihak kami akan mengajar bagaimana cara menghias kek seperti pro-
dengan mudah...dengan kos yang minima..sesuai kepada anda yang merupakan online bizz kek part time atau full time,

Kelebihan yang hadir dalam kelas menghias kek ini ialah
- anda akan menerima * 1 majalah AROMA terbaru secara Percuma
-* juga Kek Percuma


Kepada Semua Agen Tepung Hairan aktiviti kelas menghias kek adalah Percuma yang diadakan setiap bulan, jadual booking tempat dgn refer Puan Azura call/whatsApp 019 2912915 

Kepada anda diluar sana ( bukan agen ) yang ingin join kelas mendeko ini juga boleh dengan booking tempat & fee hanya RM30 sahaja juga melayakkan anda untuk menerima * 1 majalah Aroma terbaru dan * kek Percuma
booking tempat dgn refer Puan Azura call/whatsApp 019 2912915 






Resepi Kek Hitam Manis Kekacang Hairan

Bahan :

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Susu Segar
1/2 cawan Minyak Masak
160 gm Kacang Campuran dicincang ( shantong,badam, gajus,hazelnut & sebgainya )

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air
1 sudu besar Susu Pekat Manis 

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .


4.Satukan air dan susu pekat ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek hitam manis hairan yang memang menyelerakan.














Tiada ulasan:

Catat Ulasan