Halaman

Khamis, 12 Jun 2014

Dunia Coklat Bersama Chef Obie - Karnival Keusahawanan SME Corp Negeri Perak

Assalammualaikum wbt,
Kepada semua warga perak…
Terutama yang berada di gopeng..
Jom ramai-ramai datang memeriahkan “Karnival Keusahawanan SME Corp Negeri Perak “

Tarikh : 20 , 21 , & 22 hb Jun 2014
Masa   : 9 pagi – 10 malam
Tempat : Perkarangan Ruang Legar RTC Gopeng , Perak

Pelbagai aktiviti menarik sepanjang Karnival berlangsung,ada pertandingan memasak berkumpulan,pertandingan solekan , pertandingan gubahan bunga berkumpulan,pertandingan gubahan buah-buahan berkumpulan,pameran dan jualan untuk orang ramai… ada artis jemputan, selain chef jaafar onn juga ada membuat demo masakan tradisi perak,chef obie pula bersama segmen Demo Dunia Coklat… jadi jangan lepaskan peluang bersama chef… pelbagai demo coklat dan kek coklat akan dipertontonkan selain chef juga ada boost bersama Tepung Hairan.Kepada warga perak kami mengalu-alukan anda bersama-sama kami pada hari tersebut.

Dunia Coklat Bersama Chef Obie
Tarikh : 21 hb Jun 2014 Sabtu
Masa  : 4 hingga 5 petang


Untuk Maklumat Lanjut Mengenai Tepung Hairan atau Ingin menjadi Agen di tempat anda –Negeri Perak sila hubungi segera  019 2912915 / WhatsApp




Resepi Kuih Tako vs Kuih Tepung Pelita Paling Popular

Hari ni chef obie nak sharing sedikit info-
ramai dikalangan kite suka makan kuih tako..tapi ramai menyangka kuih tako itu sama dengan kuih tepung pelita..
sebenarnya silap yea.. kuih tako dan kuih tepung pelita berbeza, rupa dan rasa hampir sama.
kuih tako asal dari negara thai.. manakala kuih tepung pelita asal dari sini..tanah melayu...tempias nya aje...
beza kuih tako dengan kuih tepung pelita hanya pada isi dalam bahagian hijau.
kuih tako perlu ada sengkuang cina atau pun buah pear, manakala kuih tepung pelita hanya ada gula dibahagian hijau dan ia perlu dikukus bersama bekas daun pandan kuih tepung pelita.
Jadi jelaskan sekarang.. semoga sedikit pencerahan daripada chef obie dapat membantu anda membezakan antara kuih tako dengan tepung pelita..
chef obie suke dengan kedua-dua jenis kuih ini...

kat bawah ni chef obie kongsikan resepi kuih tako yea...( anda boleh gunakan resepi ini juga untuk kuih tepung pelita hanya -bahan sengkung tidak digunakan, diganti dengan sedikit gula pasir dan tepung pelita perlu anda kukus bersama bekas daun pandannya )

(gambar coutesy google)

Lapisan Bawah (hijau)
25g tepung hoen kwe (hijau)
1 1/2 cawan air
1/2 cawan Gula
1biji sengkuang cina @ 2 buah pear ( potong kiub kecil )


Lapisan Bawah (putih)
25g tepung hoen kwe putih
2 cawan santan
secubit garam + gula pasir
1 1/2 cawan air
1/2 sudu kecil Garam

Cara Membuat:
1.Semua bahan di campurkan  dalam periuk atau pot.
2.Kacau perlahan dengan menggunakan whisk pada api sederhana sehingga adunan agak panas dan ada bubble,apabila ada bubble matikan api.
3.Pastikan anda telah meyediakan bekas tako terlebih dahulu dengan meyusun pada dulang.Taburkan sedikit sengkuang dalam bekas tako,Tuang lapisan hijau terlebih dahulupada paras setengah dalam bekas tako,kemudian biar ia sejuk sebentar sebelum anda tuang pula bahagian putih.Siap untuk dihidang...
jika anda ingin gunakan resepi diatas untuk berniaga sila gandakan yea...

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 


Maybank2u.com atau Bank In RM10.00 ke Akaun MBB

Muhamad Gunawan Jamil

151409098193

Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 


P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie

sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

Dapatkan 4 ebook masakan terhangat secara percuma daripada chef obie sekarang!

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00 ke Akaun MBB
Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie

sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih


Kelas Kek Keju Popular Chef Obie -Modul 1 Cheesecake





Kek Oreo Cheesecake





Kek Naepolitan cheesecake





Kek Mango Mousse cake


Kelas kek Keju 2014
Modul 1 Cheesecake

Dalam File Kit-


Kek Chilled Mango Mousse Cake
Kek Chilled Oreo Chocolate 
Kek Naepolitan cheesecake

Extra 10 resepi & teknik membuat kek.

Fee atau Yuran: Hubungi Hotline 017 2260719

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.


Masa : 11 pagi -4 petang 
Tengahari 130-2 ptg rehat

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall ) 

Anda juga boleh miliki ebook terlaris.. ebook kuih raya popular 2014
chef obie sekarang hanya RM10 sahaja!



Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". Dapatkan sekarang hanya RM10.00 

"Intipati ebook Kuih Raya Popular 2014 chef obie"

Biskut Makmur Alfredo
Biskut Mazola Lebaran
Kerepek Bawang Bonda
Biskut Buah Kana Masam Manis
Biskut Putri Dahlia
Tat Nanas Tasik Madu
Tat nanas Landak Berduri
Biskut Mama Carrie
Biskut Arab Pelangi
Marble Shortbread
Biskut Famous Amous
Biskut Jakarta
Lidah Kucing
Dan Banyak Lagi...

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja
kepada anda yang tidak sempat join kelas biskut raya chef obie  , anda boleh miliki ebook kuih raya popular 2014  ini sekarang!

Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS:  ebook kuih raya popular ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja jangan tunggu lagi...


Dapatkan ebook Terlaris! Resepi Kuih Raya Popular 2014 Chef Obie RM10.00 sahaja melayakkan anda mendapat 4 ebook secara percuma

Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". Dapatkan sekarang hanya RM10.00 

"Intipati ebook Kuih Raya Popular 2014 chef obie"

Biskut Makmur Alfredo
Biskut Mazola Lebaran
Kerepek Bawang Bonda
Biskut Buah Kana Masam Manis
Biskut Putri Dahlia
Tat Nanas Tasik Madu
Tat nanas Landak Berduri
Biskut Mama Carrie
Biskut Arab Pelangi
Marble Shortbread
Biskut Famous Amous
Biskut Jakarta
Lidah Kucing
Dan Banyak Lagi...

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja
kepada anda yang tidak sempat join kelas biskut raya chef obie  , anda boleh miliki ebook kuih raya popular 2014  ini sekarang!

Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil

151409098193


Bukti pembayaran sila SMS:  ebook kuih raya popular ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja jangan tunggu lagi...


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih