Halaman

Sabtu, 5 Disember 2015

Kelas Masakan Dan Baking RM350 sahaja ! sah sehingga 31 / 12 / 2015

KELAS MASAKAN & BAKING UNTUK CUTI 


SEKOLAH & CUTI SEMESTER 2015



Normal Fee RM450 kini PROMOSI 



Fee hanya RM350 sah sehingga 31 / 12 / 



2015





 Pastry Chef Obie Pilihan 1

Kelas Fruit Cheese Tart 

-Cara Membuat Tat Doh Rangup
-Cara Buat Filling Cheese Tart Gebu
-Pengenalan Kepada Pate' Dough 
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze 
-Penggunaan Snow Powder
-Nota Standardize Recepi Hotel 







 Pastry Chef Obie Pilihan 2

Kelas Fruit Tartlette & fruit val -o-oven  

-Cara Membuat Sugar Dough Rangup
-Cara Buat Filling Pastry Cream Original
-Pengenalan Kepada  Sugar Dough & Puff Pastry
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze 
-Penggunaan Snow Powder & penyimpanan Pastry Cream



Pastry Chef Obie Pilihan 3

Great British Evening Tea- Blueberry Scone & Classic 

Lemanode Scone

-Cara Membuat Asas Dough Scone 
-Teknik Menguli Dough Scone
-Cara Membakar scone & penyediaan cream & sour cream serta fruit jam.




Cake & Pastry Chef Obie Pilihan 4

Kelas Rich Chocolate Cake & Missisippi Mud Pie

-Cara Penyediaan Bahan Yang Sesuai Untuk Rich Chocolate cake
-Teknik Meringue dalam adunan kek
-Cara membuat Glaze/ Chocolate Ganache
-Rahsia Mud Pie Amerika




Cookies Chef Obie Pilihan 5

famous Amos Cookies & Watermelon Cookies

-Cara Membuat Dough Cookies Rangup 
-Penggunaan Bahan - bahan penting dalam pembikinan famous amos cookies & watermelon cookies
-Penyimpanan dalam jar yang unik
-Penggunaan warna yang sesuai untuk dough cookies
-Cara Pembakaran cookies 





Cake Chef Obie Pilihan 6


Mango Lamonade Mousse Cheesecake & Strawberry Millie 

Cheesecake

-Cara membuat cheesecake yang betul
-Cara Membuat Mousse
-Cara Penggunaan Gelatine Halal yang betul
-Caramembuat Glaze dari Compot 
& banyak lagi... 





Cupcakes Chef Obie Pilihan 7

Doubble Chocolate Cupcake with Orange Mango 

Buttercream Frosting ,Vanilla Poppy lemon Cupcake With 

Cream Cheese Buttercream + Assorted Buttercream 

-Cara membuat cupcake dengan  betul dan mudah
-Cara Membuat Buttercream cheese
-Cara Penggunaan Piping Bag dan nozel
-Cara membuat topping frosting
& banyak lagi... 


Cara Mengikuti Kelas Memasak & baking Cuti Sekolah / 

Semester 2015

Anda bebas untuk membuat pilihan jenis kelas 
berpandukan kelas-kelas diatas atau ingin mengikuti ke lima-lima jenis kelas chef obie untuk memenuhi cuti sekolah dan cuti semester anda !

Tenaga Pengajar : Chef Obie

Tarikh : Sepanjang Bulan Oktober , November & Disember  2015

Hari : Isnin hingga Khamis ( Jumaat , Sabtu , Ahad & public Holiday Tiada Kelas ) 

Masa : 11 pagi hingga 230 petang

Fee / Yuran : RM350  setiap satu pilihan

1 x Sijil Kehadiran mengikut jenis kelas 

Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang

Buat Pembayaran : Ke akaun MBB
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

kemudian : Whatsapp @ SMS info pembayaran

Pilihan ? / RM350 / Hari ? / Tarikh ? ke 017 2260719




Kelas Memasak & Baking Persendirian
Untuk Amateur Dan Profesional Chef Obie 


Telah menjadi pilihan ramai semenjak 2011,
Telah melahirkan peniaga dan pengusaha produk berasaskan makanan dengan jayanya. 
Dihadiri dari pelbagai latarbelakang dan negara.
Surirumah , Bizz oneline , Pengusaha Cafe , Restaurant , Francais , VIP & pelbagai lagi.


Anak didik dibawah tunjuk ajar chef obie telah berada di merata pelusuk negara  juga di luar negara.
Tiada had usia , 
Kebanyakan pelajar persendirian yang hadir bermula 14 tahun sehingga 77 tahun .
Kelas short course / one day course & Pakej untuk perniagaan makanan. 
Kepada anda yang ada permintaan sendiri dalam course memasak atau baking juga boleh hubungi pihak kami.


Hotline : 0172260719
email : gunawan.jamil@gmail.com
FB  : chefobie untold



Tiada ulasan:

Catat Ulasan