Halaman

Ahad, 30 Oktober 2016

Nota Hari Ini : Mencuba Mendisiplinkan Makan Tengah Hari


Nampak tak hidangan dalam gambar di atas ?
Chef selesai masakan menu request dari mak dan abah .
Dugaan seperti biasa..masakkan penuh lemak , dan cukup rasa yang enak !
* Apa yang perlu chef ambil nasi sesenduk , sedikit kuah masak lemak cili api , 1 ekor ikan kembong goreng, seketul cendawan goreng , dan sedikit sayur sawi batang putih.


Menu tengah Hari ni..

1. Nasi Putih

2.Ayam Masak Lemak Cili Api
+ Belimbing Buloh + Cendawan Tiram 

3.Ikan Kembong & Ayam goreng Kunyit

4.Sayur Sawi Batang Putih

5. Sambal Belacan , Sambal Kicap

Side lain- adik ipar ada masak Cendawan Goreng,
ikan tenggiri pekasam goreng bawang dan cili serta
Ais Krim Paddle Pop ( dalam peti ais )

*chef tak jadi masak telur dadar...dah macam-macam ado...



Paling melampau , adik chef ada buat Air sirap bandung Ais krim Soda..

Sadiskan...

chef masih mampu mengawal makannya , aiskrim paddle pop satu sudu besar aje , secubit ikan tenggiri pekasam , dan segelas air sirap bandung ais krim soda....huuuu..
Tengah hari tak apa lagi... jangan makan malam sudah..nampak gaya senaman pemanas badan petang ni perlu dilakukan...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan