Halaman

Jumaat, 9 November 2018

RESEPI UNTUK HAKAK-HAKAK & ABAM-ABAM DARI CHEF OBIE : AYAM GORENG BEREMPAH KLASIK

RESEPI untuk hakak2 & abam2 dari Chef Obie :AYAM GORENG BEREMPAH KLASIK πŸ—πŸ—πŸ—πŸ—


Bahan

2 ekor Ayam (seekor potong 8 atau 4 (berat 1.8-2kg)
Segenggam Serai potong 2 inci dikisar
1 inci Halia kisar
1/2 inci lengkuas kisar
2 sdb ketumbar disangai dan kisar
1 sdb jintan manis disangai dan kisar
1 sdb Rempah Kari
1sdb Serbuk kunyit
1 sdb Tepung gandum
Daun kari secukupnya
Gula,garam,stok ayam,perasa (option)

Cara Penyediaan :

1.Ayam yg telah dicuci bersih,marinated dgn semua bhn diatas.
2.Anda boleh simpan dlm peti sejuk dahulu seharian atau 1 jam, juga boleh terus digoreng.
Selamat mencuba... πŸ›πŸšπŸ₯—πŸ—
Info chef : Masak dirumah berbeza Masak utk Berniaga πŸ˜˜
***Ingin tahu lebih Teknik2 Ayam Goreng Berempah yg Tiada dikongsi dlm media / Cara penyediaan yg lebih efisyen utk perniagaan & mesra pelanggan hanya di dlm Kelas2 Masakan Perniagaan Persendirian
Chef Obie +0172260719



Jom Follow FB : chefobie untold

Permintaan Bakal Peniaga,usahawan,pengusaha Restauran /cafe, food truck,gerai,online food delivery & yg berkaitan -

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR : BULAN NOVEMBER & DISEMBER 2018
KELAS NASI AYAM KUKUS BEREMPAH

YURAN /FEE : RM2000 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500







Intipati

-Gulai Kukus MEWANGI
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )

- Ayam Goreng Berempah
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )

- Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus 

( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
- Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo

-Cadangan Harga

-Standard Resepi



Tenaga Pengajar :



Chef Obie



"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart."


Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )



Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan SEPTEMBER & OKTOBER 2018
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )



Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef  )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan



Testimoni pelajar :





NASI KUKUS AYAM BEREMPAH DAPUR AISYAH di #wismacentral ...

Penyediaan rapi.. dari central kitchen,aroma menangkap hidung & merebak ke saraf dan terus ke kepala..😜
Belum..diBuka..dah ade yg Menunggu giliran order Nasi Kukusnye....

Thanks ke atas layanan dari Dapur Aisyah di wisma central KL.



***Sambutan luar biasa ke atas Menu NASI KUKUS AYAM BEREMPAH DAPUR AISYAH

Inspirasi untuk terus kekalkan keaslian penyediaan hidangan ini !


Kepada Anda yang berada di Area KLCC , Aveneu K , Jalan Ampang , boleh singgah di Wisma Central untuk menikmati menu Berhantu " NASI KUKUS AYAM BEREMPAH "







Turut menjadi pilihan pelajar kelas  masakan malam chef obie !


#kelasmasakanperniagaan
#kelasnasikukus
#kelasnasiayam3in1
#kelaswesternfood #kelasnasiayampenyet#mgjconsultancy #chefobie


Tiada ulasan:

Catat Ulasan