Halaman

Jumaat, 11 Mei 2018

Jom Perkasakan Diri Dengan Ilmu Masakan Perniagaan Chef Obie

Jom Perkasakan Diri Dengan Ilmu Masakan Perniagaan Chef Obie 


KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018:

Asalammualaikum wbt & Salam Sejahtera netizen,
Pagi yang segar Jumaat yang mulia...
Chef obie nak war-warkan..

Ada Lebih 20 Jenis Kelas Masakan Perniagaan Yg Menjadi Pilihan Para Pelajar- Bakal Peniaga/ Peniaga Offline @ Online / Usahawan...
& Terbaru!!!
KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE ( kelas 3 Jam shj )

Anda Boleh Klik link dibawah ini untuk informasi selanjutnya :





👇
WhatsApp
+60172260719 chef obie
+60169166010 PA Nesa

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN : KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE 2018


Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera, 
Jangan terkejut atau berasa pelik kerana pihak chef obie satu-satunya turut memberi perkhidmatan mengajar secara profesional pada waktu malam sejak awal Januari 2018. Terima kasih kepada para pelajar chef obie yang begitu komited belajar dan mengaplikasikan ilmu tanpa mengira masa , 



Permintaan daripada pelajar yang HANYA berkesempatan PADA WAKTU MALAM ,Anda berada diruang yang betul- Sila teruskan membaca informasi 
" KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE" di bawah ini.

Mengapa Anda Perlu Datang Ke Kelas Masakan Malam Chef Obie ?
#kelasmasakanmalamchefobie

1.Kelas Masakan Hanya dijalankan Selama 3 Jam sahaja.

2.Kelas Bermula Pukul 9 Malam sehingga 12 tengah malam .

3.Kelas Menumpukan "Main Utama Subjek Masakan Perniagaan Sahaja" mengikut Tajuk Kelas Yang diberi Sebagai Pilihan.

4.Pelajar diberi 'Buku Standardize Resepi Perniagaan'

5.Pelajar diberi 1 x Sijil Kehadiran 

6.Pelajar akan membawa pulang 'Masakan Yang dipelajari Serta Berkongsi Pendapat Dan Pandangan Dalam Memulakan Perniagaan  '

7.Pihak chef akan membuat "Review terhadap pernigaan pelajar sekiranya pelajar telah menjalankan perniagaan " bagi membantu pemasaran online mahupun offline.

PILIHAN KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE

1.KELAS AYAM GOLDEN ROASTED ( Hot !!! )
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan Golden Roasted Paling Unik, Mudah & Cepat.
2.Penggunaan Bahan Origin & Standard Resepi Untuk Peniaga.
3.Roasted Mudah Tanpa memilik Oven Roasted , Anda masih boleh menyediakan Golden Roasted yg berkilat dan warna perang keemasan.


2.KELAS FISH AND CHIPS GOLDEN CRISPY ( Origin Tar Tar Dressing, Golden Crispy Flour For Batter )
Fee RM1500 seorang

Intipati 
1.Penyediaan Tepung Golden Crispy Yang Unik
2.Teknik membuat batter Fish & Chips menggunakan Tepung Golden Crispy
3.Penyediaan Tart Tar Origin Dressing
4.Teknik menggoreng dengan betul




3.KELAS CRISPY LE CORDON BLEU
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan & Penggunaan Daging Ayam , Beef Brisket yang sesuai
2.Penyediaan Crispy Breaded Flour
3.Keju yang sesuai
4.Teknik menggulung , Bakar yang betul & mengekalkan keenakan Le Cordon Bleu




4.KELAS KOREA FRIED CHICKEN ( Hot!!! )
Fee RM1500

Intipati
1.Penggunaan bhgn buffalo & wings yg terbaik.
2.Teknik membuat Tepung Crispy Korea
3.Teknik membuat Soso Pedas Manis Korea
4.Teknik menggoreng . Amat sesuai utk menu cafe , Foodtruck & food delivery


 

5.KELAS QUESADILLAS MEXICANO ( Ayam, Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Quesadillas yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery



6.KELAS BURITTOS MEXICANO ( Ayam , Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati 
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Burittos yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery



7.KELAS AYAM GORENG BEREMPAH AUTHENTIK ( Hot !!! )
Fee RM1300

Intipati
1.Penyediaan Asas- Rempah Ratus Origin Untuk Ayam Goreng Berempah Lebih Aroma dan Rasa.
2.teknik Boiled Water berempah
3.Teknik memotong Ayam berempah dengan betul mengikut kos jualan.
4.Teknik Perapan menarik .
5.Teknik Menggoreng dengan betul




8.KELAS CLUB SANDWICHES & 3 MOST WANTED FILLING SANDWICHES ( Salted eggs, Chicken & Tuna filling )
Fee RM1300

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk club sandwich & penggunaan bread yang sesuai.
2.Cara Penyediaan Seasoning utk Fries,
3.Penyediaan filling telur asin , ayam dan tuna -7 star
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery





Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.



CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Brunei Darus Salam , Hong Kong, Pakistan Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia
email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW


IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )