Jom Follow FB : chefobie untold
Salam Rabu
Semoga perancangan anda dihujung tahun dan cuti sekolah ini lancar bersama family.
Apa kata planning hari ini cuba selitkan ..agenda untuk ke MAHA 2018 , di MAEPS Serdang UPM.
Terus menuju ke Laman Perikanan , Jika dalam peta MAHA 2018 ia adalah NO.7.Sebab apa..ada chef obie..nak berkongsi resepi pes perniagaan.,..
okaylah chef obie kongsikan satu resepi mudah dan sempoi..orang kata menu yg chef obie kongsikan ini..adalah menu legend..orang lama punya minat...sesuai untuk menu minum petang !
RESEPI untuk Hakak2 & Abam2 dari Chef Obie
KUIH BAKAR KELAPA @ DANGAI 🌴🌴
Bahan Utama
1 @ 2 biji Kelapa Parut
1 paket Santan Emma
1 cawan Tepung pulut
1 cawan gula pasir
1 sdt Garam
1 rim / loyang pembakar 7 inchi
2 sdb Minyak Kelapa
Cara Penyediaan
1.Satukan ke semua bahan Utama,Gaul mesra sehingga bhn sebati.
2.Sapukan Minyak kelapa
🌴 #medetop pada permukaan loyang pbakar.Panaskan oven terlebih dahulu 180' ,
3.Adunan kuih yg telah digaul mesra tadi dituangkan ke dlm loyang,Dan padatkan.
4.Bakar selamat 30 mnt pd suhu 180'
Sedap Dan enak dinikmati..hujung2 Minggu... petang2 layan pulak dgn Kopi panas....mmmmm wallaaaa...
Jangan lupa temujanji kite...jumpa di
#MAHA2018 ,di laman Perikanan,dlm Peta no 7.
Pada 27.11.2018 Selasa,Pukul 2 petang hingga 4 petang.
Chef nak beri produk..berkualiti seperti Santan Emma Dan Minyak Masak Kelapa Medetop secara FREE & juga pada harga Istimewa...
WhatsApp 0172260719