CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL /
DEMONSTRASI / MASAKAN / BAKING
PERNIAGAAN DAN
BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL
Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.
Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Amerika ( usa ) , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.
Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .
Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan , NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.
Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .
Sila Klik link yang dibawah
Syukur Alhamdulillah , setelah melebihi 5 tahun chef obie menjalankan pelbagai program komuniti , seperti program memasak , membaking bertujuan memperkasakan lagi ilmu masakan perniagaan dalam masyarakat berbilang kaum dan latarbelakang seterusnya dapat membantu mereka menambah pendapatan .Malah Bengkel terbaru ini turut mendapat perharian peserta luar negara seperti dari Negara Jepun , Syiria , Pakistan dan Indonesia .
Selamat Maju Jaya,
ASAS BUAT ANEKA BAKLAVA
Cara Asas Buat Syrup Baklava ( Penting )
Cara Melted Bahan Asas Baklava
Cara Bakar Baklava
Cara Potong
Cara Gulung
Cara Baking & Roasted Nuts untuk Baklava
Almond Baklava
Pistachio Baklava
Assorted Nuts Baklava
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Cara Asas Buat Syrup Baklava ( Penting )
Cara Melted Bahan Asas Baklava
Cara Bakar Baklava
Cara Potong
Cara Gulung
Cara Baking & Roasted Nuts untuk Baklava
Almond Baklava
Pistachio Baklava
Assorted Nuts Baklava
ASAS MEMBUAT ANEKA BAN MANIS + SOFT ROLL
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Kacang Merah
Kelapa
Kaya
Blueberry / Strawberrie / Raspberrie
Keju Pizza / Sosej
Kari Ayam / Daging / Kari Berkentang
ASAS MEMBUAT ROTI BAGUETTE, BURGER & HOT DOG
@ PERANCHIS + Ban Burger + Ban Hot Dog + beef patties + Chicken Patties + Dressing 1000 Island + Dressing Garlic Cheese + Mustard Dressing
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
ASAS MEMBUAT SWISS ROLL
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
- Buttercream+Pandan
- Marble Coklat/ Nutella
- Strawberi
- Red Velvet
- Blue Velvet
ASAS MEMBUAT ROTI ALA SUBWAY + Filling
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
- Italian Herbs
- Parmesan Herb
- Wholemeal
- Plain
- +Chicken slice,teriyaki,marinara,roasted beef & chicken, Tuna
ASAS MEMBUAT MUFFIN DAN CUPCAKE
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
- Vanilla Poppy
- Double Coklat
- Jagung Manis
- Red Velvet
- Butterscotch
- Buttercake
- Coklat
- Cheesecake Classic
- Fruit Cake
- Sponge Cake
ASAS KEK KOMERSIAL HOTEL
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
- German Black Forest
- Viennies Chocolate Cake
- Mango CheeseCake
ASAS ANEKA BROWNIES 5 JENIS
+ Cara Membuat Tepung Segera Brownies Untuk DiJual
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
5 jenis***
Double Devil Brownies
Madagascar Brownies
Malaya Brownies
Berries Brownies
Italian Meringue Brownies
ASAS ANEKA CREAM PUFF @ PROFITEROL,JAPANESE CREAM PUFF & ÉCLAIR
Profitterol/cream puff / Japanese cream Puff
Pastry Filling
Eclair
Cream Filling
Ganache'
Chocolate Topping
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Pastry Filling
Eclair
Cream Filling
Ganache'
Chocolate Topping
ASAS ANEKA PUDING HOTEL
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Panacotta Mint Berries
Panacotta Milk Chocolate
Cream Caramel
Naepolitan Cheese Puding
ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 1 )
Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant & gumpaste
ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 2 )
Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant
ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK BIRTHDAY CAKE
Cara Membuat Fondant From Scratch
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant & gumpaste
ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 1 )
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2000
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant & gumpaste
ASAS BUAT FONDANT DAN BASIC HIASAN UNTUK PERTUNANGAN / HANTARAN ( 2 )
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant
YURAN /FEE : RM2200
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Cara Membuat Gumpaste From Scratch
Cara Membalut Cake dengan Fondant
Cara Menghias dengan kreativiti atau mengikut Tema
Petua penjagaan Fondant & gumpaste
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pastry dan kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VVIP Malaysia )
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pastry dan kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VVIP Malaysia )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Masa : kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Perhatian :
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke
Dan whatsapp Infonya ke
01722620719
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.
KELAS Persendirian ini turut dibantu oleh #chefobiecrew
#mgjconsultancy
*kebenaran dari student utk sharing pic
Semua merupakan students personal class Chef Obie.
*kebenaran dari student utk sharing pic
Semua merupakan students personal class Chef Obie.
***Terbukti dgn testimoni-testimoni kejayaan pelajar & pelanggan eksklusif Chef Obie di Seluruh Malaysia & oversea 2011 hingga kini.
Klik link yg diberi
*** Testimoni kejayaan pelajar membuka perniagaan milik sendiri
-Food truck
-Food Court
-Restauran / Cafe
-Pasar Malam
-Bazaar
-Gerai
-Restauran Food Delivery
-Food Court
-Restauran / Cafe
-Pasar Malam
-Bazaar
-Gerai
-Restauran Food Delivery
Hubungi
+60172260719 chef Obie
Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie
FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor
SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan
SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari
Shah Alam
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY / SATAY RONEY ( Buka beberapa Cawangan )
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP
FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor
SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan
SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari
Shah Alam
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak
RESTAURAN RONEY / SATAY RONEY ( Buka beberapa Cawangan )
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang
MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM
Desaru Bandar Penawar, Johor
DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu
NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman
STEAKHOUSE
Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN
Penang
WESTERN BROTHERS
Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII
Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur
CAKOI
Ipoh, Perak
Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.
DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu
NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman
STEAKHOUSE
Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN
Penang
WESTERN BROTHERS
Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII
Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur
CAKOI
Ipoh, Perak
Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.
Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi
Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia
email : gunawan.jamil@gmail.com
PLEASE FOLLOW
IG : chef_obie_official
FB : Chefobie Untold
Page FB : smallplate by chef obie
website : http://chefgunawanmalaysia.blogspot.my
Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )
Tiada ulasan:
Catat Ulasan