Halaman

Ahad, 9 Februari 2020

Resepi Cornflakes Nestum Gebu Gebas Crunchy Chef Obie

Resepi Cornflakes Nestum Gebu Gebas Crunchy Chef Obie


Bahan


1 cawan Corflakes dikisar
1 cawan Nestum
1 1/4 cawan Gula
1 1/2 cawan Marjerin Pelangi
2 cawan Tepung Ubi Kayu disangai dahulu
1 1/4 cawan Tepung Gandum disangai dahulu
1 sdt Garam
1 sdt Essen Vanilla
1 biji Telur Gred B
Bahan Hiasan
1/2 cawan cornflakes ( pecah manja guna jari aje )
1/2 cawan Nestum
2 sdb Gula
Pumpkin seed secukupnya
Cara Penyediaan




1.Satukan ke semua bahan uli mesra atau gunakan spatula untuk menguli.


2.Doh memang agak Melekit,boleh simpan sebentar dlm peti sejuk sekurangnya 1 jam sebelum diterap .Boleh letak sedikit Tepung pada Tapak tgn
Bg memudahkan menerap.


3.Boleh terap atau bentukkan menggunakan sukatan sudu besar atau sudu kecil,bulatan Dan salutkan dgn bhn hiasan.


4.Susun atas tray yg telah digris atau ada partchment paper.


5.Bakar 150'c selama 40-45 mnt.Bergantung kpd oven masing-masing.

Jangan Lupa follow Chef Obie di Facebook
Selamat Mencuba..juga boleh mencuba resepi Cara Buat Nasi Ayam Mudah Dan Sedap 
dibawah ini





 #cornflakes
#nestum #biskutcornflakes #biskutnestum #chefobie #resepibiskutraya2019 #resepibiskutraya2020 @ Ampang, Kuala Lumpur

Tiada ulasan:

Catat Ulasan