Halaman

Rabu, 11 Mac 2020

KELAS SEAFOOD IKAN BAKAR DAN PORTUGIS BULAN MAC 2020







 





KELAS SEAFOOD IKAN BAKAR DAN PORTUGIS 

YURAN /FEE : RM2000 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1600

Intipati :

1.Pengenalan Asas Seafood & Ikan yang sesuai

2.Belajar buat PES Portugis & Penyimpanan

3. Belajar Buat Perapan Ikan Bakar Melayu & Penyimpanan

4.Buat Air Asam Ikan Bakar + condiments

5.Buat Kicap Khas Untuk Ikan Bakar + condiments

6.Teknik Bakar Yang betul Untuk 2 jenis Seafood & Ikan Bakar 




Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia )



Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi

Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan


Hubungi MGJ CONSULTANCY


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



MAI SHAH D' SEMPALIT ( Seafood Ikan Bakar )
Raub , Pahang 
Kampung D'Sempalit.

FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak

Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 

Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor

DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.


Salam sejahtera , semoga anda kaki makan atau food hunter sihat-sihat hendaknya , malam khamis kali ini , Chef Obie sukacita ingin berkongsi informasi " TEMPAT MAKAN SEDAP DI NEGERI PAHANG DARUL MAKMUR " iaitu Pilihan Chef Obie kali ini ialah 



" RESTORAN MAI SHAH D' SEMPALIT "

Seafood Ikan Bakar Portugis Menjadi Pilihan Pelanggan ! 




Mengapa Restoren Mai Shah D'Sempalit  ? Sedap sangatkah Ikan Bakarnya ? Apa agaknye yang best sangat dengan restoran ini ?Kalau lapar berbaloi tak makan disini ?




Haaa....ni lah yang chef nak bagi tau.., korang kalau berjalan hingga ke area Raub , Pahang Sinngahlah ke Kg Melayu Sempalit bolehlah set untuk datang ke RESTORAN MAI SHAH D'SEMPALIT . Korang boleh google Map atau waze RESTORAN MAI SHAH D'SEMPALIT KG MELAYU SEMPALIT .






Owner nya masih muda , sepasang suami isteri yang gigih mengusahakan perniagaan keluarga.  Korang juga Boleh Direct Contact Bro Kemal Akhlaken  atau RESTORAN MAI SHAH D'SEMPALIT untuk reservation / booking makan awal gitew....





Pilihan aneka seafood dan aneka Ikan segar laut mahupun air tawar setiap hari...pasti menggugat taste buds korang ! Selain kebersihan dan Sedap yang diutamakan untuk pelanggan yang dikasihi.yang bestnya...
Menu bukan setakat korang nak Bakar sahaja...

Korang Boleh juga order selain daripada menu bakar dan portugis iaitu korang boleh order Sup Ketam , Ketam Blackpepper , Udang Butter dan macam-macam lah korang boleh request..tukang masak terlatih dan owner juga kaki Makan dan pandai masak tau ! 






Kaki Makan atau Food Hunter di ingatkan korang bolehlah berkonvoi beramai-ramai , tak kirelah dari kuala lumpur ke , dari arah selatan ke..untuk ke Raub , Pahang tidaklah jauh mana setakat 1 jam setengah dah boleh sampai..layan....Dah boleh selitkan dalam PROGRAM KALENDAR CLUB korang itew untuk tahun ini 2020! 


 

 MASA PERNIAGAAN : 

Setiap Hari , hingga ke lewat malam atau korang juga boleh terus hubungi kemal akhlaken 017 2721477 atau 012 3821477 


 




Nak sangat Chef Obie kongsi ingatkan , RESTORAN MAI SHAH D' SEMPALIT ini sejak lama dikenali dengan hidangan rare iaitu berasaskan Daging Rusa , Yang pasti penduduk area Raub ini memang mengenali kedai makan ini dengan hidangan rusa pada harga berpatutan , korang kena datang awal tengah hari lah yea ...selain owner Kemal Ahlaken menternak Rusa sendiri .Bekalan rusa memang ada dan dijami n halal toyiban dan kebersihannya terjaga selain harga yang murah berbanding pembekal rusa lain. ( Owner bela sendiri tau rusa ) Hidangan menu ala carte , goreng-goreng , tom yam mahupun western food juga ada .

Juga popular dengan PERKHIDMATAN KATERING 



Menu katering juga berpatutan...kalau kat Kuala Lumpur korang tak dapat MENU pada harga macam ni !







8 Letters

You know me the best
You know my worst, see me hurt, but you don't judge
That, right there, is the scariest feeling
Opening and closing up again
I've been hurt so I don't trust
Now here we are, staring at the ceiling
I've said those words before but it was a lie
And you deserve to hear them a thousand times
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?
If all it is is eight letters
Why am I in my own way?
Why do I pull you close
And then ask you for space
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?
Isn't it amazing how almost every line on our hands align
When your hand's in mine
It's like I'm whole again, isn't that a sign
I should speak my mind
I've said those words before but it was a lie
And you deserve to hear them a thousand times

If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?
If all it is is eight letters
Why am I in my own way?
Why do I pull you close
And then ask you for space?
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say? (Whoa oh, yeah)
Uh uh
When I close my eyes
It's you there in my mind
When I close my eyes
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?
If all it is is eight letters
Why am I in my own way?
Why do I pull you close
And then ask you for space
If all it is is eight letters
Why is it so hard to say?
If all it is is eight letters
When I close my eyes
It's you there in my mind (it's only you)
When I close my eyes
If all it is is eight letters
When I close my eyes
It's you there in my mind (you)
When I close my eyes
If all it is is eight letters

KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI KOREAN FRIED CHICKEN @ DAKGANGJEONG , KOREA SOY GARLIC FRIED CHICKEN @ KKAPUNGGI & KOREAN FRIES

KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI KOREAN FRIED CHICKEN @ DAKGANGJEONG , KOREA SOY GARLIC FRIED CHICKEN @ KKAPUNGGI & KOREAN FRIES


YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100

PILIHAN 4



Intipati

1.Asas Penyediaan Tepung Rangup Istimewa Korea
2.Asas Membuat Sos Korea
3.Perbezaan Dakgangjeong ( potongan ayam )
Perbezaan YangnYeom Tongdak ( Isi ayam )
4.Cara Menggoreng dengan betul
5.Cara Membuat Sos Pedas Masam Manis Fried Chicken Dan Korea garlic Fried Chicken
6.Penyediaan Fries Korea Origin & Spicy Seaweed 😍😍😍



Sila bertindak cepat Untuk membooking kursus / kelas Masakan Perniagaan & Komersil kami . Permintaan bakal Peniaga & Usahawan Makanan kini trending ...
Kemasukan Bulan 3, 4 & 5 ( Tarikh-Tarikh pilihan Anda Sendiri & Perlu rujuk kepada pihak kami utk Mengelakkan Pertindihan Tarikh Kelas Pelajar lain dgn program-prom Chef Obie | MGJ CONSULTANCY )



Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia )



Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi

Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan




Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak

Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 

Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor


DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.



Karier Chef Obie juga sehingga membawa ke Negara Korea Selatan , Yeosu pada tahun 2001 / 2002 , Zaman karier chef di korea ketika itu sedang hangat WORLD CUP Korea Japan dan tiada lagi KPOP ! Jom layan BTS ....