Halaman

Khamis, 27 Jun 2024

Penyediaan Chicken Chop , Lamb Chop & Steak Yang Betul

Penyediaan Chicken Chop , Lamb Chop Dan Steak Yang Betul Dalam Kelas Western Food - Pilihan popular dikalangan pelajar / Peniaga / Usahawan Makanan Sejak Tahun 2012 hingga kini 2024






















👇
Yuran RM 1700 Normal , Yuran RM1500 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce & Mushroom Sauce
Pelajar diajar menggunakan Buku Standardize Recipes
Atau






















Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku
Pengenalan jenis dan potongan Lamb Chop
Pengenalan Lamb Shank
Teknik lembutkan lamb shank yang cepat
Mint Sauce
Brown Sauce
Seasoning Potato wedges
Western Stock
Mash Potato
Pelajar diajar menggunakan Buku Standardize Recipes
Sekiranya anda ingin Adds On subjek western food yang lain
Lamb Shanks atau Lamb Stew + Herbs Bread RM500
Lamb Chop atau Lamb Rack Primium RM500
Mint Sauce & BBQ Pepper Sauce RM300
Fish And Chips ,Irish Tartar Dressing & Garlic Dressing RM1500
Chicken Lasagna RM500
Beef Lasagna RM500
Chicken Bolognese RM500
Beef Bolognese RM500
Wild Mushroom Soup RM300
Asparagus Soup RM300
Clam Chowder RM300
French Onion Soup RM300
Smash Burger Beef Patties RM500
Beef Stroganoff ( dish in pasta ) RM500
Sloppy Joes ( ground beef with garlic bread ) RM500
1000 island & BBQ hot Sauce RM300
Creamy Taco dressing & Garlic Dressing RM300
Custom Set Kelas Steak & Platting - RM1700


***Pelajar akan menerima 1 x Sijil no Siri
***Pelajar akan membawa pulang semua Masakan yg dipelajari
Lokasi : Area Lembah Klang / Kuala Lumpur
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 1030 pagi
Tarikh Kelas : Sila whtasApp atau hubungi Chef Obie untuk Tarikh Terkini http://www.wasap.my/60172260719
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan






MGJ CONSULTANCY
email : mgjconsultancyfile@gmail.com
SILA FOLOW FB PAGE : BAZAAR CHEF OBIE



Tiada ulasan:

Catat Ulasan