Halaman

Khamis, 31 Julai 2025

RESEPI MARBLE KEK NESTUM TANPA MIXER - Chef Obie

 RESEPI MARBLE KEK NESTUM TANPA MIXER - Chef Obie

Bahan

1 cawan Tepung Gandum
1 cawan Nestum dikisar
3/4 cawan Marjerin
3/4 cawan Gula
1 sdt BP
1/2 sdt Garam ( boleh kurangkan jika suka )
5 biji Telur Gred C
Esen Vanilla
Pewarna Makanan

Cara Penyediaan :

1.Ayak Kan bahan kering ( ditapis ). *Tips Juga dikongsikan dlm video
😍😍😍
Selamat Mencuba
Video Penuh Dlm Link Diatas
Follow Chefobie Untold

MOBILE COOKING CLASS CHEF OBIE 2025

Anda mencari sifu untuk belajar menu-menu Aneka Kek , Pastri , Bakeri Dan Konfeksi ? Sifu anda akan terus ke lokasi anda ! tanpa sebarang caj tambahan seperti caj pengangkutan mahupun penginapan !


Aneka Kek , Pastri , Bakeri & Konfeksi

Yuran RM3000
Yuran RM2600 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu

1.Set Austria Strudel ( Expert ) 2 Type
2.Set Roti Benggali / Hainan & Kacang Pool
3.Set Baguette Vietnam Banh Mi Ayam & Daging
4.Set Aneka Grissini & Lavosh
5.Set Austria Linzer & Chocolate Pear Tart ( Expert ) ex menu for KLM & Lauda Air
6.Set Bavarian Pistachio Cake ( Whole & Petit 4 )
7.Set Mascarpone Cake ( Whole & Petit 4 ) ex menu for KLM & Lauda Air
8.Set 1 Christmas - Gingerbread & Brunsli Cookies
9,Set 2 Christmas - Christmas Stollen & Christmas Pudding ( Halal - No Beer & Rum )
10.Set 3 Christmas - Vanilla Kipferl & Cinnamon star Cookies
11.Set 4 Christmas - Anisseed & Almond Bread Cookies
12.Set 5 Christmas - Christmas Fruit Cake ( Halal - No Beer & Rum ) & Basler Leckerli
13.Set 6 Christmas - Christmas Carrot Cake & Uncle Sam's Cookies
14.Set 7 Christmas - U Log Chocolate & Pineapples Fillings
15.Set 8 Christmas - U Log Vanilla & Almond Chartilly Yoghurt Fillings
16.Set 9 Christmas - U Log Chocolate & Mascarpone Cream With Strawberry
17.Set 1 Mousse - Mangosteen Mousse & Durian Mousse
18.Set 2 Mousse - Mandarins Mousse & Lemon Mousse
19.Set 3 Mousse - Tea Mousse & Coffee Mousse
20.Set 4 Mousse - Soft Dark Chocolate Mousse & White chocolate Mousse
21.Set 5 Mousse - Mocca Mousse & Nougat Mousse
22.Set Creme Brulee & Rice Kheer
23.Set Blinese For Caviar ***
24.Set Aneka Soft Rolls
25.Set Sour Dough Baguette
26.Set Rye Roll
27.Set Quiche Lorraine & Salmon Asparagus
28.Set Classic American Chocolate Cake With Chocolate Ganache & American Chocolate Cupcakes With Vanilla Chantily Cream
29.Set Classic Strawberry Shortcake with fluffy whipped cream & Strawberry Cupcakes with Vanilla Chantily Cream
30.Set Matcha Rose Cake With Caramel Toffee Sauce
31.Set Classic Tiramisu Cake & Mascarpone Cream With Strawberry
32.Set Classic Black Forest Cake & Mascarpone Cream With Strawberry
33.Set German Black Forrest Cake & Macarpone Cream With Cocoa
Pelajar akan dapat :

1 x Sijil
Standardize Resepi

Tiada Caj Pengangkutan & Penginapan Dikenakan
Chef Obie & Team akan datang mengajar ke lokasi pelajar seluruh Semenanjung Malaysia
✅Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

Chef Obie MGJ CONSULTANCY
email : mgjconsultancyfile@gmail.com
gunawan.jamil@gmail.com

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai jenis masakan tempatan dan luar negara , pastry , kek & Konfeksi untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia yang lain , juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon , juga berpengalaman mengurus dan memasak untuk 20 , 000 pax & yang berkaitan dengan industri F&B

Tiada ulasan:

Catat Ulasan