Potluck Menu Raya 2025
Halaman
Jumaat, 18 April 2025
Potluck Menu Raya 2025
Cara Sukat Agar Agar Tali , Pasti Tidak Gagal - Chef Obie
Cara Sukat Agar Agar Tali , Pasti Tidak Gagal - Chef Obie
InshaAllahAgar Agar Menjadi Secantik Kejadian Tidak Terlalu Keras Dan Tidak Pula Terlalu Lembik .
30 gm Agar Agar Tali = 3 liter Air
25 gm Agar Agar Tali = 2.5 liter Air
20 gm Agar Agar Tali = 2 liter Air
15 gm Agar Agar Tali = 1.5 liter Air
Anda Mencari Pembuat Pastri , Bakeri Dan Konfeksi Berpengalaman ? Pada Fees Berpatutan Mengikut Level-level Menu Antarabangsa , Hubungi Chef Obie
Assalammualaikum wbt kesayangan semua ,
Dengan rendah hati Chef Obie war-warkan 'Mobile Cooking Class Chef Obie 2025' Chef akan datang mengajar di lokasi pelajar di seluruh Malaysia , termausk di Sabah Dan Sarawak.
Ia meliputi pilihan pelbagai jenis kelas masakan perniagaan dan juga baking - Pastri , Bakeri Dan Konfeksi , Jika anda sedang dalam proses kosting dalam menguruskan production pengeluaran berskala kecil atau sederhana , boleh join Kelas personal ini. Jika anda ingin kan menu diluar subjek pilihan yang diberi juga boleh utarakan kepada pihak Chef Obie untuk menilaikan akan kesesuaian permintaan dan yuran.
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
1.Set Austria Strudel ( Expert ) 2 Type
2.Set Roti Benggali / Hainan & Kacang Pool
3.Set Baguette Vietnam Banh Mi Ayam & Daging
4.Set Aneka Grissini & Lavosh
5.Set Austria Linzer & Chocolate Pear Tart ( Expert ) ex menu for KLM & Lauda Air
6.Set Bavarian Pistachio Cake ( Whole & Petit 4 )
7.Set Mascarpone Cake ( Whole & Petit 4 ) ex menu for KLM & Lauda Air
8.Set 1 Christmas - Gingerbread & Brunsli Cookies
9,Set 2 Christmas - Christmas Stollen & Christmas Pudding ( Halal - No Beer & Rum )
10.Set 3 Christmas - Vanilla Kipferl & Cinnamon star Cookies
11.Set 4 Christmas - Anisseed & Almond Bread Cookies
12.Set 5 Christmas - Christmas Fruit Cake ( Halal - No Beer & Rum ) & Basler Leckerli
13.Set 6 Christmas - Christmas Carrot Cake & Uncle Sam's Cookies
14.Set 7 Christmas - U Log Chocolate & Pineapples Fillings
15.Set 8 Christmas - U Log Vanilla & Almond Chartilly Yoghurt Fillings
16.Set 9 Christmas - U Log Chocolate & Mascarpone Cream With Strawberry
17.Set 1 Mousse - Mangosteen Mousse & Durian Mousse
18.Set 2 Mousse - Mandarins Mousse & Lemon Mousse
19.Set 3 Mousse - Tea Mousse & Coffee Mousse
20.Set 4 Mousse - Soft Dark Chocolate Mousse & White chocolate Mousse
21.Set 5 Mousse - Mocca Mousse & Nougat Mousse
22.Set Creme Brulee & Rice Kheer
23.Set Blinese For Caviar ***
24.Set Aneka Soft Rolls
25.Set Sour Dough Baguette
26.Set Rye Roll
27.Set Quiche Lorraine & Salmon Asparagus
Mengapa Anda Perlu Ikuti KURSUS/KELAS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL atau MOBILE COOKING CLASS CHEF OBIE 2025 INI ?
Sejak kursus/kelas ini diadakan pada tahun 2012 hingga kini , para pelajar tempatan mahupun luar berjaya mengimplankan ilmu masakan / baking / komersial yang dipelajari dalam rutin kerjaya sebagai peniaga kecil-kecilan mahupun sebagai usahawan . Alhamdulillah
Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan yang diceburi mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline,
Disini Chef Obie sebagai Chef Profesional mengajar dan berkongsi ilmu dan pengalaman dalam menyediakan pelbagai menu hidangan untuk anda gunakan sebagai kemahiran peribadi dan untuk dikembangkan menjadi pilihan utama dalam perniagaan anda.Jangan berlengah tunggu dan tunggu ekonomi dunia pulih ekonomi negara pulih , kita sebagai rakyat - peniaga dan usahawan yang akan menghidupkan microekonomi negara .
Peri Pentingnya anda perlu menajamkan ilmu masakan perniagaan , baking dan komersial bersama Chef Obie Pada Tahun 2025 ini !
Terkini pihak Chef Obie telah mengecilkan skop kelas atau kursus mengikut permintaan paling ramai sejak mula di anjurkan tahun 2012. Malah yuran juga telah di pertimbangkan dan disesuaikan dengan kos dan permintaan hari ini.
Anda juga diberi pilihan subjek" Lauk Pauk Adds On ( tambahan ) "Ianya diwujudkan sekiranya anda ingin menambah menu mengikut keperluan dan kepentingan anda.
InshaAllah KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL atau MOBILE COOKING CLASS CHEF OBIE 2025 membantu dan memudahkan anda yang baru ingin menceburkan diri dalam dunia perniagaan berasaskan makanan mampu untuk turut serta dan ikuti kursus ini sama ada jauh mahupun dekat dan seterusnya terus bersaing dalam pasaran offline mahupun online.






































