Halaman

Rabu, 24 Januari 2024

RESEPI AIR JAGUNG LEMAK MANIS BALANG 33 LITER Chef Obie

 RESEPI AIR JAGUNG LEMAK MANIS 

BALANG 33 LITER Chef Obie



Harapan Chef Obie , Sukacita sekiranya Anda dapat bantu sharekan posting Info ini ke media facebook , whatsapp group ,telegram mahupun medium lain yang sesuai - website anda , tweeter , instagram dan berkaitan. Terima kasih semoga ada kebaikan daripada perkongsian anda dan juga chef. " Sharing Is Caring " 

Bahan Utama

3 Botol Pes Jagung 
6 Tin Susu Pekat Manis 
3 Tin Sweet Corn
2 kg  Gula Pasir
2 sdb esen Esen Jagung
1 cawan Sirap F&N atau Pati Sirap Rose 1/4 cawan
20 liter Air & Sedikit Air Panas 
6 Tin Susu Cair ( jika anda ingin rasa lebih berkrim )
1 kotak Ais Krim Vanilla atau Jagung
1 sdb Garam
 1 bag besar Ais sudah memadai 

Cara Penyediaan :

1.Campurkan pes jagung , sweet corn , gula , esen jagung , susu cair, susu pekat ke dalam satu bekas.

2.Masukkan air dan air panas kacau sehingga semua bahan larut bersama.

3.Sediakan Ais separuh balang air.

4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air . Kacau sebentar bersama 1 tub ais krim vanilla atau jagung dan siap untuk di jual.

5.Anda boleh extrakan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim. Kepada anda kesayangan semua , Chef Obie doakan semoga urusan kita semua Allah lorongkan ke jalan yang betul , Allah pelihara hasilnya yang halal .Semoga bermanfaat untuk kita semua . InshaAllah...Chef Obie juga ingin kongsikan 1 Resepi Biskut Raya Paling Sedap Dan Mudah Untuk Dibuat....


Resepi Biskut Coklat Dulu Dulu Chef Obie / Chef Obie's Old Time Chocolate Cookies ❤

https://youtu.be/Knw-7p3HQ_A



Biskut Coklat Raya
Dulu-Dulu Chef Obie
Chef Obie's Old Time Chocolate Cookies


250gm Marjerin
250gm margarine

180gm | 1 cawan Gula
180gm | 1 cup of sugar

1 biji kuning telur
1 no of egg yolk

1 sdt Esen Vanilla / Serbuk Vanilla
1 tspn vanilla essence/vanilla powder

*Guna senduk nasi atau boleh
Ramas guna jari sahaja
* roughly mix using spatula or using fingertips
*Hanya perlu sekadar bahan bercampur
Only to mix the ingredients

50gm | 1/2 cawan Tepung Jagung
50gm | 1/2 cup of corn flour

375gm | 3 cawan Tepung Gandum
375gm | 3/4 cup of flour

55 gm | 3/4 cawan Serbuk Koko
55gm | 3/4 cup of cocoa powder

*Kacau sebentar guna senduk nasi
Bila hampir menjadi doh gunakan tangan
Mix using rice spatula, when it turning into dough, use hand

*Sediakan plastik spatula & pencanai
Prepare a plastic spatula & rolling pin

*Ambil doh untuk dicanai
Menggunakan pencanai
Take a dough to flatten

*Pastikan ketebalan doh yg dicanai
1 sm atau 2 sm ( pilihan )
Ensure the thickness of dough 1cm/2cm

*Guna cutter cookies yg anda suka
Use any shape of cookies cutter of choice

*Gunakan plastik spatula utk
Memudahkan angkat doh yg yelah dicutter
Use the thin plastic spatula to
easily lift the cutted dough

*Memudahkan angkat doh yg telah dicutter
Susun diatas loyang pembakar
Arrange on baking tray

*Bancuh egg wash bersama dengan sedikit minyak masak
Mix egg wash with a small dose of oil

*Sapukan egg wash yg telah dibancuh dengan Minyak masak ke atas permukaan doh
Apply eggwash onto the cutted dough

*Kemudian taburkan coklat urai
Sprinkle coklat rice on top of the cutted dough

*Bakar pada suhu 150'- 160'c
Bake at 150°c- 160°c at 15-20 min based on own oven

Masa 15 -20 minit ikut oven masing-masing
Resepi | Video : Chef Obie
Translator : Jane Foster Diploma In Translate

Chef Obie juga ada kongsikan Resepi DUTCH BUTTERCAKE di You tube OBtv , Ia mudah disediakan selain sedap dinikmati dan boleh dijadikan jualan kepada baker-baker online tempatan boleh selit menu baru ! Boleh juga dijadikan sebagai kek Raya tahun ini.

Kepada anak didik Chef Obie di Semenanjung , Sabah Dan Sarawak , Terima kasih kerana sejak tahun 2012 hingga kini telah membawa ilmu masakan barat dalam perniagaan masing-masing. Semoga kalian terus maju jaya dan teruslah menggali ilmu masakan dan perniagaan mengikut kesesuaian ekonomi dan negara.

Chef Obie AKTIF mengadakan 

1.KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL 

2.KURSUS/PROGRAM UNTUK BAKAL PESARA 

3.FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN KEK DAN BAKERI

4.PELBAGAI PROGRAM-PROGRAM F&B - TERMASUK WORKSHOP MASAKAN & BAKING

MGJ CONSULTANCY
email : mgjconsultancyfile@gmail.com










Semua reak
1



RESEPI AIR BALANG 33 LITER BAZAAR RAMADHAN Chef Obie 2024

 RESEPI AIR BALANG 33 LITER BAZAAR RAMADHAN Chef Obie 2024

Assalammualaikum wbt , Tidak lama lagi Ramadhan bakal menjelma ,
Pasti ada yang cukup suka terutama anak-anak mahupun korang yang bekerja ni 
melayan mencari makanan pilihan untuk berbuka puasa nanti di BAZAAR RAMADHAN.

Ada yang mencari ayam percik ,ayam golek , kuih muih , nasi , lauk pauk dan sebagainya termasuklah minuman.

Bila cakap bab minuman pasti ada yang terbayang air blender , air katira mahupun air pelbagai jus dan kordial.Pasti ada yang suka dengan air bewarna ungu bersusu diatas ni ..iaitu AIR KELADI LEMAK MANIS ( KELADI THAI ) .
Chef Obie nak share satu resepi air iaitu AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN yang sesuai sangat anda gunakan untuk berniaga dibazaar ataupun pasar malam.
Alhamdulillah sambutan anda yang mencari resepi air yam atau air keladi ini memberangsangkan juga dalam blog Chef Obie Ini jejak juga 17xxx views pelawat  .Mungkin perkongsian chef ini kecil sahaja , tapi jauh harapan Chef Obie agar dapat membantu lebih ramai peniaga kecil menambah pendapatan.
Kalau anda ingin tahu sebalang AIR JUS KELADI BAZAAR RAMADHAN CHEF OBIE ini mampu menghasilkan pendapatan tidak kurang RM200 - 250 untuk 1 x balang sekiranya habis .Anda jual RM2 secawan plastik hingga RM5 seplastik ikat mati. InshaAllah Chef akan kongsikan juga resepi AIR JAGUNG LEMAK BERKRIM untuk anda yang tercari-cari resepi Air Jagung Power !

Chef Obie juga pernah merasa 5 tahun berniaga air dan makanan di Bazaar Ramadhan Di Pandan Indah & Taman Mulia Ampang. Walau ketika itu masih terikat dengan Pekerjaan Tetap Di Salah Satu XXXX milik Petronas . Tetap steady..layan aje , hidup ni bukan tentang pangkat dan RM semata-mata  ,Tapi lebih kepada kepuasan , pengalaman dan perkongsian.

Harapan Chef Obie , Sukacita sekiranya Anda dapat bantu sharekan posting Info ini ke media facebook , whatsapp group ,telegram mahupun medium lain yang sesuai - website anda , tweeter , instagram dan berkaitan. Terima kasih semoga ada kebaikan daripada perkongsian anda dan juga chef. " Sharing Is Caring " 

RESEPI AIR KELADI LEMAK MANIS 
BALANG 33LITER


Bahan Utama

3 cawan Serbuk Perisa Keladi atau TAKO @ YAM FLAVOUR POWDER BAVARAGES ( Boleh dibeli dikedai pembekal bahan bakeri mahupun dipasaraya ) atau 2 botol pes Keladi Thai
6 Tin Susu Pekat Manis 
2 kg  Gula Pasir
2 sdb esen Keladi / Taro / Yam 
20 liter Air & Sedikit Air Panas 
6 Tin Susu Cair ( jika anda ingin rasa lebih berkrim )
1 kotak Ais Krim Vanilla
1 sdb Garam
 1 bag besar Ais sudah memadai 

Cara Penyediaan :

1.Campurkan serbuk minuman , gula , esen keladi, susu pekat ke dalam satu bekas.

2.Masukkan air dan air panas kacau sehingga semua bahan larut bersama.

3.Sediakan Ais penuh balang air.

4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air . Kacau sebentar dan masukkan ais krim vanilla siap untuk di jual.

5.Anda boleh extrakan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim.


RESEPI AIR JAGUNG LEMAK MANIS 
BALANG 33 LITER


Bahan Utama

3 Botol Pes Jagung 
6 Tin Susu Pekat Manis 
3 Tin Sweet Corn
2 kg  Gula Pasir
2 sdb esen Esen Jagung
1 cawan Sirap F&N atau Pati Sirap Rose 1/4 cawan
20 liter Air & Sedikit Air Panas 
6 Tin Susu Cair ( jika anda ingin rasa lebih berkrim )
1 kotak Ais Krim Vanilla atau Jagung
1 sdb Garam
 1 bag besar Ais sudah memadai 

Cara Penyediaan :

1.Campurkan pes jagung , sweet corn , gula , esen jagung , susu cair, susu pekat ke dalam satu bekas.

2.Masukkan air dan air panas kacau sehingga semua bahan larut bersama.

3.Sediakan Ais separuh balang air.

4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air . Kacau sebentar bersama 1 tub ais krim vanilla atau jagung dan siap untuk di jual.

5.Anda boleh extrakan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim. Kepada anda kesayangan semua , Chef Obie doakan semoga urusan kita semua Allah lorongkan ke jalan yang betul , Allah pelihara hasilnya yang halal .Semoga bermanfaat untuk kita semua . InshaAllah...Chef Obie juga ingin kongsikan 1 Resepi Biskut Raya Paling Sedap Dan Mudah Untuk Dibuat....


Resepi Biskut Coklat Dulu Dulu Chef Obie / Chef Obie's Old Time Chocolate Cookies ❤

https://youtu.be/Knw-7p3HQ_A



Biskut Coklat Raya
Dulu-Dulu Chef Obie
Chef Obie's Old Time Chocolate Cookies


250gm Marjerin
250gm margarine

180gm | 1 cawan Gula
180gm | 1 cup of sugar

1 biji kuning telur
1 no of egg yolk

1 sdt Esen Vanilla / Serbuk Vanilla
1 tspn vanilla essence/vanilla powder

*Guna senduk nasi atau boleh
Ramas guna jari sahaja
* roughly mix using spatula or using fingertips
*Hanya perlu sekadar bahan bercampur
Only to mix the ingredients

50gm | 1/2 cawan Tepung Jagung
50gm | 1/2 cup of corn flour

375gm | 3 cawan Tepung Gandum
375gm | 3/4 cup of flour

55 gm | 3/4 cawan Serbuk Koko
55gm | 3/4 cup of cocoa powder

*Kacau sebentar guna senduk nasi
Bila hampir menjadi doh gunakan tangan
Mix using rice spatula, when it turning into dough, use hand

*Sediakan plastik spatula & pencanai
Prepare a plastic spatula & rolling pin

*Ambil doh untuk dicanai
Menggunakan pencanai
Take a dough to flatten

*Pastikan ketebalan doh yg dicanai
1 sm atau 2 sm ( pilihan )
Ensure the thickness of dough 1cm/2cm

*Guna cutter cookies yg anda suka
Use any shape of cookies cutter of choice

*Gunakan plastik spatula utk
Memudahkan angkat doh yg yelah dicutter
Use the thin plastic spatula to
easily lift the cutted dough

*Memudahkan angkat doh yg telah dicutter
Susun diatas loyang pembakar
Arrange on baking tray

*Bancuh egg wash bersama dengan sedikit minyak masak
Mix egg wash with a small dose of oil

*Sapukan egg wash yg telah dibancuh dengan Minyak masak ke atas permukaan doh
Apply eggwash onto the cutted dough

*Kemudian taburkan coklat urai
Sprinkle coklat rice on top of the cutted dough

*Bakar pada suhu 150'- 160'c
Bake at 150°c- 160°c at 15-20 min based on own oven

Masa 15 -20 minit ikut oven masing-masing
Resepi | Video : Chef Obie
Translator : Jane Foster Diploma In Translate

Chef Obie juga ada kongsikan Resepi DUTCH BUTTERCAKE di You tube OBtv , Ia mudah disediakan selain sedap dinikmati dan boleh dijadikan jualan kepada baker-baker online tempatan boleh selit menu baru ! Boleh juga dijadikan sebagai kek Raya tahun ini.

Kepada anak didik Chef Obie di Semenanjung , Sabah Dan Sarawak , Terima kasih kerana sejak tahun 2012 hingga kini telah membawa ilmu masakan barat dalam perniagaan masing-masing. Semoga kalian terus maju jaya dan teruslah menggali ilmu masakan dan perniagaan mengikut kesesuaian ekonomi dan negara.

Chef Obie AKTIF mengadakan 

1.KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN , BAKING DAN KOMERSIAL 

2.KURSUS/PROGRAM UNTUK BAKAL PESARA 

3.FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN KEK DAN BAKERI

4.PELBAGAI PROGRAM-PROGRAM F&B - TERMASUK WORKSHOP MASAKAN & BAKING

MGJ CONSULTANCY
email : mgjconsultancyfile@gmail.com










Semua reak
1



Ingin Tahu Nombor Pembekal Utama Bahan Kek Dan Bakeri ? Tiada Pembekal Yang Melayan Anda ?Jom Buka Kedai Bahan Kek dan Bakeri Dengan Mudah Hubungi Chef Obie

Ingin Tahu Nombor Pembekal Utama Bahan Kek Dan Bakeri ?  Tiada Pembekal Yang Melayan Anda ?Jom Buka Kedai Bahan Kek dan Bakeri Dengan Mudah Hubungi Chef Obie

Masyarakat / Komuditi mula memikirkan cara untuk menjana ekonomi tetapi syaratnya perlu dengan selamat atau konsisten atau kurang isu kerugian dan mampu menampung kehidupan dalam jangka masa panjang walau melalui zaman pendemik dan endemik .Salah satu cabang praktikal yang mendapat perhatian di kala ini adalah dengan MEMBUKA KEDAI BAHAN KEK DAN BAKERI sendiri.

Alhamdulillah , Chef Obie cukup teruja apabila masyarakat mula sedar akan peri penting perniagaan bahan bekalan bakeri , kek dan pastri ini .Chef Obie sebagai satu-satunya Professional yang memberi guide atau mengajar dan berkongsi ilmu " Cara buka kedai bahan bakeri di Malaysia , Sabah dan Sarawak dengan mudah sahaja". 

Anda perlu sedar diri ketika ini, Tiada ilmu percuma dalam duniawi sedangkan ilmu ukhrawi juga perlu menuntut dengan guru dan cara yg betul. Ilmu yang anda dapati dengan senang dan mudah contonhya cara curi-curi cedok-cedok melalui google tidak semuanya tepat dan telus dan tidak boleh disandarkan sepenuhnya sebagai jawapan yang dicari .

Memang TIADA yang sudi KONGSI ILMU BUKA KEDAI BAHAN BAKERI SECARA PERCUMA di mana-mana platform sekalipun . Ya Memang Benar !!! Hanya pihak Chef Obie sahaja yang bersusah payah kongsikan ilmu eksklusif ini pada umum.

Anda perlu berguru dan perlu ada ilmu yang betul dan tepat jika ingin turut serta dalam keluarga industri kedai bahan bakeri ini. Banyak Beza Ilmu percuma dengan ilmu berbayar yang eksklusif.

Chef Obie yakin anda telah mula terbuka minda dan mula faham akan keberkatan mencari ilmu yang sebenar dengan cara lebih berkat dan praktikal.

Ya Benar, Chef Obie berkongsi ilmu eksklusif yang berbayar untuk anda yang memerlukan Ilmu "ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI" ini sejak tahun 2013 hingga hari ini. Malah produk chef ini telah melalui fasa-fasa tertentu kemaskini dan upgrade , Dari Harga RM2200 hingga RM9400.

Era Pendemik Dan Endemik menjadi saksi FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI 

Mendapat perhatian dan permintaan yang baik selain Kejayaan pemilik -pemilik file kit ini sebagai TESTIMONI BERJAYA membuka kedai bekal bahan bakeri milik masing-masing dalam tahun yang mencabar dunia dengan kehadiran pendemik COVID 19 

 

Assalammualaikum wbt , 


Saya Chef Obie a.k.a Muhamad Gunawan Hj Jamil selaku pengasas FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI semenjak tahun 2013/2014 sehingga kini.Sukacita memaklumkan bahawa "Produk Eksklusif" keluaran MGJ CONSULTANCY ini amat memenuhi keperluan bakal-bakal peniaga dan usahawan kedai bahan bakeri di Malaysia. Terutama untuk mereka yang baru ingin berjinak dalam industri pembekal.

Contoh terkini 

Pemilik File Kite Dan Pendrive yang berjaya membuka kedai bahan bakeri mereka sendiri di kala pendemik COVID 19 .


1.WAKE & BAKE BAKERY STORE ( Buka ketika pertama kali lockdown MCO )

PT 20455, Tingkat Bawah ,Kg Tebing Tembah ,Paka Terengganu.

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 5 petang , Hari Jumaat 9 pagi hingga 1230 tengah hari

Tel: 013 9803286



2.VANILLA LAVENDER ( Buka Selepas Lockdown MCO )

11, JALAN Masjid SULTAN 40/KS13, Persiaran Masjid Sultan,

Kampung Perigi Nenas, 42920 Port Klang, Selangor.

Waktu Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 10 pagi hingga 7 malam ( ada hari tertentu yg akan tutup hingga 12 tengah malam )

Tel : 019 2212099



3.MAWAR BAKING MART ( Buka Selepas Lockdown MCO )

No 5 Taman Irama 71600,

Kuala Klawang, Negeri Sembilan.

Waktu Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 6 petang , KECUALI Hari Ahad Tutup.

Tel : 06 6134427



4. BUTTER VANILLA ( Buka Selepas Lockdown MCO )

NO 4, Jalan Diplomatik 3/1, Presint 15, 

62050 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Waktu Perniagaan :

Isnin hingga Khamis dibuka 9 pagi hingga 7 malam , Sabtu Dan Ahad dibuka 9 pagi hingga 9 malam , Jumaat tutup.

Tel : 019 3096306




5.BUY AND BAKE INGREDIENTS STORE ( Buka Ketika PKPB )

UUC

Universiti Utama Condominium
Telipok , Kota Kinabalu , Sabah

Sebarang pertanyaan
Berkaitan pembelian bahan bakeri
( semasa PKPB )

Tel : 017 9133606
      016 8810808


6.KOKO MANIS TRADING ( Buka pada 4 tahun yang lepas )

PT 5052, Kompleks Perniagaan Saidina Ali, Kok Lanas, 16450 Ketereh, Kelantan

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 10 pagi hingga 6 petang KECUALI hari Jumaat Tutup.

Tel : 012 9694076



7.WANN'S INGREDIENTS HOUSE

Lot 51020-C , Sungai Tarom , Bandar Permaisuri 22100 Setiu , Terengganu

Berdekatan dengan WOW Roti Canai

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 6 petang KECUALI hari Jumaat Tutup.

Tel : 013 9590381  013 9958593















8.API SEJOK PEMBEKAL BAHAN BAKERI

Taman Anda Ipoh ( Bersebelahan dengan Petronas )

Mula dibuka pada 1 April 2021

Masa Perniagaan :

Dibuka Setiap Hari dari pukul 9 pagi hingga 6 petang KECUALI hari AHAD Tutup.

Tel : 019 2911959 















9. MY HOME BAKER PEMBEKAL BAHAN BAKERI 

Taman3049 , Jalan Merbau 3 , Bandar Putra

81000 Kulai , Johor Darul Takzim

Dibuka Setiap Hari dari pukul 930 pagi hingga 7 petang KECUALI hari Sabtu  930 pagi hingga 5 petang .

Tel : 013 7722341 















10. IKHA BAKERY MART PEMBEKAL BAHAN KEK , ROTI , BISKUT DAN PERALATAN

Taman Sungai Durian , Sebelah Tadika Si Cilik Bistari ,

18000 Kuala Krai , Kelantan.

Tel : 016 9886839



Pemilik File Kite Dan Pendrive ini Amat Membanggakan pihak Chef Obie dan MGJ CONSULTANCY . Bersemangat menjalankan perniagaan secara bersungguh dan memastikan jualan bertambah baik hari ke hari .

Sejak mula ia diperkenalkan dalam pasaran , permintaan dan pertanyaan semakin bertambah baik . Pemilik juga datangnya dari merata Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak . Disini pihak Chef Obie hanya kongsikan beberapa pemilik sahaja sebagai TESTIMONI  BAGI MENGHORMATI PENIDIRIAN PEMILIK.Syabas dan Tahniah kepada anda semua dan Tabik Hormat kepada yang sudi menjadi TESTIMONI. Semoga rezeki anda semakin makmur dan perniagaan semakin maju.


Intipati juga SENTIASA DIUPDATED DAN DIUPGRADE tahun demi tahun bagi meamstikan relevannya FILE KIT DAN PENDRIVE ini. ( Asal produk dikenali dengan FILE KIT DAN CD ROM )

INFO PRODUCT DAN CARA PEMBELIAN :
FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI 

ANDA ADA 2 PILIHAN UNTUK MEMILIK FILE KIT & PENDRIVE ISTIMEWA INI :
Bergantung kepada keperluan dan bajet anda 

PILIHAN 1 FEES RM5800
-Dapat File Kit & Pendrive
-Google Meet Q&A
-1 X Updated Bizz Kedai Anda Di Socmed & 20 web/blog aktif milik Chef Obie di Google

PILIHAN 2 FEES RM9400
-Dapat File Kit & Pendrive
-Google Meet Q&A
-12 X Updated Bizz Kedai Anda Di Socmed & 20 web/blog aktif milik Chef Obie di Google
-Setiap bulan 2 x up promo kedai milik anda selama setahun di socmed bermakna 24 x up promo bizz anda 1 tahun.


Intipati 

1.Permintaan Pengguna
2.Cabaran & Halangan
3.Ilmu Pengusaha
4.Kepelbagaian & Susun Atur
5.Kos
6.Pemasaran
7.Kejuruteraan List Bahan Bakeri
8.Contoh Premis
9.Pembekal Utama
10.Testimoni
11.Tips PENTING
12.Senarai Pembekal
13.Pembekal Rak
14.PERCUMA 20 Standard Resepi Pelbagai Jenis Tepung Yang Berharga RM20, 000.00

Sila Buat PEMBAYARAN PENUH ke Salah Satu Akaun Pilihan :

1.BANK ISLAM 
12122010028739
Atas Nama Syarikat MGJ CONSULTANCY 

atau

BANK MAYBANK 
151409098193

BANK CIMB 
7619121286

BANK BSN
14005-41-00008021-7

Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL

Setelah MEMBUAT PEMBAYARAN PENUH KE SALAH SATU AKAUN PILIHAN DI ATAS , SILA FORWARDKAN BUKTI PEMBAYARAN DAN RESIT Ke

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie ( Pengasas )

    

Kejayaan FILE KIT DAN PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI Membantu Usahawan Bahan Bakeri Membuka Perniagaan Sendiri bukan sesuatu yang baru , Pihak Chef Obie dan MGJ CONSULTANCY sentiasa mengupgradekan intipati file bersesuaian dengan perkembangan industri bahan bakeri terkini .

Anda yang berimpian dan berminat dengan perniagaan jenis pembekal bahan bakeri , tapi tidak tahu caranya , tidak tahu kos , tidak tahu bagaimana untuk mendapatkan bekalan produk bahan-bahan bakeri , jangan segan hubungi kami segera di talian Hot dibawah.

Tindakan pantas anda menjadikan impian anda satu kenyataan.


http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/p/blog-page_17.html…
FILE KIT ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI



1. Anda boleh memiliki FILE KIT DAN PENDRIVE dengan cara penyerahan By Hand , Dan berjumpa dengan pihak kami setelah membeli @ membuat pembayaran.


2.Atau Anda boleh memiliki FILE KIT DAN PENDRIVE dengan cara postage / delivery sekiranya anda jauh daripada lokasi kami.


PERHATIAN KEPADA ANDA BAKAL PEMILIK FILE KIT DAN PENDRIVE !

HANYA 3 Individu ini SAHAJA yang LAYAK DAN BOLEH ANDA BERURUSAN DALAM URUSAN JUAL BELI FILE KIT DAN PENDRIVE . 

1.Chef Obie ( Pengasas )


















2.Zaza Chef Obie Crew's ( Kuala Lumpur )
























Selain daripada 2 Orang diatas , Pihak Chef Obie & MGJ CONSULTANCY TIADA MEMBUAT SEBARANG USAHASAMA MAHUPUN WAKIL JUALAN.


Anda boleh hubungi nombor Hotline dibawah ini untuk pertanyaan berkaitan FILE KIT & PENDRIVE ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie ( Pengasas )
http://www.wasap.my/60125125014 Zaza Chef Obie Crews