Halaman

Jumaat, 23 November 2012

Majalah Aroma Disember 2012 dan Jadual Kelas Memasak Januari 2013

Salam Jumaat, obie pagi ini baru pulang dari Megan Avenue ,Jalanraya macam biasa penuh dengan pelbagai jenis kenderaan dan traffic jam. Breakfast pun sudah..pagi ini makan Nature Valley- Granola bars Apple Crunch..hee yang obie beli kelmarin, Obie teruja untuk mendapatkan Majalah Aroma keluaran Disember 2012 ini, kerana ada pelbagai isu dan resepi yang menarik dan terkini .Syabas Team Aroma- Terima Kasih obie kepada editor Puan Siti yang sentiasa memberi persembahan yang menarik untuk setiap keluaran Aroma dan suka memberi kerjasama kepada tukang-tukang masak, chef-chef, peniaga , usahawan dan sururumah yang berbakat dalam masakan dan baking.
Aroma Disember 2012. Boleh didapati di kedai-kedai buku berhampiran anda seperti di my news, Newsplus,MPH, Boardes, Popular , kedai -kedai majalah dan suratkhabar seluruh negara. Dalam keluaran Disember ini - ada resepi pelbagai dan jenis crepe- masakan dan manisan dari Indonesia -Bento - dan banyak lagi. Salam sejahtera kepada anda yang berminat mengikuti kelas chef obie wan.Jadual kelas untuk Januari 2013 telah siap kepada yang berminat boleh membuat tempahan tempat untuk menghadiri kelas, Pada Januari 2013 Obie akan mengadakan kelas Asas Baking ( Baking for beginners ), Kelas Asas Membuat Roti ( Basic Bread Making ), Kelas membuat Rainbow kek dan Red Velvet dan kelas Manisan ( Dessert ). Jumlah Pelajar : Maksimum 10 orang pelajar sahaja ( hands on class), Manakala 15 orang untuk kelas Demo.// Hubungi : Yasmin Sanusi minbakingproject@gmail.com. SMS : 019-3805344 atau Hotline 0127144840 obie wan// Deposit : Setiap tempahan kelas akan dikenakan deposit sebanyak RM50 sahaja. Pembatalan tempahan kelas : Notis 7 hari sebelum kelas bermula.// Lokasi : Taman Cheras Indah , Kuala Lumpur- Alamat NO. 1 JALAN INDAH 1, TAMAN CHERAS INDAH, 56100 KL.// KELAS ASAS BAKING / BAKING FOR BEGINNERS 12 / 01 / 2012 SATURDAY
12 / 01 / 2013 SATURDAY Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil a.k.a obie wan Date : please refer to schedule on right side bar Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm Fee : RM300.00 per person Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on) Topic : •Preparing ingredients, cake mixing, lining cake tin, baking technique and oven use. •Baking 5 varieties of classic cakes – Sponge cake, butter cake, chocolate cake, fruit cake and lemon cheesecake. •Free recipes - will update soon. Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers) KELAS ASAS MEMBUAT ROTI / BASIC BREAD MAKING 13 / 01 / 2013 SUNDAY
13 / 01 / 2013 SUNDAY Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil Date : please refer to schedule on right side bar Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm Fee : RM280.00 per person Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on) Topic : •Mixing the dough, kneading, rising, dividing and shaping the dough, glazing and baking. •Students will learn how to bake : Burger bun, soft roll, hotdog bun, baguette (for garlic bread), mexican bun (roti boy) and pizza. •Free recipes - Nut bread, chicken floss bread, coconut bread and raisin bread. Students will be able to taste and take home bread samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers). KELAS RAINBOW KEK DAN RED VELVET KEK 20 / 01 / 2013 SUNDAY
Topic : •Students will learn how to make the Red Velvet cake and the Cream cheese frosting from scratch. •Students will learn how to make the Rainbow cake and Italian meringue butter cream from scratch. •Free recipe : New York Cheesecake & Opera cake Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers. KELAS MANISAN / DESSERT CLASS 26 / 01 / 2013 SATURDAY
Topic : •Student will learn how to make 5 types of dessert – Vanilla ice-cream, German Chocolate ice-cream, panna cotta with mint & berry sauce, Mango mousse and tiramisu. •Free recipes : Almond brittle and Mascarpone cake. Students will be able to taste and take home food samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers. Hotline : 0127144840

2 ulasan:

  1. citarasa crepe? fenomena durian crepe sekarang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..dimana-mana org kite citer mengenai durian crepe ni..apatah lagi bila dah digembar gemburkan kat fb, twit..jadi satu fenomena.. boleh lah dapatkan majalah aroma keluaran bulan disember yea.. ada resepi pelbagai crepe... Durian crepe confirm ada.,. <3 ;)

      Padam