Halaman

Khamis, 15 Ogos 2013

Sky Chef Catering- RM10 per pax

Hidangan Utama

Nasi Putih Mewangi / Nasi Hujan Panas / Nasi Minyak Seri Murni / Nasi Kabuli / Nasi Jagung Emas

Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Hijau Berempah

Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam

Sayur Dalcha Mahameru

Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi


Pencuci Mulut

FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa

Minuman

Air Sirap Selasih Pandan Hijau


Hubungi:

SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719


Obie dan Sky Chef Catering berkongsi resepi :

Candy Kelapa

Bahan-bahan

2 biji kelapa parut

kelapa muda lagi baik

2 tin susu pekat ( tak kisah jenama apa pun )

380gm gula pasir

3 sudu besar margarine atau mentega ( orang dulu tak guna mentega@butter )

pewarna merah/hijau/kuning

3 helai daun pandan dicarik dan disimpul

Periuk




Cara-caranya :

1-Sangai sebentar kelapa dalam kuali kiranya menggoreng tanpa minyak ( hingga hampir kering, jangan sampai kering karang jadi kerisik pulak )

2- kemudian,Pindahkan kedalam periuk yang lebih besar dan tebal

3-Campur semua bahan yang lain dan masak
perlu kacau sentiasa atas api yang perlahan (pastikan jangan sampai ada yang hangit )

4-Apabila gula telah cair dan menggelegak ( korang perlu berhati-hati part ni,sebab air gula yang panas ini percik tau..)

5-Kacau adunan sehingga adunan tidak melekat pada periuk.
( adunan berkumpul di bahagian tengah )


Akhir sekali bubuh pewarna ( bahagikan 3 bahagian )

Matikanlah api, dan masukkan margarine / mentega kacau rata
masukkan k dalam acuan lebar 12 x 12 atau lagi besar lagi eloklah..
chef obie sarankan..sebab kite akan tekan dan ratakan pastikan
tebal 1/2 inci

Kemudian cooling..ea..sejuuukkan.

Senangkan... kemudian bolehlah potong mengikut saiz yang
korang suke,... peace...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan