Halaman

Khamis, 15 Ogos 2013

Sky Chef Catering - RM11 per pax

Hidangan Utama

Nasi Putih Mewangi / Nasi Hujan Panas / Nasi Minyak Seri Murni / Nasi Kabuli / Nasi Jagung Emas

Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Hijau Berempah

Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam

Sayur Dalcha Mahameru

Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi

Pencuci Mulut

Bubur Cha Cha / Kacang / Pulut Hitam / Jagung

FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa


Minuman

Air Sirap Selasih Pandan Hijau


Hubungi:

SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719



Obie dan Sky Chef Berkongsi Resepi :

penang char kuey teow..

bolehlah mencuba...


Bahan-bahan ( 2-3 org )

BAHAN PASTE *
220 gm udang
250ml air
5 ulas bawang putih di ketuk
5-7 sbesar sos tiram
3 skecil kicap pekat
3 sbesar kicap manis
1 skecil petis
2 sbesar pati ikan bilis / pati udang
2 skecil garam (kalau sos tiram masin kurangkan 2skecil)
1 skecil gula

BAHAN MEE
300 gm kuey teow
1 sb cili boh / cili giling
kerang
sedikit kucai & taugeh
2 biji telur

Cara-cara

PASTE- Rebus udang dgn air.

Apabila udang hampir masak, angkat udang dan ditoskan airnya. Air rebusan jgn buang
Campurkan semua bahan utk paste dgn air rebusan udang tadi, reneh hingga menjadi paste yg agak pekat.
Matikan api biarkan paste sejuk .

MEE- Tumis cili boh atau cili giling hingga garing. Masukkan dlm 5sbesar paste yang telah dimasak .
Kemudian masukkan udang yg telah direbus dan kerang, penang char kuey teow agak basah dan berkuah,perlu tambah sedikit air 1/2 cwn.
Air didih masukkan kuey teow, kucai, taugeh n kacau rata. Pecahkan telur, kacau dan bolehlah diangkat.
Proses memasak kuey teow ni dlm 4 minit, pastikan api yang agak kuat semasa memasak.

Siap...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan