Halaman

Khamis, 15 Ogos 2013

Sky Chef Catering - RM12 per pax

Hidangan Utama

Nasi Putih Mewangi / Nasi Hujan Panas / Nasi Minyak Seri Murni / Nasi Kabuli / Nasi Jagung Emas

Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Hijau Berempah

Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam

Ikan Dorry Masak Sweet Sour / Ikan Dorry Masak 3 Rasa

Sayur Dalcha Mahameru

Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi


Pencuci Mulut

FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa

Minuman

Air Sirap Selasih Pandan Hijau


Hubungi:

SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719


Obie dan Sky Chef Berkongsi Resepi :

Tum Tim Grob atau Red Ruby


Bahannya.

500 gm sengkuang cina.
1 cawan santan
garam
tepung ubi
pewarna merah
air gula atau sirap rose


Cara-caranya

1.sengkuang cina potong dadu , rendam dalam air yang telah dicampur sedikit pewarna merah dalam sejam kemudian toskan.

2.sengkuang yang telah diwarnakan itu disalut pula dengan tepung ubi,pastikan sengkuang disaluti penuh dengan tepung ubi tau..sebab kita akan merebus sengkuang ini.

3.Panaskan air-apabila air mendidih masukkan sengkuang yang sudah disalut dengan tepung ubi.biar sengkuang tu timbul dipermukaan baru angkat tau...kemudian apa lagi masukkan dalam mangkuk dan dah boleh dihidangkan bersama santan.masukkan air gula ikut rasa manis masing-masing. selalunya santan tu masukkan sedikit garam dan dihiaskan dgn hirisan nangka.sedap tau.. Selamat mencuba

Tiada ulasan:

Catat Ulasan