Hidangan Utama
Nasi Putih Mewangi / Nasi Hujan Panas / Nasi Minyak Seri Murni / Nasi Kabuli / Nasi Jagung Emas
Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Hijau Berempah
Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam
Ikan Dorry Masak Sweet Sour / Ikan Dorry Masak 3 Rasa
Sayur Dalcha Mahameru
Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi
Pencuci Mulut
FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa
Minuman
Air Sirap Selasih Pandan Hijau
Hubungi:
SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719
Obie dan Sky Chef Berkongsi Resepi :
Tum Tim Grob atau Red Ruby
Bahannya.
500 gm sengkuang cina.
1 cawan santan
garam
tepung ubi
pewarna merah
air gula atau sirap rose
Cara-caranya
1.sengkuang cina potong dadu , rendam dalam air yang telah dicampur sedikit pewarna merah dalam sejam kemudian toskan.
2.sengkuang yang telah diwarnakan itu disalut pula dengan tepung ubi,pastikan sengkuang disaluti penuh dengan tepung ubi tau..sebab kita akan merebus sengkuang ini.
3.Panaskan air-apabila air mendidih masukkan sengkuang yang sudah disalut dengan tepung ubi.biar sengkuang tu timbul dipermukaan baru angkat tau...kemudian apa lagi masukkan dalam mangkuk dan dah boleh dihidangkan bersama santan.masukkan air gula ikut rasa manis masing-masing. selalunya santan tu masukkan sedikit garam dan dihiaskan dgn hirisan nangka.sedap tau.. Selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan