Halaman

Khamis, 15 Ogos 2013

Sky Chef Catering- RM20 per pax

Hidangan Utama

Nasi Buryani Sky Chef

Ayam Masak Buryani Sky Chef / Ayam Masak Merah Delima

Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam / Daging Masak Hitam Berempah / Daging Masak Buryani Sky Chef

Sayur Dalcha Mahameru

Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi

Pappadom

Pencuci Mulut

FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa

Dadih Kelapa Muda


Minuman

Air Sirap Selasih Pandan Hijau


Hubungi:

SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719


Obie Dan Sky Chef Catering Berkongsi Resepi : Mint Sauce Untuk lamb chop selain lamb grill dan roast lamb.



Bahan

Segenggam / Seikat Daun Pudina Segar ( di cincang halus )

1 cawan Extra Virgin Olive Oil

1 sudu besar Gula

1/2 biji perahan Lemon

2 sudu besar cuka epal

1 sudu kecil garam

Cara-cara

1. Cincang daun pudina, letakkan ke dalam mangkuk .
2. Tuangkan extra virgin olive oil ke dalam mangkuk yang berisi daun pudina yang telah dicincang.
3. Masukkan cuka epal , gula dan garam kacau sebentar.
4. Simpan didalam bekas berpenutup. Simpan didalam peti ais sekurangnya 2 jam.sebelum digunakan.
5. Mint Sauce ini boleh tahan sehingga sebulan.

Selamat mencuba.. kepada bro yang inginkan resepi mint sauce daripada obie kelmarin..sila take note..
boleh try dengan kambing golek istimewa bro tu.., juga kepada anda mint sauce ni juge sesuai untuk lamb chop selain lamb grill dan roast lamb..

peace



Tiada ulasan:

Catat Ulasan