Bahan ( 1 mangkuk )
- 1/2 cawan cili padi
- 4 batang Cili Merah
- 1 sudu kecil gula
- 1/2 sudu kecil Garam
- 2 1/2 inci Belacan
- 1 biji tomato
- 1/2 biji Limau Nipis diambil airnya atau 3 biji Limau kasturi
Cara Membuat :
- Bakar belacan selama 2 minit atau nampak garing
- Kemudian kisar semua bahan-bahan di atas kecuali air limau jika ingin menikmati rasa klasik gunakan batu lesung atau penggiling batu.
- Akhir sekali , masukkan air perahan limau .Siap untuk dihidang.Makan bersama ulam ulaman atau nasi berlauk kampung..memang menyelerakan.. selamat mencuba resepi dari chef obie..
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
Chef kau memang sempoi..
BalasPadamrilek aje share resepi sambal belacan..
Bini aku suka sangat dgn resepi kau ni
alea.. sambal belacan aje pun,
Padamm&M bolehlah rekemen guna resepi masakan chef yang lain.. yea..
chef gerenti mesti suka la...
peace