Halaman

Sabtu, 13 September 2014

Resepi Kek Komersial - Kek Hazel Sandwich Chef Obie


Kek  Hazel Sandwich

Bahan Kek :

1 Paket Tepung Hairan
1 cawan @ 250 ml  Air
½ cawan @ 125 ml Minyak Masak
¼ cawan Serbuk Kacang Hazelnut
Sponge Kek secukupnya

240 gm Mentega
60gm Gula Kastor
60 gm Serbuk Badam

Cara Membuat :

1.Masukkan air, minyak , serbuk kacang hazelnut ke dalam tepung hairan, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar pada suhu 160’c selama 35-40 minit Siap sejukkan dahulu.

2.Pukul mentega bersama gula hingga kembang, masukkan serbuk kacang hazelnut, pukul sebentar.



3.Sponge kek dijadikan base dan topping kek,sapukan krim kemudian letak kek coklat ditengah sapukan krim lagi dan akhir sekali sponge kek, hias mengikut kreativiti.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan