Halaman

Selasa, 10 Februari 2015

Kelas Masakan Barat / Kelas Western 2015 : Chicken Chop & Grill Chicken Chop Amatur & Profesional Modul west 1




Kelas Masakan Barat Modul west 1




Crispy Chicken Chop Original

Crispy Chicken Chop - Spicy 


Western Grill Chicken Chop





Original Mushroom Sauce



 Original Black Pepper Sauce 

Original Potato Wedges

Russian Salad Coleslaw


Intipati Modul-
( Hands On )


1.Penyediaan mes en place yang betul untuk chiken chop
2.Teknik pemilihan daging ayam yang sesuai
3.Cara memotong & penyediaan whole leg yang betul untuk chicken chop
4.Cara penyimpanan & Jangka hayat 
5.Penyediaan Tepung Chicken Chop yang betul untuk resepi oroginal dan Spicy
6.Marinated yang sempurna
7.Cara Deep Fried yang betul
8.Cara penyediaan yang sempurna untuk original black pepper sauce dan mushroom sauce .
9.Cara membuat Potato Wedges
10.Kosting penyediaan makanan barat.
*cara membuat standard resepi untuk bizz



Fee / Yuran : RM2500 seorang

Tarikh : Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )



Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

1 x sijil kehadiran 


KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 




Tenaga Pengajar Professional : chef obie






Tiada ulasan:

Catat Ulasan