Halaman

Selasa, 10 Februari 2015

Kelas Masakan Barat / Kelas Western 2015 :Lamb Chop Amatur & Profesional Modul west 2


Kelas Masakan Barat Modul west 2




Lamb Chop


Original fresh Mint Sauce



Original Garlic Roasted Potato



Cheesy wedges & dip sauce

Intipati Modul :

1.Penyediaan mes en place yang betul untuk Lamb chop
2.Teknik pemilihan daging yang sesuai
3.Cara memotong & penyediaan  yang betul untuk lamb chop
4.Cara penyimpanan & Jangka hayat 
5.Marinated yang sempurna
6.Cara Menggoreng Fries & rahsia kekal rangup 15 minit setelah digoreng
7.Cara penyediaan yang sempurna untuk original mint sauce
8.Cara membuat cheesy Wedges & dip sauce
9.Penyediaan & pemilihan potato yang sesuai untuk garlic Roasted potato 
10.Kosting penyediaan makanan barat.
*cara membuat standard resepi untuk bizz

Fee / Yuran : RM2500 seorang

Tarikh : Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )



Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

1 x sijil kehadiran 


KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 



Tenaga Pengajar Professional : chef obie





Tiada ulasan:

Catat Ulasan