Halaman

Selasa, 10 Februari 2015

Kelas Masakan Barat / Kelas Western 2015 :Braised Lamb Shank Amatur & Profesional Modul west 3


Kelas Masakan Barat Modul west 3


Braised Lamb Shank +
 Garlic Mash Potato ,
 Garlic Bread & Herbs , 

Lousiana Crispy Chicken Chop + Cranberry & Pepper Sauce + Cranberries Coleslaw

Intipati Modul-

1.Penyediaan mis en place Lamb Shank
2.Pemilihan Lamb Shank
3.Teknik Penyediaan Yang betul untuk Lamb Shank
4.Asas Penyediaan Mash Potato
5.Pemilihan Potato yang sesuai 
8.Teknik Pantas penyediaan Garlic Bread
9.Asas menyediakan Tepung Crispy untuk Chicken Choo
10.Teknik & cara merangupkan dan mengekalkan rasa Chicken Chop.
11. Penyediaan yang sempurna utuk original black pepper sauce
12.teknik menyediakan salad coleslaw & penjagaan salad yang betul
13.Kosting penyediaan hidangan barat.
*cara membuat standard resepi untuk bizz

Fee / Yuran : RM2500 seorang

Tarikh : Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )



Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

1 x sijil kehadiran 


KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 



Tenaga Pengajar Professional : chef obie






Tiada ulasan:

Catat Ulasan