CHEESE BERRIES AIS KRIM POTONG
Bahan
100gm fresh Strawberry
100gm fresh Blueberry
100gm Dark Sweet Cheery
240gm Keju krim@block( tartura /philediphia/anchor )
1 liter Whipping Cream
2 biji Telor kuning + 2 sudu besar gula ( double boiled)
2 sudu besar Madu
1/2 cawan Gula pasir
1 sudu kecil Esen Strawberry
Cara Membuat
1.Pukul - whipping cream+gula+strawberry+blue berry+dark sweet cheery+esen sehingga sebati ( buah akan hancur
👍
) ke tepikan
2.Teknik Double boiled-dalam boiled steel, telur kuning + 2sudu besar gula kacau gunakan whisk sehingga kembang.
3.Dlm mangkuk lain ,pukul sebentar krim keju dengan telur kuning yg telah kembang & diteknik double boiled kan itu sekadar bercampur.Kemudian gunakan spatula campurkan bahan 1 ( mix berrie+whipping cream). Kacau lebih kurang aje.Tuang dalam tray @bekas.Simpan dlm freezer.
Apabila telah cukup sejuk.
Siap untuk digunakan,boleh dipotong mrngikut kreativiti @boleh di scoop bersama wafer@cone wafer
ebook masakan PERCUMA
ebook masakan PERCUMA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan