Halaman

Ahad, 6 Ogos 2017

Apa itu Tepung Hong Kong ?



APA ITU TEPUNG HONG KONG ?



Korang pasti kebanyakannya tidak tahu apa itu TEPUNG HONG KONG .
Hanya segelintir sahaja tahu fungsinya , okaylah chef obie sharingkan infonya serba ringkas yea...

TEPUNG HONG KONG juga biasa dikenali sebagai Water Lily Flour, iaitu sejenis tepung yang sangat putih dan seringkali juga digunakan untuk membuat pau.
Senang kata pembuat pau memang mencari TEPUNG HONG KONG ni.
Tapi sekarang kebanyakannya dijual dalam kotak mahupun packet yang hanya tertulis TEPUNG PAU,jadi korang lepas ni tahu lah...TEPUNG PAU adalah TEPUNG HONG KONG !

Kekurangan TEPUNG HONG KONG ia tidak tahan lama kerana senang berkutu atau berkulat. 

Diingatkan sekali lagi - Jika anda sukar untuk mendapatkan tepung Hong Kong ini, boleh menggantikannya dengan tepung pau (antaranya jenama Blue Key) yang lebih mudah di dapati di pasaran.


Semoga sedikit perkongsian ilmu ada manfaat bersama.
Kepada anda yang mencari Kelas Baking Dan Kelas Masakan 
Yang menjadi pilihan Online & Offline Bizz 
Sila Ke link yang diberi







Tiada ulasan:

Catat Ulasan