CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 6 Ogos 2017

Apa itu Tepung Hong Kong ?



APA ITU TEPUNG HONG KONG ?



Korang pasti kebanyakannya tidak tahu apa itu TEPUNG HONG KONG .
Hanya segelintir sahaja tahu fungsinya , okaylah chef obie sharingkan infonya serba ringkas yea...

TEPUNG HONG KONG juga biasa dikenali sebagai Water Lily Flour, iaitu sejenis tepung yang sangat putih dan seringkali juga digunakan untuk membuat pau.
Senang kata pembuat pau memang mencari TEPUNG HONG KONG ni.
Tapi sekarang kebanyakannya dijual dalam kotak mahupun packet yang hanya tertulis TEPUNG PAU,jadi korang lepas ni tahu lah...TEPUNG PAU adalah TEPUNG HONG KONG !

Kekurangan TEPUNG HONG KONG ia tidak tahan lama kerana senang berkutu atau berkulat. 

Diingatkan sekali lagi - Jika anda sukar untuk mendapatkan tepung Hong Kong ini, boleh menggantikannya dengan tepung pau (antaranya jenama Blue Key) yang lebih mudah di dapati di pasaran.


Semoga sedikit perkongsian ilmu ada manfaat bersama.
Kepada anda yang mencari Kelas Baking Dan Kelas Masakan 
Yang menjadi pilihan Online & Offline Bizz 
Sila Ke link yang diberi








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign