CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 10 Disember 2014

ebook Masakan Popular 2014 kini RM30 seunit & Percuma 5 ebook

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook Popular chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
7.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit




Hottest!

Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-


Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB

151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 


P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie


sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719



Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". Dapatkan sekarang hanya RM30.00 

Hot!
Perkongsian resepi kuih tat popular, pelbagai jenis tat nanas boleh anda pelajari , cara memasak dengan betul untuk membuat jem nanas, pasti anda puas hati dengan hasil tat yang bakal anda buat nanti, Resepi tat ini boleh dikomersialkan ataupun untuk kegunaan sendiri. Pasti sambutan lebaran kali ini amat bermakna kerana anda menyediakan juadah kuih raya sendiri. Dapatkan sekarang hanya RM30.00 


hot!
Kepada peminat biskut berasaskan kacang , kini perkongsian resepi biskut mazola terbaik dan biasa digunakan untuk industri perhotelan, perniagaan kuih raya dan untuk hidangan eksklusif seperti untuk VIP, VVIP mahupun untuk perniagaan Hamper .Resepi Asli dan penggunaan bahan yang berkualiti dan mudah untuk dibuat.ebook ini perlu anda miliki! Hanya RM30.00


hot!
Pelbagai menu hidangan bazaar ramadhan dikongsikan dalam ebook ini, pasti anda tak menyesal kalau milikinya, dari hidangan minuman seperti Air Katira, Air Soya, kuih muih , masakan ayam dari yang percik hingga digolek, daging, ikan dan macam-macam lagi.Dapatkan sekarang hanya RM30.00


hot!
Alhamdulillah dapat juga chef kongsikan kepada anda yang gemar memasak sendiri untuk keluarga atau teman-teman, pelbagai resepi mudah dan sedap dikongsikan dalam ebook berbuka dan bersahur.Beli dulu baru anda tahu intipatinya! Dapatkan sekarang hanya RM30.00

hot!
Peminat ayam golek jangan lepaskan peluang memiliki ebook ini.
Apa yang anda cari ada didalam.Dapatkan sekarang hanya RM30.00


Info ebook PERCUMA :

keistimewaan ebook percuma daripada chef obie: 



ebook Menu Open House - menghidangkan pelbagai menu menarik ,mudah dan sedap untuk anda hidangkan kepada tetamu seperti Laksa Penang , Laksa Johor ,Satay , Kuah Kacang ,Ayam Masak Merah , Masak Lodeh ,Rendang Tok , Soto , Bakso , Nasi Tomato , Nasi Minyak ,Puding Jagung Dan banyak lagi resepi  dengan tips sukatan memasak untuk tetamu 50 pax- 1000 pax perlu anda miliki dengan PERCUMA!



ebook Cara Buat Ketupat - mempersembahkan kepada anda cara menyukat beras @ pulut dalam ketupat dan cara-cara menganyam ketupat langkah demi langkah , ketupat Satay dan ketupat palas ( Bergambar ) perlu anda miliki dengan PERCUMA !




ebook Variasi Tat Nanas - perkongsian resepi yang sedap dan mudah, penyediaan tat nanas tradisional yang telah difusionkan .Teknik memasak jem nanas dan penyediaan doh tat klasik menjadi intipati variasi tat nanas ini  dan ianya berada dalam kelas tersendiri.Mereka yang profesional juga menggunakan menu ini dalam memvariasikan kuih tat yang sedia ada.Perlu anda miliki dengan PERCUMA!


ebook Membuat Kek Dan Tips -  Perkongsian Resepi Kek Asas Buttercake , Coklat kek , Cheesecake , Fruit Kek Dan Kek Sponge , penerangan cara penyedian , penggunaan sukatan metriks dengan betul , penjagaan kek , tips baking dan banyak lagi, pasti setiap dari anda ingin tahu asas membuat kek ini. perlu anda miliki sekarang secara PERCUMA! Ia semuanya percuma , chef obie beri jaminan!Anda hanya perlu membeli satu daripada ebook terlaris chef obie dibawah pada harga mampu milik.


ebook Tips Roti Chef obie yang begitu eksklusif-
info step by step pembuatan roti bergambar serta tips 
penting kepada mereka yang amateur dalam pembuatan roti
juga sesuia kepada mereka yang profesional sebagai rujukan.


Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.




Terima Kasih

Resepi Donut Kari Ayam Jepun @ Japanese Chicken Curry Doughnut chef obie



Resepi Japanese Chicken Curry Doughnut @ donut kari ayam jepun


ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE


Resepi  Donut Kari Ayam Jepun


Bahan 1


200gm Tepung Roti
100gm Tepung gandum
30gm Gula
1 sudu besar Tepung susu
2 sudu Yis Segera


Bahan 2


1 biji Telur
140ml air sejuk
Bahan 3
30gm Mentega
Inti kari ayam Jepun


(i)
200gm Ubi Kentang dipotong dadu
250gm daging ayam dipotong Dadu


(ii)
3 sudu besar Minyak masak
1biji bawang merah dipotong dadu/ dicincang
1 ulas bawang putih ( dicincang)


(iii)
3 sudu besar kari daging


(iv)
100ml Air
1 sudu Garam
1 sudu Gula
1 kiub Pati ayam
2 batang daun sup di hiris halus.
(bread crumb)


Cara-cara


1.Membuat Inti-masak (i)ubi kentang ,jangan sampai terlalu lembut.Goreng (ii) sehingga wangi dan 
campurkan (iii) dan terus masak pada suhu sederhana.masukkan Ayam yang didadu, masak 
sebentar.Tambah (iv), didihkan-campurkan ubi kentangyang telah dimasak, masaklah sehingga adunan 
menjadi pekat, biar sejuk.Ketepikan .


2.adun9bahan 10 sehingga sebati, tambah (bahan 2) uli sehingga menjadi doh.campur (bahan 3) 
teruskan menguli hingga doh lembut dan kenyal.Tutup dengan plastic dan biar ia naik selama 45 minit 
atau berganda.


3.bahagikan doh 60gm sebiji,bentukkan menjadi bebola dan biar 10 minit.ratakan dohb bebola secara 
cermat.Isikan dengan init kari dan bentukkan jaluran panjang.Sembur air ke atas donut dan balutkan 
donut dengan” bread crumb” atau cebisan roti.,Letak atas dulang dan biar ia menaik selama 30 minit.



Terima Kasih

Resepi Croissant Popular Chef Obie / Maharaja Lawak Mega 2014 Sepahtu Minggu 1


FOLLOW IG : chef _obie_official




ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE


Resepi Croissant

Bahan 1

200gm Tepung Roti
50gm Tepung Gandum
25gm Gula
1sudu Garam
1sudubesar Tepung Susu
2Sudubesar Yis Segera

Bahan 2

180ml Air Sejuk

Bahan 3

50gm Mentega / marjerin

Bahan 4

120gm Marjerin Croissant


Cara-cara

1.Adun (bahan 1) sehingga sebati, campur(bahan 2) uli sehingga menjadi doh.Kemudian tambah (bahan 
3) uli sehingga doh menjadi lembut.Tutup doh dengan plastic dan canai lagi. Keluarkan doh daripada 
peti sejuk dan canai sehingga 10mm tebal.Kemudian lipatkan sepertiga bahagian dasar ke tengah, dan 
sepertiga bahagian ke tengah.

2.Pusingkan doh 90’ darjah dan canai doh dengan penggiling adunan(rolling pin).Bentukkan menjadi 
segitiga dan ulang sekali lagi.Tutup dengan plastic dan simpan dalam peti sejuk selama 20 minit- 30 
minit.

3.keluarkan doh dari peti ais,dan ulangi langkah tadi (Pusingkan doh 90’ darjah dan canai doh dengan 
penggiling adunan(rolling pin).Bentukkan menjadi segitiga dan ulang sekali lagi.Tutup dengan plastic dan 
simpan dalam peti sejuk selama 20 minit- 30 minit.)

4.Keluarkan doh sekali lagi dan canaikan doh sehingga menjadi 5mm tebal.Potong secara melintang 
menjadi segitiga ( Lebar 3sm x Tinggi 17 sm ). Potong permukaan lebar untuk membentuk V. Gulung ia 
menjadi bentuk bulan sabit.

5.Letakkan di atas dulang yang telah digris dan biarkan ia menaik 45 minit. Sapu dengan telur atau 
sembur dengan susu.
6.bakar pada suhu 190’c selama 15 minit.


sambil tu layan Maharaja Lawak Mega 2014 - Sepahtu Minggu 1



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign