CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 18 Mei 2014

Langkah Demi Langkah Buat Kek Coklat Moist Tepung Hairan



Kek Coklat Moist Tepung Hairan

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek coklat moist memang menyelerakan.

Penyediaan kek coklat moist paling mudah! 

Sertai Keluarga Besar Kami Tepung Hairan

Agent & Sub Agen


Segera Hubungi : Puan Azu
0192912915 / WhatsApp
Facebook: Tepung Hairan

www.tepunghairan.com
http://tepunghairan.blogspot.com/


Terima Kasih

Buat Duit Dengan Tepung Hairan



KEPAKARAN KAMI ADALAH MENGHASILKAN TEPUNG KEK COKLAT MOIST DENGAN FORMULA YANG TAK MASUK AKAL!!

SATU-SATUNYA PELOPOR TEPUNG KEK YANG PERTAMA DI MALAYSIA YANG HANYA PERLU MENAMBAHKAN AIR DAN MINYAK MASAK SAHAJA BOLEH DI KUKUS ATAU DI BAKAR AKAN MENGHASILKAN SEBIJI KEK YANG SEDAP DI MULUT,TERASA DI TEKAK DAN BERGELORA DI JIWA.MASALAHNYA MASIH RAMAI YANG MASIH SUKA MEMBUAT KEK DENGAN SANGGUP MEMBAZIRKAN WAKTU DAN MENGOTORKAN DAPUR DENGAN PELBAGAI RESEPI UNTUK DI CUBA YANG RESULTNYA TAH JADI TAH TIDAK.JADI KENAPA PERLU BERSUSAH PAYAH SEDANGKAN PENYELESAIANNYA ADA DI DEPAN MATA! DENGAN TEPUNG HAIRAN KELUARAN MAMA D MOIST RECIPE RASAKAN LEDAKANNYA KERANA HASILNYA PASTI KESEDAPANNYA YANG TERSENDIRI!!PEJAM MATA PUN BOLEH BUAT BEB!!

Hubungi

PuanAzu

019 2912915 / WhatssApp



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign