Masih dalam bulan penuh keberkatan ni , bie ingin beramal jariah dengan berkongsi sedikit ilmu berniaga di bazaar ramadhaan mahupun pasar malam .
Korang boleh cuba yea..Tapi kalau korang nak share resepi ni sama ada dalam group masakan korang tu mahupun dalam blog dan website sendiri jangan lupa sila kredit pada chef yea..hahaha...
RESEPI KUIH KOCI POPULAR CHEF OBIE
Bahan
110gm Tepung Pulut
110gm Tepung Pulut Hitam
Air secukupnya
1sudu kecil Garam
Bahan Inti
1 biji Kelapa Parut
1 ketul Gula Melaka
2 sudu besar Gula Pasir
1 cawan Air
3 helai Daun Pandan
1 sudu besar tepung gandum
Cara Penyediaan :
1-Masak gula melaka sehingga menjadi karamel ,masukkan air sedikit demi sedikit kemudian masukkan kelapa parut + daun pandan , kacau sehingga kering.Akhir sekali masukkan tepung gandum.sejukkan dan bulat2kan.
2-Satukan bahan tepung pulut,tepung pulut hitam dan air,kepalkan sehingga menjadi bebola,masukkan inti dan bungkus dengan daun pisang yg telah dilayur dan diletakkan sedikit minyak,bungkus seperti nasi lemak.
3-kukus sehingga masak , resepi ini telah dikongsikan dalam MAJALAH SAJI
#akumasakkauyangpanas #akuyangpakaikoyangpanas#akukukuskauyangpanas#resepimudah #resepikuih#chefobie
Whatsapps / Telegram / Line
0172260719
chef obie