CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 7 Januari 2018

RESEPI SIHAT SEMPOI SEDAP CHEF OBIE : CHICKEN GARLIC SPICY SALSA MEDETOP

RESEPI SIHAT SEMPOI SEDAP CHEF OBIE 
"CHICKEN GARLIC SPICY SALSA MEDETOP"





Bahan chicken garlic

1 keping dada ayam
2 ulas bawang putih dicincang
1 sdt cili flakes
Secubit serbuk lada hitam
Secubit serbuk lada sulah
1/2 sdt garam bukit
1 sdb Minyak CCO MEDETOP
1/2 sdt Mixed Herbs
Bahan Spicy Salsa
1 biji Buah tomato potong dadu
1 sdb tomato puree
1 ulas bawang putih dicincang
1/2 biji bawang holland potong dadu
2 btg Cili Api merah dihiris
Secubit lada hitam
Secubit lada sulah
1/2 sdt garam bukit
1/2 sdt gula perang
Sedikit daun parsley dicincang
1 sdb Minyak VCO MEDETOP *Sediakan 1 hidangan oatmeal

Cara Penyediaan :

1.Chicken garlic - marinatedkan ke semua bahan pada ayam.Kemudian grill kan sehingga masak.Ketepikan.
2.Spicy Salsa, satukan semua bahan dalam pan atau pot pada api sederhana.( kecuali minyak VCO MEDETOP jgn masukkan ), kacau sehingga sehingga layu.matikan api.
3.Hidangkan bersama oatmeal atau brown rice,basmathi rice atau naai putih biasa.
4.Akhir sekali tuangkan 1 sdb minyak VCO MEDETOP ke atas Spicy Salsa..okay..selamat mencuba..jemput makan yea..ni hidangan lunch chef obie hari ini..selepas bergym sakan pagi tadi..sambil tu kite layan
video dari Charlie Puth " How Long "




Terima Kasih

FILE KIT DAN CD ROM PELBAGAI PILIHAN PERNIAGAAN MAKANAN POPULAR PILIHAN NETIZEN

DAPATKAN FILE KIT DAN CD ROM PELBAGAI PILIHAN PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN POPULAR YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN , PENIAGA DAN USAHAWAN MALAYSIA 2015 HINGGA KINI - 2018


 

 


 
gambar hak milik sendiri & sebahagian courtesy google


Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 


Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan dizaman kegawatan ekonomi sekarang ini.


Mengapa perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan nombor satu ? selepas perniagaan kecantikan , kesihatan , kosmetik dan pendidikan ? Ya , kerana mereka yang memilih jenis perniagaan ini adalah tergolong mereka yang terang hati dan bijak .Atas tiket keperluan dan permintaan yang sentiasa ada walau keadaan kegawatan ekonomi yang teruk dan mata wang yang tidak tentu turun naiknya mahupun ketika dalam peperangan.
Manusia sentiasa memerlukan makanan dan minuman untuk kelangsungan hidup !





Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline.





Banyak cara kini untuk mendapatkan ilmu pengetahuan dalam perniagaan , Pihak chef obie mengambil inisiatif dengan mengeluarkan FILE KIT DAN CD ROM PERNIAGAAN yang berasaskan perniagaan makanan dengan pilihan dan keutamaan masyarakat Malaysia dalam sesuatu TREND mahupun yang COMMAND.





Kepada anda yang minat dengan perniagaan berasaskan makanan tetapi masih tercari-cari perniagaan makanan apa yang sesuai untuk anda .Disini pihak chef obie sukacita memberi beberapa cadangan yang mudah dan boleh anda cuba jalankan dan nikmatilah perniagaan yang anda cuba nanti dengan penuh istiqomah , semangat , bertabah dan tidak berputus asa.






Alhamdulillah semenjak Chef obie mula berkongsi ilmu dan membantu masyarakat dengan program-program "Community Develop" , " Bussines Develop" dalam pelbagai bentuk penyampaian telah melahirkan individu-individu berdaya saing dalam Industri Perniagaan Makanan .Sama ada dalam online mahupun offline.Tahniah kepada anda yang memang layak untuk berjaya !






Perkongsian Ilmu yang telah diadaptasikan ke dalam bentuk FILE KIT DAN CD ROM bagi MEMUDAHKAN Anda yang tidak berkesempatan berguru dengan chef obie secara live atas sebab-sebab tertentu seperti faktor geografi lokasi yang jauh , kekangan masa mahupun melibatkan kos yang tinggi dan pelbagai komitmen yang lain.






FILE KIT DAN CD ROM PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN
Pilihan Netizen , Peniaga dan Usahawan Malaysia



1. FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN WESTERN FOOD + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Cafe / Foodtruck / Food Court / Kiosk / Gerai / Bazaar / Lunch Box etc )
HARGA RM3800



2.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN MASAKAN KAMPUNG DAN ALA THAI + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Cafe / Foodtruck / Food Court / Gerai / Lunch Box etc )
HARGA RM3800



3.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN CHAR KUEY TEOW & KUEY TEOW GORENG + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Gerai / Foodtruck / Bazaar / Pasar Malam etc )
HARGA ASAL RM1800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM990 sahaja !



4.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN SATAY  DAN SATAY FROZEN + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Gerai / Frozen Food / Foodtruck etc )
HARGA RM1800 



5.FILE KIT & CD ROM ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI + FILE MEMBUAT TEPUNG KEK & BISKUT JENAMA SENDIRI 

6.FILE KIT & CD ROM MEMBUAT TEPUNG KEK , BISKUT , TEPUNG GORENG CRISPY & TEPUNG TEMPURA 
HARGA ASAL RM1800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM990 sahaja !



7.FILE KIT & CD ROM ASAS MEMBUKA KEDAI KEK , PASTRI DAN BAKERI + STANDARD RESEPI
HARGA RM3800 



8.FILE KIT & CD ROM TIPS DAN TEKNIK BIZZ GERAI BURGER SEMUDAH A.B.C
HARGA ASAL  RM990 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM390 sahaja !



9.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK BIZZ GERAI NASI LEMAK KUKUS BERLAUK SEMUDAH A.B.C

HARGA ASAL RM1200 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM590 sahaja !



10.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK BIZZ YONG TAU FOO SEMUDAH A.B.C
HARGA ASAL RM1200 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM590 sahaja !



11.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK PERNIAGAAN KATERING SEMUDAH ABC + STANDARD RESEPI MENU
HARGA ASAL RM2800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM1800 sahaja !



PILIHLAH DENGAN BIJAK mengikut kepentingan dan keperluan Anda SEKARANG ! 
HARGA PROMOSI AKTIF SEHINGGA 31 OGOS 2017






Wajib  Membuat Pembayaran PENUH ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286



ii- MAYBANK 151409098193



iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 


0172260719 sama ada melalui whatsapp atau direct call






whatsapp / telegram

60172260719

chef obie


Terima Kasih

RESEPI SIHAT SEMPOI CHEF OBIE : GULAI AYAM BELIMBING BULOH

RESEPI SIHAT SEMPOI CHEF OBIE
" GULAI AYAM BELIMBING BULOH "



Bahan

1 ekor ayam ( potong 14 )
3 sdb Minyak Kelapa MEDETOP
15-20 biji belimbing buloh
4 sdb Rempah Gulai + Rempah Masak
4 sdb Cili Kering Kisar
1 cawan Susu rendah lemak
1 cawan air
1/2 cawan yogurt
10 ulas bawang merah kisar
4 ulas bawang putih kisar
1 inci lengkuas kisar
1 inci kunyit hidup kisar
1 inci halia kisar
Garam bukit + gula perang secukup rasa

Hiasan : hirisan daun ketumbar / bawang/sup

Cara Penyediaan :

1.Panaskan minyak kelapa Medetop,Tumiskan bahan kisar bersama rempah dan air
2.Masukkan ayam, belimbing buloh, susu & yogurt .
3.Didihkan dan biarkan sebentar,perasakan dgn garam bukit dan gula perang.
4.Apabila telah masak siap utk dihidang.



Medetop Malaysia

Terima Kasih

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN : MEE KARI CINA + AIR LONGAN ALA AH CHENG Kemasukan Januari 2018


KELAS MASAKAN PERNIAGAAN :
MEE KARI CINA + AIR LONGAN ALA AH CHENG


Intipati

Asas Penyediaan Kuah
Asas Penyediaan Paste
Cara memasak kari ayam kering yg betul
Cara membuat cili @ sambal mee kari
Penyediaan condiments
Standard resepi perniagaan
Asas membuat Paste Longan & Penyimpanan
Kos & Cadangam harga

Fee Normal : RM1200
Fee Promo Januari RM990


***1 x Sijil diberi 
makan & minum disediakan

Wajib Membuat Pembayaran 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan


i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama

Muhamad Gunawan Jamil

atau

Akaun Syarikat 
MGJ CONSULTANCY
BANK ISLAM 12122010028739

Kemudian

Bukti Pembayaran Perlu Disimpan

Dan whatsapp Infonya ke


01722620719

*** Baki 30% perlu dijelaskan pada hari kejadian


Lokasi : Merdeka Villa, Ampang







Hubungi :

+0172260719 chef obie
+0169166010 Nesa

MGJ CONSULTANCY




#kelasmasakan #meekari #kelasmeekari#kelasairlongan #mgjconsultancy #chefobie


Terima Kasih

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN : SATAY DAN SATAY FROZEN POPULAR Kemasukan Januari 2018



KELAS MASAKAN PERNIAGAAN:
SATAY DAN SATAY FROZEN POPULAR 
( pengambilan Januari 2018 )

YURAN /FEE 

RM2200 ( Normal )
Promosi : RM1900


Intipati

Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap

Ayam , Daging & Tulang

Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan

nasi impit

Perapan yang betul

Cara Mencucuk satay

Cara Membakar satay dengan betul & Wangi

Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Extra - Satay Tulang Ala Satay Jelebu


***1 x Sijil diberi 
makan & minum disediakan

Wajib Membuat Pembayaran 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan


i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama

Muhamad Gunawan Jamil

atau

Akaun Syarikat 
MGJ CONSULTANCY
BANK ISLAM 12122010028739

Kemudian

Bukti Pembayaran Perlu Disimpan

Dan whatsapp Infonya ke


01722620719

*** Baki 30% perlu dijelaskan pada hari kejadian

Lokasi : Merdeka Villa, Ampang





 


Hubungi 

+0172260719 chef obie
+0169166010 Nesa

MGJ CONSULTANCY 




#kelasmasakan #kelassatay #sataytulang#satayfrozen #mgjconsultancy #chefobie


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign