CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 14 November 2017

KELAS MASAKAN ITALIANO POPULAR UNTUK PERNIAGAAN 2017

KELAS MASAKAN ITALI
Bizz PASTA  POPULAR
PROMOSI HARI RAYA !
( kelas masakan pasta pilihan pelajar untuk perniagaan )

 Sphagetti Bolognese with Basic Tomato Sauce

Sphagetti Pescatore @ Seafood with Basic Tomato Sauce

 Sphagetti Carbonara with Basic Creamy Sauce


Sphagetti Aglio Alio

Sphagetti Bolognese with Meatball

Sphagetti smoked salmon with Bassil Cream sauce


FREE 

Belajar membuat BEEF & CHICKEN LASAGNA






Intipati Modul-

1.Penyediaan mis en place -Basic Tomato

2.Pemilihan Buah Tomato yang sempurna untuk Masakan Itali

3.Teknik Penyediaan & memasak Yang betul Untuk pelbagai jenis Pasta selain sphagetti- seperti fusilli-spiral , tagteliette &sebagainya.

4.Asas Penyediaan seafood untuk pasta

5.Teknik Pantas memasak pasta

6.Teknik penyediaan , penyimpanan & jangka hayat pasta

7.Cara hidang & garnishing untuk pasta

8.Kosting penyediaan hidangan barat

*cara membuat standard resepi untuk bizz


Fee / Yuran : PROMOSI NOVEMBER DAN DISEMBER  Hanya RM1900
(NORMAL FEE RM2500 seorang)


 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 


Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )




Masa  : 1030 pagi sehingga SELESAI

1 x sijil kehadiran 


KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Cara Menyertai Pakej ini -

Anda Wajib Menjelaskan Yuran Pakej Promosi 
70% 

Ke salah satu akaun


i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Dissimpan
Dan whatsapp Infonya ke 

01722620719

Nama kelas , Jumlah , Tarikh kelas yang Anda pilih

Baki 30% Fee perlu diselesaikan pada hari klejadian. 


Kelas : pelajar perlu memilih hari kelas yg ingin diikuti
 Isnin hingga Jumaaat , sabtu atau ahad 
( Public Holiday & Jumaat Tiada Kelas )

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 






Terima Kasih

KELAS MEMBUAT SATAY DAN SATAY FROZEN POPULAR BULAN NOVEMBER DAN DISEMBER


 KELAS MEMBUAT SATAY & SATAY FROZEN 

YURAN /FEE ( NOVEMBER DAN DISEMBER 2017 )
RM2200 ( Normal )
Promosi : RM1900
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500


Intipati

-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
untuk Ayam & Daging

Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit

Perapan yang betul

Cara Mencucuk satay

Cara Membakar satay dengan betul & Wangi

Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Extra - Satay Tulang Ala Satay Jelebu



  





Pelajar Satay- Daripada Hong Kong ( Rachel Renee Hor )

* Rachel Renee Hor if you see your pix , do not hesitate please contact chef obie because my hp lost & your nombor and your information for certificate also gone after the class . my hotline 0172260719



 

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign