CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 9 Ogos 2018

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018 : MASAKAN CINA VOL 2 ( Kemasukan Bulan Ogos 2018 )

Siri KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018 :
KELAS MASAKAN CINA vol 2( Bulan Ogos 2018 )



Fees / Yuran Biasa : RM2200
Fees / Yuran Promosi : RM2000

4 Season Dishes-
Chili Crab
Salty Eggs Crab
Kam Heong
Kung Pao

Cantonese Fried Noodles
Yong Chow

Intipati :

1.Asas Penyediaan Mess En Place - YCFR , CFN, CC,CSE,kam heong & Kung Pao 
2.Sukatan ala Carte order
3.Cara menggunakan Wok 
4.Cara menghidang dengan betul ketam hidup ( langkah demi langkah )





5.Sukatan Standard dan menggunakan standard resepi

















Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

INFO PENGINAPAN BERDEKATAN BAGI PELAJAR DARI LUAR KL :

 

Hotel D'Olive

AlamatA-7-G & A-8-G Merdeka Place, Jalan Merdeka, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
Isnin hingga khamis : RM89.00
Jumaat hingga Ahad : RM99.00



Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan JULAI DAN OGOS 2018
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )



Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef  )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

PERHATIAN : Sekiranya Pelajar Merupakan PESARA /  IBU TUNGGAL MENANGGUNG ANAK / Mereka yang ada anak OKU - Pelajar akan diberi potongan Voucher Istimewa Untuk Yuran Kelas Masakan .




Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.

.
Hubungi

+60172260719 chef Obie
+60169166010 PA Nesa
*** Wajah ceria students yg mengikuti kelas masakan perniagaan



Terima Kasih

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018 : KELAS MEMBUAT SATAY & SATAY FROZEN ( Kemasukan Bulan Ogos 2018 )

KELAS MEMBUAT SATAY & SATAY FROZEN  ( Kemasukan Bulan Ogos 2018 )

YURAN /FEE : RM2200 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500








Intipati

-Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Satay Tulang
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap 
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan 
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
Extra - Satay Tulang Ala Satay Jelebu




Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )
Masa : kelas akan bermula pada pukul 11 pagi
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
PERHATIAN : Sekiranya Pelajar Merupakan PESARA / IBU TUNGGAL MENANGGUNG ANAK / Mereka yang ada anak OKU - Pelajar akan diberi potongan Voucher Istimewa Untuk Yuran Kelas Masakan .
Hubungi : 60172260719 chef obie

Perhatian :
Pelajar Yang berminat
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian

Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke

01722620719



p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.




  



Pelajar Satay- Daripada Hong Kong ( Rachel Renee Hor )

* Rachel Renee Hor if you see your pix , do not hesitate please contact chef obie because my hp lost & your nombor and your information for certificate also gone after the class . my hotline 0172260719



 


Terima Kasih

Di Tapak Urban Street Dining Food Truck Jalan Ampang


Selamat Malam..selamat berpagi-pagian hari...

Mensyukuri nikmat..
#alhamdulillah

Bile Ade orang yg ambik pic #chefobie dlm ketidaksedaran..akibat leka sucking ops..drinking syok air dari ..food truck yang bertemakan Hidangan Vietnam tadi..,kalau nak tahu lokasi makan malam chef obie tadi di Tapak Urban Street Dining Food Truck di Jalan Ampang bersebelahan  Hotel Corus ( kalau siangnya tapak ini adalah tempat parking kereta ) Di sini lebih 20 buah food truck setiap malam dengan pelbagai tema dan menu-menu makan yang menarik dan sedap-sedap untuk dicuba.
Walaupun industri Food Truck ini ada musim ( season ) , tapi dengan penerimaan masyarakat tempatan dan luar ( ada macam-macam bangsa juga kelihatan enjoy menikmati hidangan food truck disini - ada warga amerika , eropah , arab dan jepun )Ia masih hidup dan diterima ramai...walau ada yang menjangkakan industri ini hanya bertahan 2-3 tahun sahaja.

Selain suasana yang sungguh santai , juga ada hidangan halwa telinga daripada buskers jemputan yg memnag berbakat, menyanyikan pelbagai jenis lagu dan bahasa...i like ! korang kalau makan sini tak complete kalau tak mendengar dan memberi sumbangan seikhlas yg boleh kepada buskers ini.Die orang akan lebih semangat menyanyi ikut pilihan lagu korang sendiri...memang layan dan sempoi!

Pandangan chef obie dah hampir 3 minggu , disebabkan urusan kerja pulang lewat terpaksa singgah disini sebab nak cepat dan nak merasa hidangan yang pelbagai...tiap hari boleh tukar selera ,
Jelas ketara kite Perlu beri sokongan kpd peniaga-peniaga ini...Tak kire lah berniaga Jenis food apa sekalipun..selagi ia memberi impak yg positif Dlm industri ini Dan mampu menjana pendapat & memeriahkan lagi dunia food industry Kat #malaysia ni..

Sebelum chef nak stop menaip untuk pagi ni... nak tinggal pesan lah,
Jika korang merupakan wakil boss korang yang berminat sangat nak membeli dan memiliki hotel sendiri. Jangan segan direct call chef obie...

Sebut aje korang nak hotel berapa star mahupun yang hotel budget...semua ada, chef sebagai wakil owner dan ada hotel yg chef obie sebagai mandate eksklusif ( hanya chef obie sahaja yg boleh menjual hotel tersebut ) InshaAllah chef obie akan memenuhi permintaan anda, yang pasti perlu ikut law jual beli yea.
Be profesional...walaupun sempoi!

Hubungi 

chef obie +60172260719
Hotel & Resort Consultant



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign