Saya Minat sangat nak buka kedai makan berasaskan masakan barat atau western food Tapi saya tiada kemahiran apa lagi Ilmu masakan barat ini , saya tahu jika Ingin serious dan kekal dlm sesuatu Perniagaan perlu ada ilmu yg betul. Terutama ilmu yg utama iaitu ' Main Dish Western Food ' mampu menyedia Hidangan Yg Betul , Sedap , Standardize BerSOP dengan konsisten.
Saya tidak akan menggunakan 100% ilmu dari copy atau cedok dari sumber yang mudah dan yg tidak pasti. Jadi saya mencari sifu berpengalaman yg mampu membantu saya menyelesaikan masalah & keperluan saya ini ... Kelas Masakan Western Food Chef Obie Bulan Febuari 2024
Yuran RM 1700 Normal , Yuran RM1500 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce & Mushroom Sauce
Sekiranya anda ingin Adds On subjek western food yang lain
Lamb Shanks atau Lamb Stew + Herbs Bread RM500
Lamb Chop atau Lamb Rack Primium RM500
Mint Sauce & BBQ Pepper Sauce RM300
Fish And Chips ,Irish Tartar Dressing & Garlic Dressing RM1500
Chicken Lasagna RM500
Beef Lasagna RM500
Chicken Bolognese RM500
Beef Bolognese RM500
Wild Mushroom Soup RM300
Asparagus Soup RM300
Clam Chowder RM300
French Onion Soup RM300
Smash Burger Beef Patties RM500
Beef Stroganoff ( dish in pasta ) RM500
Sloppy Joes ( ground beef with garlic bread ) RM500
1000 island & BBQ hot Sauce RM300
Creamy Taco dressing & Garlic Dressing RM300
Custom Set Kelas Steak & Platting - RM1700
Custom Set Kelas Western Breakfast - RM1700
Tarikh Pilihan Kelas Bulan Febuari 2024 Chef Obie
4 / 2 / 2024 Ahad
8 / 2 / 2024 Khamis
15 / 2 / 2024 Khamis
17 / 2 / 2024 Sabtu
18 / 2 / 2024 Ahad
22 / 2 / 2024 Khamis
24 / 2 / 2024 Sabtu
25 / 2 / 2024 Ahad
29 / 2/ 2024 Khamis
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt - Wimbledon )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Tarikh Kelas : Setiap Hari Kelas Diadakan Kecuali Hari Jumaat. Pelajar Boleh Pilih Sendiri Tarikh Dan Harinya.
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB membuat dan menunjukkan RTK sehari sebelum kelas diadakan .
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan
email : mgjconsultancyfile@gmail.com
MGJ CONSULTANCY
email : mgjconsultancyfile@gmail.com
SILA FOLOW FB PAGE : BAZAAR CHEF
Terima Kasih